Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
09.11.2008, 11:43.56

2xTV+1xPC na jednu kartu

Prosím o radu, potřebuji připojit tyto tři TV na satelit dohromady pokud možno na jednu kartu (jde o jednu domácnost tedy snad nic nelegální, ale nechce se mě platit tři karty a poplatky za programy) u těch dvou TV je požadavek na budoucí využití HDMI. U PC je požadavek na HDTV. Poradíte prosím?

Děkuji
uživatel
Nepp
09.11.2008, 11:53.46

RE: 2xTV+1xPC na jednu kartu

přesně takto to mám doma, jen s tím rozdílem, že nemám připraveno na HDTV, ale jestli chceš vše připravit na HDTV, tak počítej investici kolem 21tis a to nepočítám kartu a parabolu s LNB. jestli si to ochotnej dát, tak ti určitě tady lidi poradí co koupit...
uživatel
jirkaaa
09.11.2008, 12:15.21

2xTV+1xPC na jednu kartu

HDTV uvažuji zatím jen na PC, uvítám i variantu pro ostatní přijímače, ale prioritně ne krom toho PC
uživatel
Nepp
09.11.2008, 12:20.09

RE: 2xTV+1xPC na jednu kartu

Příprava na HDTV?To si musíš taky koupit příslušné HDTV přijímače!Do počítače třeba SkyStarHD....a jiné.Na to aby jsi mohl nezávisle přepínat polarizace a spodní a horní pásmo potřebuješ konvertor pro čtyři účastníky(ty obsadíš jen tři...zatím) a natáhneš ještě další dva kabely.Toť vše,není na tom nic složitého.
uživatel
Kamil_k4
09.11.2008, 12:22.38

RE: 2xTV+1xPC na jednu kartu

Ještě k tomu sdílení:vypadá to že jsi trošku laik,tak to určitě jde,ale ty to asi nevybojuješ.(v PC taktéž)Pěkný digitální den.
uživatel
Kamil_k4
09.11.2008, 12:44.33

RE: 2xTV+1xPC na jednu kartu

Jedná se o řešení pro rodiče + babičku. Takový laik zase nejsem, sám mám pasmu se HDTV satelitem, taže neřeším paraboly a spol., jedná se mě o propojení přijímačů po LAN ne přes splliter. Laik jsem v řešení značek vhodných k takovému řešení a na rovinu přiznávám, že hlavě nemám čas to hledat po fórech proto jsem tímto chtěl požádat někoho kdo se mě ujme https://www.parabola.cz/img_forum/s3.gif a poradí
uživatel
Nepp
09.11.2008, 18:34.35

RE: 2xTV+1xPC na jednu kartu

to ze mas plazmu s hdtv satelitem neni argument pro urceni toho jestli si laik nebo ne. kdyz si ale myslis ze nejsi tak to bude rychly: potrebujes masinu co ti udela server a pak klienta a na ssHD2 se naklientis noprob. takze potrebujes masiny co to budou umet a budou splnovat tvoje kriterium - kterymu ja nerozumim. tomu pozadavek na hdmi. co je takovej pozadavek ? budto budes mit SD prijimac, kterej defakto hdmi nepotrebuje, splnujes li kriterium kvalitniho scartu anebo budes mit rovnou HD prijimac kde to hdmi budes mit nahned. nejaky napul reseni asi nenajdes. ja nevim o stroji kterej by umel rozumne sitovej sdilet , byl SD a jeste mel hdmi. tak ale k veci: na SD reseni tvyho problemu ti postaci nejakej ipbox ci dreambox na server i klient strane, v HD podani stejne znacky akorat ten klient muze bejt snad asi i octagon (pokud teda chapu spravne to co sem zatim videl). dalsi dotazy ?
uživatel
bublajs