Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.12.2008, 09:16.09

slučovač SCHWAIGER ASW800

prosím kdo poradí. zapojil jsem účastnickou zásuvku R+TV+SAT
podle návodu přes slučovač TV/SAT "SCHWAIGER ASW 800",
také podle návodu a záhadou je že napětí do konventoru sat.antény jde
ale signál k televizi né, když spojím kabel na přímo bez slučovače tak vše funguje.
Slučovač jsem koupil druhý a dělá to samé.
uživatel
dedek60
12.12.2008, 10:39.15

Zkus to takhle:

Kabel od paraboly zapoj do vstupu SAT na slučovači.
Kabel od pozemní TV antény zapoj do vstupu TV na slučovači.
Kabel vedoucí k zásuvce zapoj na výstup slučovače na druhou stranu.

Tím je sloučený signál pozemní se satelitním. Když nyní dole místo zásuvky zapojíš kabel přímo do vstupu pozemní TV na Tvém televizoru, musí to jít. (Použij dočasně FF spojku místo zásuvky.)

Kabel odpoj od TV, vyměň konektor a kabel zapoj přímo na vstup satelitního přijímače. Zapni sat přijímač . Opět to musí jít.

Když to takhle jde, budeš připojovat KONCOVOU SAT/TV/R zásuvku.
Ta má VSTUPNÍ kontakt pro střední vodič koaxiálu - musí to být spojeno vodivě.
Opředení koaxiálu, ty drátky, co tak překážejí, jsou důležité. Nestříhej je. Přehni je zpět na vnější izolaci kabelu a zajisti je přitažením zajišťovací objímky.
Stínění koaxu, (ty drátky opředení) musí být vodivě spojené s kovovou konstrukcí zásuvky. Dej pozor, aby se Ti nějaký ten drátek opředení nezatoulal a nezkratoval se středním vodičem koaxiálu. To by potom nešlo...

Nyní připoj vnější kabely vedoucí od zásuvky k TV - na vstup antény Tvého TV a SAT výstup zásuvky na vstup satelitního přijímače a musí to také jít.

Všechny konektory dělej velmi pečlivě, kontroluj si jestli se Ti náhodou nezkratoval střední vodič s opředením...

Napiš jak Ti to šlo.
uživatel
bob.r
12.12.2008, 11:56.35

STÁLE ZKOUŠÍM

u té zásuvky i u slučovače je nakresleno a popsáno jak se to má zapojit,přesně jak to popisuješ. Pozemní televize funguje ale satelit né i když jak jsem psal tak napájecí napětí od sat přijímače k parabole jde takže tam žádný zkrat není,proto to je pro mě záhada.
uživatel
dedek60
12.12.2008, 13:13.10

a co ta zásuvka ?

koukni na to.
uživatel
bob.r
12.12.2008, 13:22.04

rozboč to druhým slučovačem...

Ten druhý slučovač, co jsi koupil, můžeš také použít jako rozbočovač. Jen jej dole zapojíš obráceně.
Od antén shora připojíš kabel na stranu výstupu, co je ten jediný konektor. Na druhou stranu připojíš do konektoru SAT kabel k sat. přijímači a na druhý konektor TV připojíš pozemskou TV...
uživatel
bob.r
12.12.2008, 16:31.17

vyřešeno

koupil jsem slučovač od jiné firmy.
uživatel
dedek60