24.10.2008, 21:04.37 | |
Technisat STR 1 a česká a slovenská karta -pokrač.Dnes jsem byl u toho zákazníka, u kterého nastal problém s čítačkama karet SL CL.|Tak jak mě BIDLO a SERANO poradili skusil jsem druhou kartu s modulem CW-funguje OK.Mezi tím jsem se dověděl, že zákazník omylem nastartoval stahování posledního sw se sat. čímž nastal problém funkce dvou karet současně.Přemýšlím , tam nahrát zpět, ten puvodní sw, to je z 7.07 s kterým to dobře chodilo.Avšak nevím jaký O-. kabel použít jestli křížený nebo 1-1, sw jsem si stáhl od OMKO,ale nevím jestli potřebuji nějaký další program.Muže mi někdo dát návod. Nerad bych ten přístroj špatným zásahem poškodil. Díky. Beat. |
![]() beat |
25.10.2008, 07:54.28 | |
RE: Technisat STR 1 a česká a slovenská karta...Jestli je to německá verze tohoto přijímače, tak původní tovární verze SW se kterou to chodilo je 2-33-0-1-632. Kábl použij originál od výrobce, stojí 50,- Kč. Pokazit nemůžeš nic. Když nebudeš mít správný káblík, tak ti to nepůjde nahrát. |
![]() Jurin |
25.10.2008, 08:28.59 | |
RE: Technisat STR 1 a česká a slovenská karta...Počítač a přijimač propojit kříženym kabelem.ATse vede. R^ |
![]() koax |
25.10.2008, 08:33.39 | |
@Jurin.Dík za info, ta verse co píšeš souhlasí,jen nevím,jak je to s pomocným programem s kterým to mohu aplikovat nebo je to kompletní včetně -to bych ještě potřeboval vědět.Seriový kabel jsem našel 1-1, který jsem používal u prvních HUMAXU tak se mi ted hodí.Tak ještě počkám až se dozvím o tom pomocném programu něco. Beat. |
![]() beat |
25.10.2008, 08:39.21 | |
beatjj ten updateprogram je přibalený, je to tam komplet, nic víc nepotřebuješ. Jen nechápu jak to chceš propojit s PC obyčejným nullmodem káblem, kdyš zrovna tenhle přijímač má na nahrání SW svůj speciální konektor a bežná RS232 tam nepasuje. |
![]() Jurin |
25.10.2008, 08:54.12 | |
jurinje to klasický DIN 3 konektor.Na jdné straně kabelu dáš RS232/Canon 9pin - mamka/ na druhý konec onen Din3/stejná řada jako S-video konektor - Din4/.Prostřední pin Din3 přijde na pin 5,na krajní piny připojíš pin2 resp. pin3 z RS232.Když to nebude fuhgovat, tak 2 s 3 prohodíš, toť vše. Je to ověřené na strojích Technisat Digit S2. |
![]() Saxon |
25.10.2008, 09:00.56 | |
Saxonjj dyť to říkám, jenže beat tu popisuje jak to propojí klasickým sériovým káblem, který používal pro Humax. |
![]() Jurin |
25.10.2008, 09:10.59 | |
RE: Technisat STR 1 a česká a slovenská karta...Ale pozor, některé Humaxy jsou prý vybaveny stejným kulatým Din konektorem.Já je osobně neznam, ale psal to tu kdysi Zorbas. |
![]() Saxon |
25.10.2008, 09:13.43 | |
SaxonTak to nevím, já jsem měl 5400, 5300, Fox a ty měly klasickej serial |
![]() Jurin |
25.10.2008, 09:30.32 | |
RE: Technisat STR 1 a česká a slovenská karta......bohužel se těm nestandarním bordelům asi těžko vyhneme.Zrovna takový Technisat má u přijímačů hned tři varianty provedení datových konektorů.Např. Kulatý Din - STR1,DigitS2 atd. Canon 9 křížený - Combo Multimedia TS1 atd. Canon 9 nekřížený - CCI2,CCI atd. teď nastoupilo USB, ale jak dlouho vydrží? Kufr od Della mám narvanej různejma kabela až k prasknutí, prase aby se v tom vyznalo.... |
![]() Saxon |
25.10.2008, 10:05.42 | |
Saxon:))) :))) :))) |
![]() Jurin |
25.10.2008, 10:28.19 | |
RE: Technisat STR 1 a česká a slovenská karta...Tak jste mě hoši dostali: byl jsem přesvědčen, že ten STR1 má normální zásuvku 232, a tak po diskuzi se mrknul na zadní stranu a nevěřil jsem svým očím-je tam opravdu , jak píše SAXON a Jurin, kulata DIN.Takže budu muset překopat,ten kabel co jem používal na HU , serialní, podle toho jak mi napsal SAXON.Takže,2X měř a jednou řež opět potvrzeno.Jsem rád za to upozornění. Beat. |
![]() beat |
25.10.2008, 10:47.16 | |
RE: Technisat STR 1 a česká a slovenská karta...Ještě si vzpomínám, že jsem viděl na postu datového konektoru i 3,5mm TRS/jackovou/ zásuvku.Když už jsem u těch konektorů, zdá se vám jako dobrý nápad používat klasický Cinch konektor pro ovládací napětí 0/12V? Neříkjete mi, že se nenajde "mistr", který to z nepozornosti, či blbosti foukne třeba do SPDIF/coax/ či ostatních analogových in či out. Vždyt existuje spousta jiných konektorů...... Ale asi by se to pak moc prodražilo, přece jen se tohle vyřeší jedním panelovým čtyřcinchem se samořezem uprostřed.... :8) |
![]() Saxon |
25.10.2008, 10:48.32 | |
RE: Technisat STR 1 a česká a slovenská karta...Jasný, většinou se používaji vazební kondenzátory, ale stejně je to prasárna. |
![]() Saxon |
25.10.2008, 19:30.44 | |
RE: Technisat STR1 a česká a slovenská karta...beat:no také jsem na ten kabel dojel.Nakonec mi nezbylo nic jiného než ho objednat na dobírku v Omku.Nikde ho totiž s tímto Dinem neměli.Přepínání funguje od té doby perfektně.Jen se objevila taková malá záhada.Jedná se o to že při sledování ČT1 se někdy přijímač sám přepne na kanál který byl naladěn před jeho vypnutím předcházející den.Takže čekám na tu slíbenou verzi s českým menu,která bude jednak spolehlivě přepínat obě karty a jednak doufám odstraní i tento problém. |
![]() BIDLO |
26.10.2008, 08:52.47 | |
@BIDLOZítra mám slíbený ten orig kabel od TECHNISAT tak budu experimentovat ale asi s tou starou versi z 77-2007. Na stránkách OMKO tam mají tu upravenou versi ,českou,a udajně bezproblémový chod obou karet CL-SL . Tak nevím, možná to zkusím. Beat. |
![]() beat |
26.10.2008, 11:08.27 | |
RE: Technisat STR 1 a česká a slovenská karta.Ano já vím,ta česká verze tam je,ale je to verze s označením BETA a ta nám nešla vůbec stáhnout.Pravděpodobně ještě asi není dokončena.Ale to je jen můj názor,můžu se mýlit. |
![]() BIDLO |