Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.12.2008, 07:36.42

Jaky je datovy tok pri nahravani HD na flashdisk?

blbne mi totiz nahravani HD kanalu na Topfield 7700 na flashdisk, seka se pote pri prehravani v prijimaci i v pocitaci. SD jede ok. Zkousel jsem ale jen dva flashdisky, ten rychlejsi mel zapis kolem 12 MB/s, ten pomalejsi tak 3 MB/s .. rikam si ze mozna oboji je malo pro HD zaznam a nestiha se to zapisovat? :)
uživatel
eelke
16.12.2008, 07:47.13

RE: Jaky je datovy tok pri nahravani HD na fla...

Zalezi jak ktery,napr.seversti soudruzi dosahuji v MPEG-4 i pres 20 Mb/s,cca od 8 Mb/s az do 25 Mb/s co jsem tak v MPEG-4 zaregistroval.
uživatel
hdpe
16.12.2008, 08:32.30

to je dost, takze na nahravani asi bude lepsi externi harddisk nez flashdisk :)
uživatel
eelke
16.12.2008, 08:41.28

ani severští soudruzi se nechytaj na britskou bbc, která vyhradila pro svůj hd program prakticky celý transpondér s 22000 SR a jsou tam už jenom dvě sd verze BBC1
uživatel
vortimond
16.12.2008, 08:46.24

Neplest si jednotky - bity/bajty, b vs. B. Takze 25mbit je zhruba kolem 3MB/sec. a to zvlada myslim i ten nejpomalejsi flashdisk co se dnes da koupit.
uživatel
Lucifer
16.12.2008, 08:55.06

Koukám že se tady jeden uživatel zamilovaně "zahleděl" do jednoho HD programu a aniž by viděl jiné tak si myslí že je to automaticky to nejlepší na světě...
Takhle by to ale opravdu nešlo soudruhu
uživatel
pat
16.12.2008, 09:00.22

Jinač datový tok není to jediné co dělá kvalitu obrazu..
Jen tak mimochodem jedni "soudruzi" na orbitě dávají kultovní film "Tenkrát na západě" v HD.
Ač je to film z 60 let tak já jsme zatím nic lepšího v HD neviděl..
Nevím jak to soudruzi dělají že je z toho pro mě HD obrazová perla.
Rád si to nechá někým vysvětlit od někoho.
uživatel
pat
16.12.2008, 09:01.39

ten obraz na bbc hd ale fakt nemá chybu. německá premiere hd tomu nesahá ani po paty. a orf hd vypadá proti tomu jak upc direct!
uživatel
vortimond
16.12.2008, 09:09.20

jasně jasně chápu..Třeba to tak je já jsem to BBC HD vlastně neviděl tak nemužu soudit..
Co se týče NOVY,Eurosportu,ORF tak to je opravdu mizérie.
uživatel
pat
16.12.2008, 09:09.44

Pate, většina filmů se skenuje znovu do HD.
Samotná filmová políčka mají několik tisíc pixelů na palec, takže jsou dobrá s velkou rezervou.
Skenery jsou teď nové, rychlé, takže to už ani není rakový flák peněz a času, ten re-sken.
Jestli je to případ tebou uváděný, to nevím, protože nevím, kde to je, ani jsem to neviděl.
Ale tipnul bych, že jo.

Datový tok je podmínka nutná, nikoliv postačující.
uživatel
Antonín
16.12.2008, 09:14.42

protože premiere to přehání a na porovnatelnym TP jsou 4 hd programy. sice v DVB-S2 ale tím se ušetří maximálně 30 procent
uživatel
vortimond
16.12.2008, 09:23.52

Je to tak, jak píše Antonín, vždyť jen políčko 35mm filmu má 18-20 miliónů pixelů :)))
Pokud by se použily nejkvalitnější skenery, dalo by se i ze starých filmů získat takové rozlišení, takový MB/S, že to není momentálně na čem přehrávat a distribuovat !
uživatel
kacenkin
16.12.2008, 09:25.22

@antoníne

díky za info
uživatel
pat
16.12.2008, 09:57.32

to rozlišení filmovýho pásu se přirovnává (protože to není digitální záznam) minimálně asi tak k dvojnásobku toho co se označuje jako full hd. navíc barevná paleta je nesrovnatelně větší
uživatel
vortimond
16.12.2008, 10:05.44

a ma tu nekdo topfield 7700 a nahravani HD (eurosport, nova) mu funguje vpohode ?
uživatel
eelke
16.12.2008, 10:09.45

Vortimonde, u 70mm filmu to bude asi o hodně více, než dvojnásobek oproti FullHD.
Jenže to je určené k projekci na úhlopříčky v desítkách metrů.
Takže v celkovém součtu ti FullHD na 150 cm dá zhruba stejnou kvalitu zážitku jako 70mm film v kině na 15 m. (Od oka řečeno:-)
uživatel
Antonín
16.12.2008, 10:15.39

ještě je důležitý z jaký doby ten film je, ten prošel taky vývojem. Stačí se podívat na záběry z druhý světový a rozlišení VCD je velikým průlomem :)))
uživatel
TDB
16.12.2008, 10:15.57

jasně ale už dlouho se všechny filmy digitálně zpracovávaj v postprodukci na 4k scanerech. je to nutný kvůli korekcím chyb a celkovýmu doladění barev
uživatel
vortimond
16.12.2008, 11:49.53

eelke

určitě je lepší externí HDD. ty flash disky nestíhají zápis při kvalitě HD poradu. Stačí ti i obyčejný ext.200GB disk, klidně i menší. U některých HD programů se totiž bitrate pohybuje kolem 9800. A nezapomeň že se obraz nahrává v H264, tudíž i přímá komprese si něco veme.
uživatel
Rambo
16.12.2008, 16:21.55

1. Určitě nahrávám na flash HD ze satelitu.
2. Komprese nemá s věcí nic společného, nahráva se "jak je".
3. Vyhoví každá flashka, která dosáhne na 3MB/s, to je 24Mb/s. Tedy s výjimkou několika málo výjimek :-) Nahrál jsem HDTV z Bravy i Premiere i na jakési úplně levné Adata, které se jinak zdály být velice líné.
4. Disky přes USB jsou taky možnost. Kapacita ovšem nemá co společného s přenosovou rychlostí, takže klidně i větší ne? Když už.
uživatel
Antonín
16.12.2008, 23:13.20

No ja se pridam. Nahraval jsem na flashku Pretec, v PC udela v zapisu kolem i vic 7MB/s ale bohuzel zaznam na ORF1HD se tak kazdych 5-10s sekne a zachybuje. Pise to tok 12Mbit/s. Hold melo by to teoreticky bohate stacit, ale nestaci. Ta flashka zvladne asi 5x vic. Pujdu casem take do HDD, bude to jistejsi.
uživatel
petrprv
17.12.2008, 10:27.22

Já mám flešku 16MB od Sony a funguje v poho.
uživatel
ava