Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
31.10.2008, 21:07.32

DCW key

Můžete mi jednoduše vysvětlit co jsou DCW key? Je možno, je zadávat do rec. s emu? Dík
uživatel
tonda1t
31.10.2008, 22:23.16

RE: DCW key

Pro šifrování AV dat se používá zhruba každých 10 sekund jiný klíč (Control Word CW). Ten se do přijímače dostává se signálem přímo z daného transpondéru, a na cestě je šifrován například pomocí systému Nagravision. Někdy se ale tento systém z nějakého důvodu zastaví, a klíč se přestane každých 10 sekund měnit. Tento stav vydrží třeba dva dny. V tom okamžiku (pokud šifrování nevypadne úplně) jede systém na posledním přeneseném klíči a ten se pak nazývá DCW (Direct Control Word).

Pokud tento dlouhodobý klíč nějaký majitel legální karty na danou službou zjistí (což jde udělat za půl vteřiny pro libovolný případ klíčového hospodářství, i pro Nagravision 3, Videoguard či karty Cryptoworks s BIOSem libovolné verze - stačí na to jen mít danou legální kartu rozchozenou v CI na počítači v kombinaci s nějakým sw přehrávačem (např. AltDVB) - no asi by to jelo i třeba na Dreamboxu, ale já už jsem holt spíš orientovaný na ty počítače), a následně ho dá na internet, můžou si ho úplně všichni zadat do přijímače s EMU a vesele se ty dva dny dívat...
uživatel
Louskacek
31.10.2008, 22:30.25

RE: DCW key

dík za odpoved. Vyčerpávající. Ještě dotaz. K hledání aktualních DCW klíču se používá rayman key finder, nebo nějaký lepšatější? A pokud v raymanu v menu dcw nenaleznu žádné klíče plyne z toho že nastala situace, kdy se mění klíče každých 10 sekund?
uživatel
tonda1t
31.10.2008, 22:41.53

RE: DCW key

Není zač.

Bohužel na otázku stran dobrých a lepších softů pro hledání klíčů na netu odpověď neznám.
Software s utilitou pro zjištění hodnoty DCW při provozu s využitím legálních přístupových karet se jmenuje Dolphin (a je český).

Myslím, že když tvůj software nenajde klíč na netu, tak to spíš znamená, že ho tam nikdo nedal. :-) Že systém jede na DCW poznáš spolehlivě jen prohlídkou dat ve streamu. Buďto se každou chvíli mění index klíče (normální stav), a nebo se index nemění (= konstantní klíč = DCW).
uživatel
Louskacek