Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
09.10.2008, 11:40.34

sloučení více družic v jeden kabel

U nás v baráku budujou satelitní i budoucí dvbt příjem pomocí multipřepínače pro cca 18.bytu(ze 3 druž.As19,As23,Thor + pozemní signál)vše sloučí do jednoho kabelu. Já mám parabolu na balkoně kterou si chci nechat a je natočena na Eut.13st a druhá...jěště nevím. Zajíma mě jestli lze tyto dvě hlavní žíly sloučit v jeden kabel a následně se nebudou mezi sebou prát? Co k tomu budu potřebovat za součástky(slučovače?) Mám Humaxe 2000 děkuji za odp. lipagamb
uživatel
lipagamb
09.10.2008, 11:46.57

RE: sloučení více družic v jeden kabel

by ma zaujimalo ako to spravia... SAT+DVBT ide v poho cez jeden kabel, ale zeby 3 druzice ako pises.. tak to sa mi nechce verit..
uživatel
iko
09.10.2008, 11:53.03

Budeš potrebovať DiseqC prepínač, ktorý pustí povely ďalej. (viacúrovňový diseqC)

Pre IKO: asi si nepochopil podstatu...veď tam bude multiprepínač... aj s EMPčkami sa dá postaviť systém pre viacero uživateľov dokonca s až 16timi družicami.
uživatel
disdzo
09.10.2008, 11:54.44

iko pozri na toto a vyval bulvy: EMP-CENTAURI Profi line
P.160-CP-12 :bigeyes:
uživatel
PEPE8989
09.10.2008, 12:07.34

Takže DiseqC přepínač s x vstupama kolik bude ve finále družic, i s parabolou na balkone? a nebo jen dvou resp. tří vstupej(protože ten multipřepínač už v sobě má DiseqC) ? P.S. Škoda žě nedal barák multi alspon pro 4 družice- při cca 50tis. kšeftě už by to bylo zanedbatelný
uživatel
lipagamb
09.10.2008, 13:57.12

Ak tomu dobre rozumiem - ku kablu zo spolocneho satelitneho rozvodu chces pridat este dve vlastne samostatne paraboly.
Najjednoduchsie to vidim riesit pomocou prepinaca 0/12V (napriklad EMP-centauri E.112-E) a dalsieho diseq 2/1.
- Vystup z prepinaca zapojis do satelitneho prijimaca
- do vstupu 0V zapojis kabel zo spolocneho satelitneho rozvodu
- do vstupu 12V zapojis pripojis vystup z diseq 2/1
- na vstupy diseq pripojis svoje dve paraboly
- nakonfigurujes prijimac
Samozrejme predpokladom je, aby tvoj prijimac mal 12V vystup.
uživatel
JanoHels
10.10.2008, 10:44.11

Děkuji vám všem za vaše reakce.
uživatel
lipagamb