Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
18.11.2008, 16:39.59

Test vysílání dvb-t v MPEG-4 na Vantage combo

Přijímá někdo Novu, nebo čt v HD přes dvb-t na Vantage 8000ts, popř. 7100ts? Jaké jsou zkušenosti? Děkuji za názory
uživatel
badr
18.11.2008, 17:16.54

Test vysílání dvb-t v MPEG-4 na Vantage combo

Na okraji Prahy , směrem na Kolín běhá jak NOVA-HD tak i ČT-HD k plné spokojenosti . Jinak signál s THORA 1W. Dobrý na programech paketu TELENOR . Vantage 7100 TS a DIABLO CAM . DIGI TV umí příjmač i jako emulaci. Mohu doporučit . Jsou k dispozici 2 sloty na karty a 2x CL slot + spolehlivý záznam na USB externí disk WD nebo ST .
uživatel
pohosat
18.11.2008, 18:15.23

RE: Test vysílání dvb-t v MPEG-4 na Vantage co...

Jen upozorňuji, program ČT nemá s HD nic společného, ale je o dost kvalitnější než v muxu1. Kvalita HD N@vy je trochu horší než ze satelitu.
uživatel
PetrT
18.11.2008, 18:51.05

A ted je tady právě otázka, jestli se vůbec vyplatí investovat do HD přes sat, když tady to běží vlastně zadarmo. Samozřejmě nemyslím přístroj, to je vzhledem k budoucnosti jasná věc /HD/.
uživatel
badr
18.11.2008, 19:49.55

Myslím, že se vyplatí HD satelit (DVBS, DVBS2). Umožňuje příjem více programů, HD i SD programy (mimo UPC a Digi) jsou na satelitu ve vyšší kvalitě (platí i pro N@vu HD) a vysílání je řádné. DVBT v MPEG4 mohou kdykoliv odpojit, nebo změnit na DVBT2.
uživatel
PetrT
18.11.2008, 20:36.33

Určitě souhlasím, měl jsem na mysli Vantage 8000TS, což je combo. Přístroj umí sdílet kartu, nevím tedy, na co by mi byl druhý sat tuner, místo toho se určitě využije tuner v dvb-t. Dvb-t vysílání tři roky vydrží určitě, no a to mi stačí, receiver pak pude do světa.
uživatel
badr