19.12.2008, 01:48.07 | |
Ohlédntí za Arion AF 8000HDCIKdyž jsem kdysi začínal na fergusonu AF 6018, (nepočítám vortek jupiter II z roku 1991-to byla bomba a 16 supr programů na A1)už nějakou dobu jsem očkem sbíral info o AF 8000 HDTV, najednou přišla nabídka na testr a já po ní šáhl, no z českých odborných fór jsem se nedozvěděl, tedy kromě technických dat nic, lepší už to bylo v německu a úplně nejlepší v rusku...Arion AF 8000 HDCI je přístroj celkem ostrého vzhledu, rozměrově jako wifi komponent s elegantním modrým podsvícením a stříbrno-černým designem, velmi mě zaujala jeho hmotnost, prostě takové hard provedení napovídající, že se bude jednat o kvalitní železo (hardware) DO přibalený v krabici je úplně stejný jako k "novému" AF ferguson 7318, přibyla 4 nová tlačítka a nápis ARION, co se týká příslušenství, kabely potřebné přibaleny, avšak HDMI kabel chybí, Spuštění stroje bylo velmi svižné a klasické "zmáčkni a hrej" a tak jsem se prokousával klasickým nastavením dle disecq 1x4, osobně jsem testoval 1x12, motor. Protože vím, jak mám nastaveny antény konečně přístroj, který kvalitu signálu ukazuje správně, tedy v procentech, Zobrazení programů v HD je úžasné, tak jak se dalo čekat, SD normální (test 2x Samsung plasmy), samozřejmostí jsou vychytávky na zobrazování programů, tak jak si to kdo přeje nebo vyhovuje.Zastavil jsem se u českých programů Nova HD průměr, eurosport HD vynikající, ale co mě opravdu dostalo tak to byl EPG, který je bravurně bez jediné chybičky a na týden dopředu a velmi přehledně uspořádán, přepínání mezi kanály bylo rychlé a svižné i při použití přídavných modulů, tedy CAMů a v nich příslušných karet, byly otestovány moduly zetacam v 114,diablo UW1.49, cryproworks od mascomu s nejnovějším updatem, žádné rušivé hlášky se neobjevily, tak jak je to u CAMu technisat zvykem, byly otestovány programy v S2 na A3, dále UPC na A1 na 16E digialb OK 13,9,5,8W atd. a na 1W pochopitelně programy v HD včetně BBC v pořádku. |
![]() Babui |
19.12.2008, 01:50.04 | |
Ohlédntí za Arion AF 8000HDCICo se alternativního softweru týká, ano právě teď jsem zprovoznil bez modulů, tedy na emulaci KD a digi, tato problematika je trošičku složitější, tak snad až na dotaz..Celkový dojem velmi dobrý, sami jste se jistě podívali na technická data i cenu (nebral bych ji příliš vážně)s ohledem na poměr cena-výkon je dle mě vynikající stroj s ohledem na české menu a EPG, tak propracované jsem ještě neviděl, tento přístoj ale nepřekoná fergusony řady HF 8800-8900 po softwerové stránce, ale i podle mě lepšího obrazu v SD, totálně pochopitelně válcuje lowendové HD stroje FK ferguson, head, mascom2100HDCI-ten je dle mého názoru kvalitou jak HW tak SW úplně stejný :8) |
![]() Babui |
17.01.2009, 23:41.46 | |
RE: Ohlédntí za Arion AF 8000HDCITak a jelikož ho teď mám já, tak už ho budu pouze hanit :)))Jak už napsal Babui, HW poctivý kus železa, ta zasouvací dvířka jsou rajcující.. Emu ok, moduly ok, epg skvělé. Velmi dobrá čeština v menu, jak v tov., tak neof. softu. Našel jsem zatím jen jedinou chybu a to o trochu pomalejší přepínání programů v emu a chybí mi editor settingu. Ale za ty prachy? http://www.volf-sat.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=175 A to nepíšu o tom, za kolik ho mám já.. :) |
![]() Tomik535 |