13.10.2008, 15:09.27 | |
Jaký HDMIDobrý den. Prosím Vás o radu, jaký HDMI kabel použít na propojení TV-PANASONIC TH 42PZ80E a Topfield TF7700 HSCI.Díval jsem se obchodě a jsou mezi kabely HDMI dost značné cenové rozdíly.Stačí mi na toto propojení kabel za 250 kč.Díky za odpovědi. |
Eskamoter |
13.10.2008, 15:12.54 | |
RE: Jaký HDMIAno.Drahé pro tohle propojení nevyužiješ. |
Antonín |
13.10.2008, 15:23.45 | |
RE: Jaký HDMIJěště bych měl jeden dotaz.Poznám podstatný rozdíl v propojení HDMI a Scart na CSlinku. |
Eskamoter |
13.10.2008, 15:31.01 | |
RE: Jaký HDMIJo, rozdíl je zřetelný ve prospěch HDMI |
Nervoš |
13.10.2008, 15:31.49 | |
RE: Jaký HDMIDíky všem za odpovědi. |
Eskamoter |
13.10.2008, 15:32.15 | |
RE: Jaký HDMIJá ty přístroje nemám a to dost závisí na tom, který z nich má lepší soft.Taky označení "na CSlinku" je poněkud nepřesné. Skylink poskytuje i tři HD kanály, a tam jistě propojení HDMI je vhodnější. NO a nakonec Scart - to je taky jenom konektor a ne způsob propojení. Na scartu jsou jak kompozitní (CVBS, s-video) tak komponentní signály (RGB). Propojení předmětných zařízení komozitními signály je zcela nesmyslné. Rozdíl mezi RGB a HDMI nemusí být u SD kanálů velký, ba dokonce může být za jistých okolností i opačný (když bude soft pro upscale v přijímači hodně jednoduchý). |
Antonín |
13.10.2008, 15:38.20 | |
RE: Jaký HDMIDíky. |
Eskamoter |
13.10.2008, 15:53.24 | |
RE: Jaký HDMINechci to hrotit, ale máte někdo zkušenosti s propojením této TV s Topfieldem a jak je to s upscale v této kombinaci. |
Eskamoter |
13.10.2008, 16:01.50 | |
RE: Jaký HDMIRozdíl mezi HDMI a RGB není nijak závratný (u SD kanálů), a to žádným směrem. Může být, ale jsou to drobnosti.Neřeš to a kup si kabely oba a uvidíš. Zejména ten HDMI kabel budeš nutně potřebovat, když už máš HD zařízení. Vždyť jde o zanedbatelné peníze. Taky bych řekl, že ten Panasonic se na HDMI neumí zapnout... |
Antonín |
13.10.2008, 16:04.45 | |
HDMI je digitalniHDMI přenáší data digitálně. Tzn. nezáleží na tom, zda je kabel uvnitř zlatý nebo hliníkový. Prostě pokud je to HDMI, tak data dojdou na konec stejná, jak odešly. (Při delších kabelech hraje roli útlum, ale při běžné délce nehraje roli)HDMI sice umožňuje sice přenášet audio analogově, ale to není případ vašeho Topfieldu. |
srumberak |
13.10.2008, 16:07.49 | |
RE: Jaký HDMIOK, díky všem. |
Eskamoter |
13.10.2008, 16:16.40 | |
RE: Jaký HDMIKvalita obrazového výstupu RGB u tohoto jinak povedeného receiveru zaostává za kvalitou obrazového výstupu na HDMI konektoru(ten je velmi dobrý).Který přístroj má lepší upscale pro SD poznáš sám,jakmile využiješ možnost volby AUTO nebo 1080i pro video formát. |
táhlovej |
13.10.2008, 16:38.12 | |
RE: Jaký HDMIdnes mi dorazila spojka na HDMI kabel,spojene 1m+1,5m HD progr. su vyborne,javí sa mi,že aj SD progr.lepšie než "ypbr".. R^ |
mat |
13.10.2008, 16:48.29 | |
RE: Jaký HDMIa kvalitnejši aj zvuk,OPT7700HDCICX + TOSHIBA LCD R^ |
mat |
13.10.2008, 16:51.27 | |
HDMI vs RGBMam zkusenost, ze i u mizerneho SD (UPC) je rozdil mezi HDMI propojenim na Topfieldu 7700HSCI oproti kvalitnimu scartu na prijimaci UPC obrovsky. Neveril jsem tomu. Ne ze bych z UPC udelal kvalitu, ale rozdil je skutecne znacne videt.Mozna to neni jen kabel, ale celkove kvalita prijimace. Nicmene videt to rozhodne je a ne malo. Dokonce i moje zena, ktera to moc neresi rikala, ze se obraz vyrazne zlepsil :-) Tolik moje metodologie ... |
mber |
13.10.2008, 17:58.12 | |
RE: Jaký HDMIPokud je slovo kvalitní scart synonymem pro propojení přes CVBS kompozitní video, tak není divu, že pozoruješ zlepšení. To je principální nutnost. |
Antonín |
13.10.2008, 18:27.06 | |
HDMINejlepší a dost výrázně je HDMI kabel zlacený od Profigold.Šunka za 250 kč je pro slepce i v tomhle zapojení... |
satanolog |
13.10.2008, 18:43.07 | |
RE: Jaký HDMIZlacený konektor,zlacený scart,zlacený cinche atd...to jsou dobrý oblbovačky lidí který na to skáčou jak slepice na zrní a s kvalitou obrazu to ovšem nemá nic společnýho.Nedávno po mě někdo chtěl zlacený F konektor a že to dělá lepší obraz.. ach jooooooo |
pat |
13.10.2008, 18:57.06 | |
To:patAsi nemáš zkušenosti s firmou Profigold,je dražší,ale výsledek stojí za to.Nebo máš jinoé porovnání a zkušenosti? |
satanolog |
13.10.2008, 18:59.46 | |
To:patPlatí to i u Audio komponentů,rozdíl je nebetyčný,sorry za překlep... |
satanolog |
13.10.2008, 19:04.50 | |
RE: Jaký HDMIZkušenosti nemám to je pravda předražené POZLACENÉ KABELY které zaručí nevídaný křištálový obraz a vtáhnou vás do děje... :))) jsem nikdy nekoupil protože moje blost ještě nedosáhla vrcholu |
pat |
13.10.2008, 19:06.06 | |
satanologty asi hodně čteě ty oblbující časopisy, že jo? Můžeš vysvětlit, jak může být lepší obraz přes pozlacený HDMI kabel než u těch levných? Ta teorie mně docela zajímá. |
Mrzout |
13.10.2008, 19:07.07 | |
HDMITo se mýlíš právě ted dosáhla,nevíš o čem je řeč... |
satanolog |
13.10.2008, 19:11.17 | |
HDMINa rozdíl od tebe mám praktické zkušnosti,dej si tam HDMI ze sekáče za 1.kč,mě je to jedno,ale nejdřív si přečti celý vlákno... |
satanolog |
13.10.2008, 19:17.27 | |
To:MrzoutVyzkoušej si to a sám uvidíš,nebo tady nedělej chytrolína... |
satanolog |
13.10.2008, 19:17.43 | |
RE: Jaký HDMIřeč je o :Nejlepší a dost výrázně je HDMI kabel zlacený od Profigold.Šunka za 250 kč je pro slepceV čem se líší digitální jedničky a nuly přenesené přes zlato nebo přes běžné kovy? Ty jedničky jsou zřejmně hezčí, že jo? Myslím, že ti cosi uniklo. |
Mrzout |
13.10.2008, 19:22.29 | |
To MrzoutProfigold je špičková firma na kabeláže,dělám to profesionálně,takže neplácám podle recenzí nějakej testů,končím diskusi... |
satanolog |
13.10.2008, 19:33.28 | |
RE: Jaký HDMIProsím ,vysvětli jak to zlato zlepšuje obraz? Když něco tvrdím, tak je dobré to nějak doložit. |
Mrzout |
13.10.2008, 19:48.20 | |
RE:HDMINaposledy,vyzkoušej si HDMI kabel za cca 250,a kabel HDMI od Profigoldu,stačí při délce 1.m.Dáš mi za pravdu,o zlaceném konektoru: to si prostuduj fyziku nebo chemii,nic ve zlým,ale já nám zákazníky,kteří berou dražší ale kvalitní,ukazuji obě varianty.Až to zkusíš,ozvi se.Měj se.. |
satanolog |
13.10.2008, 19:52.52 | |
RE: Jaký HDMIAle proč to tak je? Vysvětli. |
Mrzout |
13.10.2008, 19:58.04 | |
To: MrzoutNezlob se,ale to by bylo na dlouho,ale je to prostě tak,sám se přesvědč nebo studuj,já jen poradil,je to ověřené,já sám neuznávám testy tech.časopisů,jde jim o prodejnost,ale v tomhle případě ti to garantuju...Konec.. |
satanolog |
13.10.2008, 22:11.31 | |
RE: Jaký HDMITo je blbost jak vrata.U digitálního přenosu je úplně šumafuk, jaký ten drát je. Jediné, co by se stalo, kdyby byl nevhodný (příliš velký útlum na vyšších přenosových rychlostech), by bylo kostičkování,nebo ještě spíše tma tmoucí. Panbu ochraňuj zákazníky, co takovému znalci padnou do rukou. Docela by mne zajímalo, jakými jevy se projevuje ten drahý kabel? Barvy jsou barevnější? Obrysy ostřejší? Nebo to je takové, že to prostě okem vidíš lepší - stejně jako tady okem poznávají upscale... Zlacený konektor je úplný nesmysl - pro tento účel. Kdybys někdy v životě něco studoval tu fyziku a chemii, tak bys zjistil, že se zlato pro konektory používá ze dvou důvodů: - snížení přechodového odporu o několik set miliohmů - odolnost proti oxidaci (a tedy postupnému zvyšování přechodového odporu, zejména v agresivním prostředí). Ani jedno nemá v případě HDMI ani RGB sebemenší důvod. Jediné místo, kde potřebujete zlacený konektor u AV je připojení reproduktorů. (Ale nemůže k nim vést drátek jak k telefonu, protože pak ani to zlato ničemu nepomůže). |
Antonín |
13.10.2008, 22:12.25 | |
RE: Jaký HDMIP.S. počítačovou síť si spojuješ taky zlatem? |
Antonín |
13.10.2008, 22:50.46 | |
RE: Jaký HDMI@AntonínS těmi reproduktory to bylo pěkné. Ale sám jistě víš, že i tam to zlato je o ničem. Ani ne kvůli větší odolnosti proti oxidaci, což je jasné, než kvůli menšímu přechodovému odporu. Raději co nejkratší a nejtlustší měděný(nebavím se o stříbru) kabel s co nejmenší kapacitou a indukčností a pořádné šroubovací konektory, nejlépe v zapojení bi-amp. Prostě jako by tam nebyl.. Dnes jsem byl nucen připojit openbox ke 100hz crt tv(Hyundai) se dvěma scarty přes rf modulátor. Až mi to rvalo srdce. Při přepnutí do režimu AV mu totiž šel zvuk(šumění) z tv tuneru i do av. Prý ji koupili od známého.. |
Tomik535 |
13.10.2008, 22:56.57 | |
HDMIAntoníne,nechtěl bych od tebe zapojit ani audio komponenty,pleteš si pojmy pane a nemáš sebemenší zkušenost s prop.kabely,dle tvého vyjádření.Znáš vůbec kabely HDMI od firmy Profigold?Ta tvoje P.S je dost ubohá na satelitního mistra... |
satanolog |
13.10.2008, 23:00.26 | |
HDMI@satanologJá bych si je zase nenechal zapojit od tebe, ale kromě finanční otázky v tom opravdu nic víc nehledej. Značkou mě neoblbneš. |
Tomik535 |
13.10.2008, 23:08.33 | |
Tomik535Nebylo to v mém plánu tě oblbovat značkou,já napsal link dle své praxe a o propojovacích kabelech,se kterými jsou mý zákazníci naprosto spokojeni a měli možnost porovnání s HDMI za pár korun.Otázka zní,proč si vybraly dražší?Protože rozdíl je patrný.Opravdu končím diskuzi,je to už o ničem... |
satanolog |
13.10.2008, 23:24.39 | |
To: AntonínMáš nějakou elektrotechnickou průmku,nebo ty tvý moudra jsou vyčtený z knih?Děláš satelity montáže a seš i prodejce?Nemusíš odpovídat,jenže tvý linky mě přišly jako poučky,praxe je totiž uplně jiná.Já se přiznám,školu,ale i praxi mám.Měj se odborníku. |
satanolog |
13.10.2008, 23:27.42 | |
To: AntonínMyslím, že spíš užívá důchodu, než se ještě je.bat po střechách. |
Tomik535 |
14.10.2008, 00:29.26 | |
@satamaterjednoho takového poslal zákazník několikrát za dveře a měl určit, který kabel je obyčejný a který profigold.Zkus poslat taky starou za dveře, abys nedopadl jak ten dotyčný. :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: .Jinak ten TF7700 na component je stejný u SD jako u HDMI. Opravdu končím diskuzi,je to už o ničem... R^ R^ (zlaté konektory = zlatokop ?) |
RAFI007 |
14.10.2008, 06:50.11 | |
RE: Jaký HDMIAntonín má naprostou pravdu. Zejména jeho citát:Panbu ochraňuj zákazníky, co takovému znalci padnou do rukou - je naprosto výstižný.Už jsem na prodejnách slyšel hodně blábolů . Tam kde pracuje satanolog asi doslova hloupost kvete. Není mu jasný ani princip digitálního přenosu a ještě má tu odvahu se svoji hloupostí chlubit veřejně. Naprosto výstižné je také: zlaté konektory = zlatokop .O tom to bude, co nejvíc zákazníka oškubat. |
Orion |
14.10.2008, 09:44.30 | |
TO:OrionJá na rozdíl od tebe nikoho neurážím,ale tohle co sis dovolil je vrchol.Já nejesm jen prodejce,ale i satelitní technik,ty asi prodavač bot,sorry Bundo.O datových tocích vím víc než ty o shitu.Ty máš asi smlouvu s firmou od Made in CHina.Už to končím,protože jsem zjistil,že až na několik vyjímek je tady znalostí přispívajících pomálu o čemž svědčí toto vlákno... |
satanolog |
14.10.2008, 10:05.56 | |
RE: Jaký HDMISatanologu, já jsem v důchodu a jenom si hraju.Vzdělání k tomu hraní a názoru docela mám - jmenovalo se to linky a bylo to přesně o tom, o čem si tady píšeme. Dost dlouho jsem v té oblasti drátů a přenosu dat i pracoval, a to ne jako montér. Na alma mater jsem pak jednu dobu i učil. Nechápu, jak můžeš být tak hloupý a ještě agresivní. Takovou sbírku odborných hloupostí jsem už dlouho nikde neviděl. Po pravdě řečeno si myslím, že sis vůbec nevšimnul, že mluvíme o HDMI kabelech, že vůbec nemáš páru co to je, protože jinak bys věděl, že moje poznámka o sítích není bezdůvodná. Taky se totiž používaji čtyři twistované páry a i signál vypadá dost podobně - kmitočtově i technicky. Na konec by tedy bylo prima napsat, ve které prodejně nebo firmě se vyskytuješ. Jsi na své "znalosti" pyšný, tak piš. A ostatní lid nechť se zařídí. |
Antonín |
14.10.2008, 11:10.53 | |
To: AntonínAgresvní jsem nebyl,dělám to profesionálně,v důchodu sice zdaleka ještě nejsem a psát o tom,že se v tom vyznám nemá cenu,ty bys to zase obrátil.Sojím si za svým názorem,je věcíkaždého jak a pro jakou variantu se rozhodne.Dle tvých dřívějších linků jsem tě měl za většího znalce,toho Bundu jsem nemyslel na tebe.Čus...Jinak jsem se tady nechtěl hádat napsal jsem odbornou radu tázající se osoby... |
satanolog |
14.10.2008, 11:39.00 | |
To: AntonínJinak já si tady veřejnou reklamu pro svůj satelitní obchod dělat nebudu a nemusím,mám práce dost,jestli chceš napiš mi Skype a budeme v noci odborně konzultovat...Já jsem udělal jedinou chybu,že jsem chtěl pomoct a šel jsem do linku.Končím a piš si alma mater co chceš..V dobrým... |
satanolog |
14.10.2008, 11:59.56 | |
RE: Jaký HDMIO čem bychom si špitali?O tajemném neexistujícím obchodě? Nebo o tvých legračních radách, které jsou ZCELA pomýlené? Brrrr. Tvoje chyba není, že někomu chceš poradit...ale to, že radíš o věcech, o kterých nemáš ani šajn. Když to už víckrát neuděláš, v jakékoliv oblasti, a poučíš se z tohoto případu, bude zase svět o krůček lepší. Ale ty si za všemi těmi hloupostmi, co jsi sem vepsal, stojíš? Když stojíš, tak napiš sem ten obchod, kde se takto živíš, skutečně to nebude reklama. |
Antonín |
14.10.2008, 12:16.03 | |
RE:HDMINemám slov co si dovoluješ,já nepotřebuju psát kde sídlím,do toho ti nic není,ale nemáš právo nic zpochybnovat,nechceš jít na Skype protože jako důchodce,nic o satelitní tématice nevíš,jenom opisuješ moudra z knih,vidíš vše se dá zpochybnit jen ti to vracím.Nereaguj raději stejně by to bylo o ničem a já na rozdíl od důchodců jdu vydělávat Toníčku... |
satanolog |
14.10.2008, 15:25.19 | |
RE: Jaký HDMIsatanolog: Klasický případ prostého človíčka, který k vědomostem přišel, aniž by chápal souvislosti. A sám sebe od té doby nazívá profíkem. |
Plechi |
14.10.2008, 18:35.40 | |
satanologZkus se zamyslet. Nikdo tě názorově nepodpořil. Máš určitě pravdu?Pokud člověk nevěří pádným argumentům, je zaujatý, slepý. Něco jako brouk Pytlík - všechno znám, všude jsem byl .... |
Orion |
14.10.2008, 19:37.30 | |
To: OrionJá svůj názor nezměním,dělám řemeslo dost dlouho na to abych měl jej o co opřít.Brouk Pytlík nejsem,montuju a prodávám satelity i kabely,vše neumí nikdo,to by byl nadčlověk.Jen nechápu proč toto vlákno už nenecháte skončit,každý máme nárok na svůj názor,chtěl jsem přidat radu opřenou o své znalosti.Těch pár diskutujících,kteří mě osočovali a uráželi mě nepřesvedčilo.Mysli si co chceš je to tvé právo.Ende |
satanolog |
04.11.2008, 18:32.37 | |
zkušenosti laikazrovna ted potřebuji koupit HDMI kabel a SCART kabel.SCART mezi sat a dvdr,HDMI mezi dvdr a tv.TAk jaky mam pořídit??? Neříkejte mě ,že stačí to nejlevnější(Antonín) a naopak(satanolog). |
pospa |
13.07.2009, 01:59.47 | |
RE: Jaký HDMIna SCART pozor, je to analog a na kvalite zalezi, muze pochytat kdejake ruseni a na TV pak vidis duchy. Overeno!U HDMI by to melo byt jedno, ale overeno to s drahymi profigoldy nemam, kazdopadne digital bud jde nebo nejde, pripadne kostickuje... |
Hollys |
13.07.2009, 09:49.25 | |
satanologMě by ale opravdu zajímalo, kde se bere ta kvalita u pozlacených kvalitních kabelů? A nebo kde a na čem se ztrácí kvalita obrazu u obyčejných HDMI kabelů? A jak se vlastně projevuje ten nekvalitní obraz v realu?To jsou myslím podstatné otázky, na které jsi vlastně neodpověděl! Mimo tvrzení ten je dobrý a ten na nic. Pokud na toto odpovíš, tak teprve tvé výroky získají smysl. Díky za odpověď. |
kuba |
13.07.2009, 10:32.57 | |
RE: Jaký HDMIPro: satanolog-Běž vrátit učiteli peníze!Antonín-Vítám TĚ R^ R^ |
zzaner |