Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.10.2008, 22:38.22

Emulace

Který přijímač je nejlepší na emulaci?
uživatel
narozen66
11.10.2008, 22:41.54

RE:Emulace

Neprovokuj!!!
uživatel
Babui
11.10.2008, 23:00.09

RE: Emulace

JAIVANE!
uživatel
AB DSR-322
11.10.2008, 23:13.00

SS2,a odpoved cakam ako si si s ním poradil! :(
uživatel
TOMO03
11.10.2008, 23:23.01

to dá rozum, že jedině
鸵鸟
uživatel
zdepa
12.10.2008, 06:47.38

Každý pochválí ten svůj, já Golden Interstar
uživatel
grupen
12.10.2008, 08:42.35

grupene, prosím, prosím...už nikdy, jo?

2narozen66: mladíku, s emulací je to dost jednoduché. Je to prostě software, který provede poměrně nesložitý výpočet z jednoho čísla, co se vysílá, na jiné číslo, kterým se dekóduje. V podstatě bys to mohl udělal na kalkulačce. Všechny přijímače jsou vlastně počítače, s procesorem, pamětí apod. Takže všechny jsou schopny provést emulační výpočet. Tvoje otázka je stejně nesmyslná jako: která kalkulačka je nejlepší na logaritmy.

Samozřejmě jsou vedlejší otázky:
1. je ten software vůbec k dispozici
2. bude k dispozici i v budoucnu po nějakých změnách
3. jak pohodlně se dělají drobné průběžné úpravy

Na tyto tři otázky skutečně nejlépe odpovídají karty PCi/USB do PC. Asi dneska spíše skystar HD, než SS2.

Ovšem je taky otázka:
4. umíš si to spustit? Čím flexibilnější schopnosti, tím složitější nastavení.
uživatel
Antonín
12.10.2008, 09:12.21

grupen

souhlas... :)))
uživatel
cb21
12.10.2008, 10:07.05

RE: Antonín

Co máš proti Goldenům?? Jinak nevím co jsem napsal závadného. Každý chválí to své, protože jej nejlépe zná.
uživatel
grupen
12.10.2008, 11:20.20

NA EMU JE NAJLEPŠIA AUSTRÁLIA ALEBO ZOO BOJNICE :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
lubomir63
12.10.2008, 11:26.41

Sháním program na emulaci ženské. Nemá mi kdo vařit.
uživatel
Tomik535
12.10.2008, 12:11.21

Každý, kdo chválí jenom to svoje, protože nic jiného nezná, by se měl nejlépe zdržet.
uživatel
Antonín
12.10.2008, 13:23.03

RE: Antonín

Poslal jsem pouze stručnou odpověď, neznamená to že jiné přístroje neznám, ale také jsem nepovažoval za nutné předvádět se nějakým vysvětlováním emulace - takto nebyla otázka položena. To že každý doporučí některý jiný je také fakt. Je to stejné, jako když někdo napíše jaké auto je nejlepší. Tam bude také každý chválit to co se mu momentálně líbí a nevíš jestli má auto první nebo jich poznal již více.
uživatel
grupen
12.10.2008, 13:58.31

Ti, kteří takto přemýšlí, by se skutečně měli zdržet jakéhokoliv doporučování. Je to naivní, hloupé a neznalé.
Vycházet z toho, že co je dobré pro mne, je nutně dobré pro každého, je do nebevolající pitomost.
uživatel
Antonín
12.10.2008, 14:57.57

JAIVAN se sem už zase na-sí-rá...To neexistuje nějaká rozumná a hlavně 100% ochrana Fóra před takovou ver-beží??????
uživatel
Fero Ch
12.10.2008, 15:01.47

Existuje. Durex nebo dva dráty do očí. Nebo nereagovat.
uživatel
Tomik535
12.10.2008, 17:08.34

antonine, mam skystar hd2 a i kartu

jak tu kartu resp. opravneni dostanu do PC?

Nechce se mi kupovat CI ctecku + dalsi kartu (CI slot) ke SkystarHD2. Mam Phoenixe.

Lze nejak dostat z Phoenixe ty opravneni do Skystar HD2?
uživatel
gorro
13.10.2008, 09:13.06

Poněkud chybí:
1. jakou kartu
2. jaký používáš DVB soft
3. jaký OS

Ale když předpokládám, že máš nějakou obyčejnou cryptoworksovou. Tu každopádně můžeše mít v tom phoniexu. Kompletně ji zpropvozníš jenom pod linuxem, třeba ve vdr. Pod windows musíš mít nějak zajištěný update, třeba tím, že bude ve phoenixu pod newcs, ale do sítě bude připojený ještě nějaký linuxový přijímač, který bude posílat oprávnění. Protože pluginy, které pod windows umí obsloužit crwks karty (tedy wincsc+newcs nebo cwcamemu) neumí zpracovávat EMM. (Stačilo by kteroukoliv pluginu jako je mgcamd, rdgd, evocamd, nebo cokoliv upravit pro DVB API a přeložit i pod windows. Zejména u rdgd bych si dovedl představit, že to není až tak velký kus cesty....
Ale nemožné není ani dopsat aspoň základní zpracování EMM do cwcamemu, to asi taky není až tolik práce.
Jenomže kdo by ji dělal? A proč. Jakmile je v síti jediný linuxový přijímač, je o upgrade postaráno. A to většinou je.

Osobně - kdybych to musel řešit, tak bych si uričitě udělal druhý OS na disk - nějaký slax nebo něco snadného, a to vdr pod to nainstaloval. Ono to má ještě dalších pár výhod kromě toho, že by to stačilo jednou za čas obootovat v linuxu a nechat chvilku běžet, aby se na kartu zapsala nová oprávnění.

P.S. Navržený postup s linuxovým vdr a lokálním phoenixem jsem neověřil. Nemám volnou funkční crwks kartu k pokusu na lokálním PC, i když by mne docela zajímal (z jiných důvodů). Mám ale všechny důvody se domnívat, že to bez obtíží funguje.
uživatel
Antonín