Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.12.2008, 09:11.29

Zesilovače satelitního příjmu

Chci se vás zeptat, jestli někdo používá zesilovač satelitního příjmu, a jestli se dají použít v kombinaci z motorem (třeba SG 2100)? Našel jsem jich pár na polském alegru, třeba tady - http://www.allegro.pl/item501916690_wzmacniacz_sygnalu_satelitarnego_sv_200_23db.html
Díky za odpověď
uživatel
chruňo
19.12.2008, 09:41.51

mám 70metrový

kábel, a myslel som že so zosilovačom bude lepší príjem .
Boli 2 pokusy, schweiger a niečo podobné, obidva znížili kvalitu signálu.
skúšané na bbc a mbc programoch.
uživatel
janoZV
19.12.2008, 10:37.43

re :

Ano,už jsem to musel použít.Byl dlouhý svod,navíc byl kabel asi 3x spojovaný a nebylo ho možno vyměnit.V polarizace se dolů neprotlačila.Použil jsem tedy místo první "F" spojky zesilovač Skymaster a bylo po problému.Jinak na parabole byl klasický monoblok Konig.
uživatel
lubbik
19.12.2008, 12:06.42

re:

Mám zesík kvůli 7W a je mezi motorem a přijímačem a maká to v poho. R^
uživatel
decmen
19.12.2008, 13:13.30

RE: Zesilovače satelitního příjmu

Vycházej z faktů:
- každý zesilovač přidá šum
- žádný zesilovač nemůže zlepšit signál z antény
Jediné k čemu je zesilovač dobrý, je vyrovnání útlumu velmi dlouhých kabelů.
Ale vždycky! platí:
1. nejlepší zesilovač je anténa
teprve pokud máš aspoň 120 cm parabolu, má smysl uvažovat o něčem jiném, než o lepší anténě.
2. nejlepší na odstranění ztráty v kabelu je dobrý kabel
Vždycky je lepší vyměnit nějaký obyčejný koax za kabel, který má nějakou změřenou hodnotu pro pásmo 1-2GHz, (nebo použít kabel, který má katalogový útlum menší, než 10dB/100m/100MHz). Teprve v okamžiku, kdy nestačí kabel s 5dB/100m/100MHz je čas uvažovat o zesilovači.

Obecně lze říct, že zesilovače mají svůj smysl až při kabelových délkách přes 100m a že by ho rozhodně měl instalovat někdo, kdo má měřící vybavení. Ve velké většině případů je zesilovač jenom řešení chyb, které je možno odstranit jinak a správněji.
uživatel
Antonín
19.12.2008, 13:39.32

Díky Vám všem za odpovědi, asi od toho ustoupím. :-/
uživatel
chruňo
19.12.2008, 15:01.38

Zesilovač musí být průchozí pro řídící a napájecí části, obvykle je to tam namalované nebo napsané.
Jestli někomu zesilovač uškodil tak ho přebudil. Mylně se uvádí montáž zesilovače za konvertor, tady je signál silný dost, lépe je dát zesilovače mezi kabely.
V každým případě bych to zkusil R^
uživatel
TDB
20.12.2008, 18:11.58

zesilovac prida intenzitu (zesili signal) a trochu ubere kvalitu (prida sum), takze pokud ses na hrane s kvalitou, tak ti to nepomuze...
uživatel
gorro