18.12.2008, 12:43.31 | |
Montáž satelituKamarád (technickej antitalent) u mě viděl Eurosport HD a jelikož je fanda sportu a sport mu jede skoro pořád (má UPC) ihned to chtěl taky. Řekl jsem mu, co to ročně stojí a pořízení HDTV přijímače a paraboly. Peníze u něj nejsou problém, má TV 70´(178cm),no a dneska mě volá, že ten sport je lepší, ale že u mě to šlo líp.Zajel jsem k němu a zjistil, že mu dali kartu Gital a přístroj s TV propojil scartem po přístroji s UPC. Divím se , že mu dal vůbec HDTV přijímač. Sedli jsme do auta koupili kartu a za chvilku mu jel Skylink a obraz jak víno a kartu Gital házel do koše, což jsem mu vymluvil, tak mě jí dal, alespoň budu mít Sk programy.Na telefonický dotaz u montážníka proč mu dal kartu Gital mě bylo sděleno,že tam jsou nové 3 programy a že Eurosport HD je o ničem (na uhlopříčce 178 cm!!) a je to drahý a cosi o stejný kvalitě, tak jsme skončili u doporučení u očního a nevhodných návštěv zadní části těla. Závěr: Jelikož se mě to stalo podruhé, prosím, přeci nemáte z karet takovej vejvar, tak dávejte zákazníkům, co chtějí a co si objednávají. Zároveň se tímto velmi omlouvám solidním firmám, co přání zákazníka respektují. |
![]() ava |
18.12.2008, 13:25.46 | |
Nevěřil jsem,že propojení má až takový rozdíl,ale musel jsem se přesvědčit sám.DVD jsem měl propojeno YUV,/576p/,vyměnil za HDMI/phil.5960/,a ejhle ,obraz se zlepšil minim. o 20 procent./1080i/na 42px80. |
![]() spyko |
18.12.2008, 13:45.36 | |
RE: Montáž satelituje vidět že úžel / vydělat / někdy světí prostředky. Jinak na Gitalce je opravdu o fous víc.. |
![]() Luckyolda |
18.12.2008, 14:46.34 | |
RE: Montáž satelitugital na hd to je dobrý :D tam mají i spektrum a film+ v kvalitě digi |
![]() vortimond |
18.12.2008, 16:38.33 | |
RE: Montáž satelituKdepak, Spektrum v kvalitě UPC, to je ještě horší. :))) |
![]() kubisek |
18.12.2008, 17:59.39 | |
RE: Montáž satelituNo toto je normální...bežně se setkávám s tím, že zákazník si koupí hd receiver a v prodejně mu do toho dají kartu Gital....proste neskutecna blbost.. |
![]() barak200 |
18.12.2008, 19:49.24 | |
RE: Montáž satelituZ toho plyne, že je spousta prodejců (podejců), kteří o tom nemají ani páru a hrají si na znalce!! ;P ;P |
![]() Zip |
18.12.2008, 20:08.30 | |
RE: Montáž satelituPodle mě ví ten prodejce že gital chystá na příští rok trochu lepší nabídku programů v HD a nechce aby mu pak lidi nadávali že jim prodal "fuj" :O |
![]() jouza |
18.12.2008, 20:20.17 | |
RE: Montáž satelituJá pomalu začínám zavádět praktiku, že zákazníkum předam týden před montáží webovky/či nabídkové listy/ obou distributorů karet CSlink,at si sami vyberou z aktuální nabídky.Co udělá ten či onen distributor za týden, či za rok, neví ani pán bůh/natož chudák montážníček/.Jsou to akorát kecy,bláboly, které nemaji žádné opodstatnění. Svinstvo T&T, se zrušení solo předplatného Galaxie Sport, mi nepříjemností udělalo více než dost. V prvním příspěvku tohoto vlákna je evidentní chyba u zákazníka,či jeho rádce.Už zde se píše,že je antitalent,ale to,že Gital v současnosti nemá HD programy, si může zjistit i šestiletý dítě na internetu samo.To neni chyba prodejce. A ptát se prodejce až po koupi,je hloupost stejně jako prodejcovo odpověd. |
![]() Saxon |
19.12.2008, 06:48.02 | |
RE: Montáž satelitu@SaxonNesouhlasím s Tebou, že jsou lidé povinní před koupi proštudovat všechny možnosti, které jsou k dispozici. Od toho jsme přece my prodejci, abychom jim to vysvětlili, předvedli a nabídli různé možnosti! Samozřejmě znalý zákazník má výhodu, že se potom od takového amatéra podejce, uvedeného zakladatelem vlákna, nedá odr.bat! Podejce - prodavač, který o oboru nemá ani páru a zboží podává přez pult bez patřičných informací!!! :))) :))) :))) Vždy nejprve nabídnu lidem letáky (UPC, Skylink, Gital), ať si každý vybere dle svého uvážení. Poté následuje série dotazů, jaký mají TV, kolik jsou vlastně ochotni do sat aparatůry investovat, (většina odpovědí zní co nejmíň a hlavně, aby to umělo co nejvíc a bylo kvalitní :))) :))) :bigeyes: ), jaké programy chtějí sledovat atd.. Pak následuje popis možností SD, HD, cenová nabídka různých kompletů dle kvality a ceny. Po většinou cca půl až 1 hodinové přednášce a předváděčce je sice zákazník zmatený jak lesní včela :))) , ale dostal max. informaci a výběr je na něm. Ti, co se v tom neorientují ani po přednášce dají většinou na doporučení, které vyplývá z finančních možností, již pořízeného HW (i s výhledem do budoucna HD TV ....)..... Karta je ovšem dodána vždy dle výběru. Investovaný čas vysvětlováním se poté vrací ve spokojenosti zákazníka a doporučováním známých, kteří jsou již lépe informováni a kolečko jede dál. Takový zákazník se poté rád vrací a příště investuje do lepší aparatůry ...... :) :) ad Galaxie sport u TT také jsem měl pár lidí, kteří si platili samostatně GS, několik málo z nich, ze začátku brblalo, ale po zařazení CZ Eurosportu nevraživost padla, několik málo si koupilo kartu Gital (dnes si již platí balíček Gitalu, nebo Skylinku!!! :O :O ) a ti extra gaučoví sportovci mají UPC Direct nebo Digi TV! :-/ :))) Někteří po obdržení informace o HD Eurosportu migrovali do HD ..... :))) |
![]() Zip |
19.12.2008, 07:33.49 | |
zipeJsi skvelej prodejce,kdyz venujes zakaznikovi hodinovou prednasku. ;)Ja se v prvni rade ptam, jak jsou zamezeni/sport,serialy atd/,vetsinou jim staci zaklad.Vetsinou chcou lide opravdu jen to nejzakladnejsi.Vesmes to konci v porovnani balicku a ceny HBO.HD zatim neni tema,Cs nabidka je zatin smesna a Gital ji bude muset stejne dorovnat,jinak krachne.Tuhle praci mam jako konicka,ne jako zivnost a radeji lidem doporucuji kvalitni techniku,nez programy na kartach,na to nemam cas.To si vetsina z nich si to zvladne nastudovat sama,pokud nejsou lini myslet. :8) |
![]() Saxon |
19.12.2008, 07:49.10 | |
RE: Montáž satelituTak si te tak predstavuju za tim pultem. To musis za ten den uplne ukecanej k smrti,abys pak taky neco prodal,po deseti minutach stejne vetsina lidi prestane vstrebavat informace a mysli na konec sveta... :) Kdepak,tistena forma je lepsi a pohodlnejsi jak pro me,tak pro zakaznika.Ne to o tom, neco odr.bat,tohle je hola skutecnost. P.S:Pral bych Ti nasat atmosku v CB kamenkach,to bys prisel o rozum. :((( |
![]() Saxon |
20.12.2008, 08:04.51 | |
RE: Montáž satelituJO, jo, huba mně bolí za ten den, škoda mluvit. Nicméně hořejší popis je extrém pro úplné laiky, většina lidí je již alespoň částečně znalých, tudíš stačí dovysvětlit to co nechápou a poté stačí cca 15 min. R^ ;)Teď mám problém akorát s délkou dne, 24 hod je strašně málo. :))) :))) :))) |
![]() Zip |
20.12.2008, 08:52.56 | |
RE: Montáž satelituTo znám,taky zrovna vyrážim na dva Showboxe a večer na adventní koncert do práce.Už jsem do Prodiga dostal nový plány DVB-S kanálů - super práce. Ale s kabelem jsem si vyhrál... Nikde jsem nic nenašel,tak jsem laboroval,ale podařilo se. Čau |
![]() Saxon |