24.10.2008, 19:14.51 | |
LCD nebo Plazmový televizorPotřeboval bych poradit.Chci si koupit televizor s úhlopříčkou 120 cm a nevím co by asi bylo lepší koupit buď to LCD a nebo Plazmový televizor. Dívat se budu ze vzdálenosti 4-5 metrů. |
![]() blesk64 |
24.10.2008, 19:23.42 | |
Všichnico mají LCD ti ji doporučí a naopak.Takže šup do krámu a porovnávat stejné druhy příjmu podle vlastních očí.Ale pro UPC a DIGI je to škoda času. |
![]() hobo |
24.10.2008, 19:25.23 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizor... a čti https://www.parabola.cz/forum/sekce-17/ |
![]() juvla |
24.10.2008, 19:25.33 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorodpovedí bude asi dosť a tak to zhrniem na začiatkukúp Plazmu kúp LCD kúp projektor kúp to čo sa TRi bude najviac páčiť u Tvojho predajcu /myslím obraz/ z rôznych zdrojov signálu. Každopádne by si sa to ale mal pýtať na fóre o televízoroch - nie satelitoch :8) |
![]() dempsey |
24.10.2008, 19:25.43 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorNic s lepší výbavou a za lepší cenu než je toto asi nenajdeš http://www.i-vyprodej.cz/detail.php?id=17 |
![]() Rene67 |
24.10.2008, 19:27.00 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorOsobně bych koupil LCD u plazmy mě odrazuje velká spotřeba el. energ.Kámoš má plazmu a je na ni ujetej říkal, že je to znát,ale každej špás něco stojí. Stejně se budeš muset rozhodnout sám, ať sem napíše kdokoli cokoli.Hlavně ať se ti to pěkně kouká R^ |
![]() slapet |
24.10.2008, 19:31.21 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorPlazma a LCD mají při stejné úhlopříčce prakticky stejnou spotřebu, takže to bych jako argument neuváděl. |
![]() petr71 |
24.10.2008, 19:34.21 | |
To petr 71Ty si to osobne meral,alebo JPP ? |
![]() Rasto |
24.10.2008, 19:48.05 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorProšel jsem pár str. a U LCD uhl. 120cm udávají kolem 250W, ale u plazmy jsem spotřebu hledal marně. PROČ ASI? |
![]() slapet |
24.10.2008, 20:00.26 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorslapet: spotreba u plazmy je ruzna v zavislosti na bile barve. Pri hokeji nejvetsi, pri hororech nenizsi a pri beznem sledovani tv je v prumeru stejna jako u lcd. Argument spotreby pro koupi lcd je smesny |
![]() meduzka |
24.10.2008, 20:02.53 | |
hlasuju pro plazmuna spotřebu kašlu. Když chci něco vidět, tak to musí svítit! Pokud chceš šetřit, tak televizi nezapínej a koukej z okna. |
![]() Orion |
24.10.2008, 20:10.03 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorja osobne sa priklanam k nazoru: LCD-Sony,Plazma-Panasonic |
![]() davidko |
24.10.2008, 20:10.43 | |
blesk64Hlavne si nenechej poradit od odborniku typu SLAPET.Mam Samsung 50Q97HD a spotrebu jsem meril merakem, pri beznem sledovani TV ze satelitu se prumerna spotreba pohybovala 230-260W.Takze spotreba LCD a plasmy je + - stejna. |
![]() qantas30 |
24.10.2008, 20:26.03 | |
při požadované velikostiber raději plasmu (mám 106 cm) a max spokojenost |
![]() jona |
24.10.2008, 20:28.12 | |
LCD Samsung LE46A956Fantazia. |
![]() gogo1 |
24.10.2008, 20:34.34 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorTechnologie jsou druhořadá otázka.Jsou kvalitní plazmy i kvalitní LCD. Jsou nekvalitní plazmy i nekvalitní LCD. Spotřeba je stejná. Rychlost zobrazování je stejná. To jsou zastaralé překonané agrumenty. Obecně je plazma při podobných parametrech obvykle o kousek levnější. Důležitý je: 1. firmware, zejména pokud hodláte koukat i na SD, je to klíčová vlastnost. 2. vstupy, zejména pokud nemáte a neplánujete AVrec. 3. pohodlné ovládání . |
![]() Antonín |
24.10.2008, 20:37.05 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorJa osobne som 2 roky pracoval medzy samimi LCD a Plaz.. Pravdu povediac spotreba nehra rolu pretoze sa tov vyrovnava tym ze u plazmy kolise, zivornost taktiez nehra ziadnu rolu lebo aj u jednej ci uz u druhej je zivotnost obrazovky X-krat vecsia ako je zivotnost samotnej elektroniky TV, ale co je fakt, ze nech sme prekladali telky na kadejake rozne zdroje signalu proste stale na Plazme sa nam zdal obraz o cosi lepsi ako na LCD. A ked pozeras vela športu tak ani neuvazuj o LCD lebo pocas majstrovstiev hokeja do nej urcite hodis minimalne papucu alebo cokolvek co bude po ruke. Tak uz je to len na tebe. |
![]() Borke |
24.10.2008, 20:38.23 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorTentokrát naprostý souhlas s Antonínem. R^a hezky napsáno |
![]() poky1 |
24.10.2008, 20:40.25 | |
LCD nebo Plazmový televizor a k tomu potřebuješPřístroj HDTV za laciný peníz OK-pro ty kteří se zde stále ptají: chtěl jsem jenom skromně poukázat na některé souvislosti s provozem HD sat.přijímačů ale je nutné situaci brát tak kdo je konzument a naproti tomu člověk posedlý sat. příjmem ,a dovede s trabanta udělat aspoň na nějaký čas Mercedes. Protože jsem za poslední dobu měl v ruce více HD přijímačů,né na každodenní používání jak správně upozorňuje kolega Babui a má pravdu,protože nejlépe může znát přístroj ten,který ho denně používá vyzkoušel jsem při montážích parabol,což je zase můj koníček více HD přijímačů kamarádů,kteří si ho zakoupili a chtěli realizovat jeho provoz např. /TOPFIELD.HD, FERGOSON 8900HD,OCTAGON SF 918 HD,a VANTAGE 6000S,VaNTAGE 7100S a VANTAGE 8000S HD/ a k tomu i mnoho SD přístrojů /Technisat MF 4,MASCOM,PREMIUM.X7100 A 7200 PGU,Openbox/ ,které bych v tomto posouzení vynechal.Protože jsem si vždy vzal přístroj domů,nastavil aktuelní SW,doplnil o setting a data keys,používal jsem na to jednu parabolu.Nejlépe se mi při zkouškách na jedné a té samé parabole Gilbertiny 105 cm,LNB single 0,1 šum.číslo,motor SG 2100 jevil přístroj HD OCTAGON A VANTAGE,které měli před jinými přístroji malinko navrh,potom to byl přístroj Ferguson 8900 HD,který byl v době zkoušení vysoce veliký konkurent přístroje VANTAGE,ač za daleko v té době nižší peníze. Vantage se vzpamatovalo díky tvůrcům nových softů během posledních 3 týdnů a zase šlape na paty přístroji Octagonu. Proč:-----Má tyto parametry,které dělají svou práci: v porovnání s Vantage OCTAGON - 1000 MHz - 32-bit processor ? - Ethernet LAN - 10/100 Mbps ? - E-SATA port ? - USB 2.0 ? - HDMI connector ? - VFD display (Dot Matrix Vacuum Fluorescent Display) ? - 2 x CI slots for modules - Universal CONAX Smart Card lead VANTAGE - 710 MHz-32 bit procesor ? - Ethernet LAN - 10/100 Mbps - USB 2.0 ? - USB 2.0 ? - HDMI connector ? - VFD display (Dot Matrix Vacuum Fluorescent Display) ? - 2 x CI slots for modules ? - USB port disk HDD Ten mikroprocesor je časovaná bomba,jeho rychlost načítání dat a jeho výkon není srovnatelný dodnes u žádných satelitních přijímačů,jak dovede rychle,inteligentně a kvalitně na sběrnici rozebrat data všech používaných modulů,karet a když je dobrý SW načítat během milisekundy programy jedoucí v emulaci, |
![]() hery |
24.10.2008, 20:43.42 | |
LCD nebo Plazmový televizor a k tomu potřebuješDo budoucna i zatím s jeho podporou přijímač HD ,který bude dlouho na vyslunní v dnešní rychle technické době.Vantage je 2.nejlepší přístroj a to jenom proto,že software za posledních 21 dnů ho posunulo na toto místo,/podpora a rozkodování seca2 Rai tv,což v Octagonu šlo od počátku,zlepšení práce Vantage s motorem,vylepšení menu přístroje srovnatelné/ukradené z Octagonu atd./ Ferguson 8900 HD v některých parametrech srovnatelný s Vantage/vantage má více ok doplňků/ pin v obraze 4x 6x atd/,ale o tom nechci hovořit/,hlavně,že je za menší peníze. Nejméně pozitiva vzhledem k tomu,že v něm nejede EMU má TOPFIELD,ale nic zatím není ztraceno i v něm chodí perfekt programy v celé škále i v implantované EMU s diablem ve slotu verze 2.3 to znaméná vzládne vše to co ostatní přístroje i když moduly,které jsou ve slotech používány jsou otvírány samozřejmě pomaleji cca do 10 vt. Octagon má ještě jednu perfektní přednost před výše uvedenými přístroji/chodí v něm perfektně sharing/ sdílení bude asi hudba budoucnosti,protože EMU nás brzo na nějaký čas opouští/ a proto je dobré na nějaký čas,kdo to umí a nebo se nějak naučí použít LINUX přístroj ABIPBOX 9000HD je teď něco co testuji i s kolegama a na určitou do |
![]() hery |
24.10.2008, 20:52.13 | |
OLED- prichadza :O)mozno stoji za to, uvazovat aj nad tym (pokojne ma zabite argumentami, ze ako novinka drahe riesenie, uz som si zvykol) viac info: http://cs.wikipedia.org/wiki/OLED http://en.wikipedia.org/wiki/OLED http://www.inet.sk/clanok/5980/oled-technologia-klope-na-dvere http://www.zive.sk/Spravy/OLED-televizory-prichadzaju-na-trh/sr-1-sc-30-a-276112/default.aspx |
![]() sgi320 |
24.10.2008, 20:53.11 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorhery spisovatel? :O :laughing: pro mě moc dlouhý, taky ještě trošku pracuji a koukám na fotbálek ;) |
![]() poky1 |
24.10.2008, 21:01.06 | |
poky1já jinak taky :8) koukám na fotbal |
![]() hery |
24.10.2008, 21:04.42 | |
re:herymám to jako náhražku, nikde nedávají Kraje, boxuje o titul a dává to jen Sky Italia :lookaround: |
![]() poky1 |
24.10.2008, 21:06.04 | |
Pro qantas30Řekl jsem jenom svůj názor to snad můžu, jenom jsem to nenapsal tak fundovaně jako ty . |
![]() slapet |
24.10.2008, 21:10.13 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorPřesně to napsal Antonín. Obecně má plazma menší kontrast, je hůře sledovatelná při okolním osvětlení a může si pamatovat často zobrazovaný detail (logo). LCD má většinou horší zobrazení černé, které je však u kvalitnějších modelů SONY a snad i SAMSUNG řešeno modulací podsvětlení (tím je tento problém prakticky vyřešen). Rychlosti jsou srovnatelné, navíc kvalitu zobrazení může vylepšovat elektronika. Myslím, že u nejkvalitnějších současných modelů vyhrává LCD. |
![]() PetrT |
24.10.2008, 21:29.31 | |
Docela by mě zajímalo,jak jste přišli na to, že LCD i plasma mají stejnou rychlost zobrazování? Může mi to prosím někdo objasnit? |
![]() Enik |
24.10.2008, 21:31.02 | |
@poky1poslal jsem Email,abys věděl jak máš koukat :laughing: :laughing: R^ |
![]() hery |
24.10.2008, 21:50.36 | |
@Enik:na to ale přišel Antonín.Nikdo jiný to pokud vím neprohlašoval. |
![]() hobo |
24.10.2008, 21:53.15 | |
rychlost zobrazproč si myslíte že už u nových modelů špičkových výrobců toto info už nenajdete? |
![]() poky1 |
24.10.2008, 22:19.20 | |
Jsem lamaale 6ms-0.01ms je rozdíl ,dokonce nedosažitelný./je možnné ,že tam patří ještě jedna 0 /.Jedině plzmu. |
![]() spyko |
24.10.2008, 22:26.17 | |
plazma a laskaplazma a laska zvitezi nad lzi a nenavisti :)aneb proc stoji profi LCD na DTP ve 1/4 formatu televize 4x vic nez 4x vetsi telina ? |
![]() bublajs |
24.10.2008, 23:12.55 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorKomu nevadí, že sportovci mají na zádech batoh, ať si koupí LCD. Kdo chce kvalitní obraz, ať si koupí plazmu Panasonic.SW Panasonicu je opravdu dobrej a to je jedna z nejdůležitějších věcí u plochých televizí. |
![]() kuba |
25.10.2008, 01:25.20 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorale 6ms-0.01ms je rozdíl ....z tých marketingových drístov si už mohol vyrásť....pohyby robí hlavne elektronika a FW, displej môže mať reakčnú dobu aj 0,01 ms, ale pohyb môže byť horší, ako u LCD so 6 ms... chápeš ? ;) |
![]() jarino1978 |
25.10.2008, 02:13.57 | |
to jarino1978mohl bys, prosím, nějak vysvětlit tento svůj myšlenkový pochod? Jak je možné za pomocí FW vyřešit potíže se setrvačností obrazových prvků? Ty na to máš nějaký patentovaný FW? |
![]() Enik |
25.10.2008, 08:59.55 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorVela zalezi od zdroja.Ja mam Pioneer Kuro s uhloprieckou 130 a z obrazu DigiTV ma napina.A UPC dicrect ziadna slava.Tam je zas zvuk mono jak z odpadovej ruri. Takze jednoznacne Skylink,TaT a mas vyhrane hoc mas cokolvek. |
![]() stiflerke |
25.10.2008, 09:51.32 | |
PetrTvšichni jste zapomšli na lcd sharp,od kterýho všichni komerční ukrajinosony elžísamsugosonici berou a budou brát panely..tzn.obrazovky... |
![]() kuldan |
25.10.2008, 09:53.46 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorJá nechápu jak může vadit 6ms když doba trvání smímku je 40ms a setrvačnost oka je ještě o dost větší. Pokud někdo vidí 6ms, tak musel celý život s CRT hrozně trpět, protože mu musel vadit ten otravně běhající bod zleva doprava a shora dolů. :((( |
![]() visper |
25.10.2008, 10:47.18 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorMáte pravdu.Reakční doba není stejná, ale je už obou technologií tak malá, že pro zobrazování je to jedno a rozhodně neuvidíte rozmazaný rychlý obraz na LCD způsobený technologií panelu. P.S. Cena monitorů pro DTP je daná přesným zobrazováním zejména teplých barev. Přesným a adjustovatelným a dlouhodobě stálým. Jde o zpracování fotografií pro tisk, kde je nutné ledacos pomocí ICC profilů upravit. To se běžné televize nijak moc netýká. Je to asi totéž jako klavír a koncertní klavír. |
![]() Antonín |
25.10.2008, 11:11.09 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorkuba: uživej si plazmu bez batohů, ale věř že LCD u špičkových modelů je kvalitnější než libovolná plazma. |
![]() PetrT |
25.10.2008, 11:21.48 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorhlavne si uvedom ze je treba do obou nacpat a to hlavne do velkych zobrazovacu hodne kvalitni signal.hlavne si nech pustit nejaky program kde je velky pohyb.a uvidis sam :lookaround: |
![]() image |
25.10.2008, 11:31.24 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorPetr T, pokud se ti líbí omalovánka bez hloubky obrazu na LCD tak je vše v pořádku. Proti gustu......Podívej se na zhruba rok starou LCD na světlej obraz bez kresby, (bílá stěna) a uvidíš sám, proč LCD nefandím. |
![]() kuba |
25.10.2008, 11:33.33 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorChyby, které vidíš u "velkých pohybů", budou zřejmě do značné míry problémy nedostatečného bitrate, resp. chyby přímo dané kompresí mpeg2. To nemá nic společného s technologií panelů, ba ani s velikosti obrazovky (ledaže je zbytečné si pro nekvalitní zdroj pořizovat kvalitní televizi, na převoz kozy na pastvu si taky netřeba kupovat mercedes, i když památné příklady ukazují, že i to je dobře možné.) |
![]() Antonín |
25.10.2008, 11:34.29 | |
PetrTPsal jsi:Obecně má plazma menší kontrast, je hůře sledovatelná při okolním osvětlení .Zejména ten kontrast se mi nějak nezdá. Můžeš to nějak blíže vysvětlit? |
![]() Orion |
25.10.2008, 11:35.42 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorTen smajlík tam nepatří, dvojtečka a následuje velké O |
![]() Orion |
25.10.2008, 11:47.33 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorjeste bych se chtel pripomenout ato uz sem zde psal mnohokrat.vem si volno vyber si obchod kde maji ten sami zdroj signalu ktery mas doma a kde je i siroky vyber a nechvatej a hlavne se dobre divej.uvidis ze to je nejlepsi reseni.a mej na pameti a to uz sem zde take psal ze cesko patri mezi zeme s nejhorsim digitalnim signalem.preju ti aby si se spravne rozhodl :) |
![]() image |
25.10.2008, 11:52.12 | |
Re:blesk64LG PG42 6900Plazmový televizor a dvěma integrovanými DVB-T tunery * 160GB vestavěný HDD, možnost až 86 hodin záznamu * Advanced Time Shift (časový posun), současné nahrávání a sledování, časované nahrávání, nahrávání z externích zdrojů, jednoduché nahrávání pomocí programového průvodce * úhlopříčka: 106 cm * jas: 1500 cd/m2 * kontrast: 30.000:1 * rozlišení 1024 x 768 * obrazový procesor XD Engine * 100 Hz Tru Motion * 3D odstranění šumu * digitální hřebenový filtr * ochrana proti vypálení * zesilovač TV signálu * DCDi by Faraduja * DLTI / DCTI (vylepšení kontrastu / barevnosti) * nastavení: poměr stran, zoom, kontrast, jas, barva, ostrost, odstín * skryté reproduktory: 20W (4xrepro-Mark Levinson) * prostorový zvuk SRS TruSurround XT * podpora Dolby Digital * ekvalizér * auto. úroveň hlasitosti * SimpLink (HDMI-CEC) * dětská pojistka, budík, časovač vypnutí, auto. vypnutí * 1000 str. teletext * EPG (elektronický programový průvodce: 8 dní) * boční panel: AV, S-Video, HDMI * zadní panel: 3x HDMI (spolu 4x), 2x Scart, komponentní, optický audio výstup, RGB PC vstup, PC audio vstup * otočný stojan * české menu *ochranu proti vypalování a další víc na níže uvedeném linku Dokonce i pomlouvaná Digi Tv na tom hraje docela koukatelně(mohu poslat foto na mail)jinak se mrkni na http://www.lgtv.cz je tam pěkné demo k této řadě Tv. Dá se pořídit od cca 21290 Kč (víc na http://www.heureka.cz) koupil jsem jí s možností do 30 dnů vrátit bez udání důvodů.Mám jí týden,zatím vše OK R^ |
![]() Freddy |
25.10.2008, 12:19.56 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorantonine, stejna barevna vernost je vlastni defakto kazde prumerne plazme. schvalne si doma nakrm plazmu a lcd obrazem s vetsi bitovou hloubkou .) |
![]() bublajs |
25.10.2008, 12:25.42 | |
Když pominu,že měření reakční doby LCD nemá standard, a každý výrobce tak udáva tuto dobu měřenou za jiných podmínek, pak je třeba si uvědomit jednu maličkost: u klasického zobrazování 50i se obrazový bod rozsvěcuje jednou za 40ms. U rozhladu 100i a 50p je to 20ms. V případě 100p je to pouhých 10ms! Jestli že je doba odezvy 6ms, pak u 100p není možné překlopit buňku včas. U 100i a 50p zabírá překlápění buňky 60% času. (je nutné počítat dobu odezvy 2x.) Tak nevím? |
![]() Enik |
25.10.2008, 12:42.40 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorFreddy: A k čemu jsou u této televize dva integrované DVB-T tunery, když ani jeden neumí zpracovat HD signál???V současné době již jednoznačně LCD technologie vyhrála a dostihla všechny výhody plazmy. Plazma svá omezení odstranila jen minimálně, není to již technologicky možné. Rok stará vypálená plazmová obrazovka nabízí nekontrastní obraz, zatímco 100Hz LCD obrazovka nabízí čistý, jasný a ostrý obraz. Technologie S-PVA či S-IPS pro LCD panely, nabízejí 178° pozorovací úhly, 10bitové matice s miliardami barev, velký kontrast a jas. V současné době již plazma pozbyla všech svých výhod. Pokud provozujete HD rozlišení, BD, upscale DVD na 1080p, nebo třeba PS3, pak LCD jednoznačně vládne ve všech směrech. |
![]() PetrT |
25.10.2008, 13:46.44 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorPetrT: to je akorat reklamni cintani, nic pravdiveho. i kdyby plazma za 5 let neustaleho provozu ztratila 50% z kontrastu, tak to je stale mnohonasobne vic nez ma jakakoliv nova LCD televize. tve dalsi cintani bylo odargumentovano vise. |
![]() bublajs |
25.10.2008, 13:57.03 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorTo Enik: Já neznám dobře technologie LCD, tak se nechci přít, jenom mne to zajímá. Proč by se měla doba překlápění počítat dvakrát? Jeden snímek to překlopí nějak a druhý to buď nechá tak a nebo v případě změny barvy to překlopí jinak. Ale není přece potřeba to v jednom snímku překlápět a vracet. A jestli to zabere 10% nebo 90% trvání snímku je jedno, hlavně aby to nepokračovalo ještě v dalším. Možná je to jinak, prosím vysvětlete někdo. |
![]() visper |
25.10.2008, 14:54.50 | |
to PetrTKdyž tu čtu tvé příspěvky tak mám pocit, že o LCD a hlavně plazma nevíš nic. Hážeš do škatule všechny TV dohromady a bohužel nevíš, že existují špičkové LCD a špičkové plazmy.Ale ty běžném obchodě nekoupíš a neuvidíš. |
![]() tvman |
25.10.2008, 15:14.46 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorPetrT, a teď tu o červené karkulce, jo? |
![]() kuba |
25.10.2008, 15:19.51 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizortvman: Kdybys pozorně četl, souhlasil jsem s Antonínem, že existují nekvalitní LCD i nekvalitní plazmy. Mé názory pouze konstatují, že v součsné době (u špičkových modelů) má LCD řadu předností před plazmou. Neřeším tu OLED ani další technologie budoucnosti, pouze konstatuji, že plazma je dnes technologicky (na rozdíl od LCD) uzavřenou kapitolou, která neumožňuje žádná zlepšení. |
![]() PetrT |
25.10.2008, 15:51.41 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorJá nejsem nepřítel plasmy ale nechtěl jsem ji ze dvou důvodů.1)V domě kde běží plasma si už nikdo neposlechne rádio na SV a KV. Miliony hořících plasmových oblouků vyzařují přímo z plochy panelu. Jediné řešení je zaplechovat obývák a husté mříže do oken. Kdo nevěří ať si zkusí. 2)Velmi by mne znervózňovalo slábnutí panelu. Pořád bych to měřil a vypínal a stahoval jas jako u CRT nebo elekronkových zařízení. U LCD je jedno jestli "leží nebo běží" ráno zapnu večer vypnu. Maximálně mohu "ojet" podsvětlovací výbojku a ta se dá vyměnit. |
![]() visper |
25.10.2008, 16:22.32 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorNejsem příznivcem žádné z techlogií, mám oboje...a skutečně o techlogii panelu podle mých zkušeností vůbec nejde.2Enik: jenže ono se vysílá 50i, zdrojů s 50p je minimum, ze satelitu myslím žádný(?). Porovnám-li obraz z HD kamery, kterou mám, a která ze sebe vydává 60p, pak žádnou rozdílnou rychlost překlápění nepozoruji. Dokonce se mi okem zdá, že plazma obraz mírně "integruje" v čase (což ale zjevně dělá soft, pokud je to vůbec pravdivé - i když by asi nebylo těžké udělat nějaké měřidlo, nechce si mi tím ztrácet čas). U 60p je snímků 60 za vteřinu, tedy ke změně dojde jednou za 16,6ms. Pokud jsou reakční doby okolo 4-5ms (tedy pod 6ms), tak je to naprosto dostatečné, oko to už nepozná, nemá jak. 100p oko nevidí vůbec, to bys už rozhodně musel měřit jinak. Jsou kvalitní plazmy i kvalitní LCD. Najdu vždy takové páry, že bude lepší jedna z technologií. Hlavně není už dávno pravda, že: 1. Plazmy se vypalují. 2. Plazmy mají větší spotřebu. 3. Rychlý obraz je na LCD rozmazaný. 4. Koukací vzdálenost je nějakým násobkem úhlopříčky (když už tak byste museli vzít za základ fyzickou velikost pixelu a úhel pozorování). Jinak si vyberte, co se vám nejvíce líbí. A hlavně: v žádném případě to nepřipojujte přes obyčejný video signál (CVBS), volte digitální spojení HDMI/DVI nebo aspoň RGB/YUV. |
![]() Antonín |
25.10.2008, 19:27.07 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorstim rychlim obrazem na lcd ze neni rozmazan no to snad nemyslis vazne :bomb: |
![]() image |
25.10.2008, 22:38.52 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorurčitě myslí a myslím si to i já, také vlastním TV obou technologií od stejného poměrně kvalitního výrobce a pokud pustím opravdové HD vysílání sportovního charakteru do LCD tak jedinej kdo tam má batoh na zádech, je šílenej fans kterej to má plné pyrotechniky!!! |
![]() poky1 |
25.10.2008, 23:27.31 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorantonine a co ta barevna vernost ? tu v tvem prispevku jaksi postradam. vyjadri se i o ni. tvuj nazor me vazne zajima. |
![]() bublajs |
26.10.2008, 09:03.14 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorBarevná věrnost?Nastavení u všech televizí (asi i těch nejlevnějších, ale to nevím) je možné v tak širokém rozsahu, že dosáhneš jakéhokoliv podání. U lepších televizí si může nastavit přímo profily - každý počítačový monotr nastavíš barevně věrně, akorát není stejné, jak dlouho to vydrží. Neměřil jsem to, i když to heble pro měření monitorů leží v dosahu. Jednou to možná zkusím. Ale jenom pro hraní a zvědavost. Protože smyslu to nemá - nemáš adjustované podklady - barevné profily různých programů jsou prostě různé, mění se to pod rukama. Ale divácký dojem je skutečně trošku jiný u LCD a u plazmy (přinejmenším proto, že to se světlem funguje naopak, plazma svítí, LCD zakrývá). To si každý může vybrat, co se mu líbí. Já svého jednoznačného favorita nemám. Existují kvalitní LCD i kvalitní plazmy. Nekupujte si hlavně šmejdy, respektive kupujte si co chcete, ale od šmejdu nemůžete nic čekat, než šmejd. Člověk, který žije ve špíně, se přestává mýt, nebo háže odpadky klidně z okna. Co se asi stane s člověkem, který žije se šuntem? Netýká se to jenom televizí. |
![]() Antonín |
26.10.2008, 09:52.50 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorantonine, tezko na jakymkoliv zobrazovaci nastavis barvu kterou to neumi zobrazit i kdyby si steloval vsi silou. btw umi aspon pulka lcd televizi plnej gamut ntsc ? zvlaste zajimavy barvy produkujou LCD panely pokud maj odezvu 2ms grey2grey. barvy to tam frka vicemene nahodne , hlavne aby to bylo co nejrychlej. zajimavy ze s-pva panely neumej zelenou rychlej nez 20ms a tady ruzni diskuteri tvrdej opak i kdyz to je technologicky nesmysl. |
![]() bublajs |
28.10.2008, 18:12.40 | |
RE: LCD nebo Plazmový televizorSpotreba u plazmy zalezi na to co se deje , napr, pri cernem hororu je spotreba 80w, pri slunci a na snehu. 280w meril jsem to lcd jede stejne 250w. tak si to preber |
![]() burinka |