Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.10.2008, 08:32.50

Digi zlepšuje kkvalitu obrazu?

Nějaký čas jsem nesledoval programy od DigiTV na Intelsatu, ale včera jsem po sledování NovaHD přeladil (pro kontrast ve kvalitách obrazu) na Digi a nestačil jsem valit bulvy ... kvalita nebyla vůbec špatná, zdála se mi téměř srovnatelná s odpovídajícími SD programy na CSlinku! Je toto normální stav, nebo sem zachytil jen světlejší okamžik?
uživatel
Plechi
08.10.2008, 08:36.20

RE: Digi zlepšuje kkvalitu obrazu?

Je to normální stav.
Lepší kvalita proti UPC konkurenci už je pozorována tak 3/4 roku.
UPC už má plus jen v EPG.
uživatel
pat
08.10.2008, 08:36.21

ne
... ze tys vypil mnoho kořalky ?? .. páč kvalita Digi tv je srovnatelna s youtube.com a to obvykle youtube z toho vyjde vitezne !! Rv
uživatel
Vlado Fogo
08.10.2008, 08:51.45

no tak nevim lidi ale zrovna včera jsem řikal jak je to horzné od DIGI TV, a kámoš má kabelovku UPC a viditelně lepší hlavně jsem porovnával sport kanál
uživatel
frank1
08.10.2008, 08:53.13

Nene, nebumbal jsem nic, proto se ptám tady :-) Opravdu mi to přišlo téměř jako na CSLinku ... konkrétně Nova Cinema byla na Digi vždycky hrozná, ale včera po přepínání mezi Digi a CSlink jsem nepozoroval rozdíl (a CSLink měl standardní kvalitu). A nejen NovaCinema, ale i další. Asi vám udělám "screenshoty" nebo co :-) Jo a porovnávám na 107cm plazmě Panasonic, aby jste mě nenařkli, že koukám na starou ČB přenosku.
uživatel
Plechi
08.10.2008, 09:05.13

ach jo .. to je tym ze to porovnavas na plazme..
to je ako keby si v nahulenej krcme pozeral na crt (presvieteny plyn jako plyn..) zabehni ku kamosovi na LCD-cko a kukni tam auvidis ten rozdiel .. screenshoty robot nemusis, za vsetko hovori bitrate, ktory je u digi okolo 2,3 Mb/s a u czlinku od 4,5 mb/s a viac
uživatel
Vlado Fogo
08.10.2008, 09:07.52

Digi zlepšuje kvalitu obraz?

frank1 mele nesmysly. Digi tv má opravdu lepší kvalitu obrazu než UPCdirect. Mám obojí doma.
uživatel
FI711010
08.10.2008, 09:10.22

Proč tak zhurta hochu, jen říkám jaký mám dojem já na LCD, víš
uživatel
frank1
08.10.2008, 09:13.22

Vlado: Tak jde o to, že vim, jak to vypadalo před tím a jak to vypadá teď na stejným přístroji a to je podstatný. Že LCD zvýrazňuje chyby obrazu ví každej:-) Bitrate bohužel nezjistím.
Takže buď šlo o subjektivní pocit (ale neřekl bych, dříve byl ten rozdíl znát na první pohled), nebo o světlou chvilku Digi. Hlavní je pro mě vědět, že to není normální ;-)))
uživatel
Plechi
08.10.2008, 09:35.25

neni to normalne a naviac digi ma problem s prepinanim formatov 16:9 a 4:3 .. dobre viditelne napriklad u novy TV
uživatel
Vlado Fogo
08.10.2008, 09:41.35

Vlado: JJ, o formátech vím, taky jeden z důvodů, proč dávám přednost dnes už vlastně Skylinku (a na klaciku většinou pozemnímu analogu :-)
Tak dík za info, kvalitu budu nadále sledovat :-)
uživatel
Plechi
08.10.2008, 09:42.19

oprava: ne na klacíku, ale na klasiku ;-)
uživatel
Plechi
08.10.2008, 10:29.50

Digi neumí 16:9, valí to všechno v letterboxu. Takže už tím ztrácí 1/3 pixelů. Pouze HBO2 umí anamorf. formát, ale zase nemá signál WSS.
uživatel
visper
08.10.2008, 10:56.29

Digi je jednoznacne kvalitnejsie. Krasne to vidno na Markize, ktora je zhruba 1-2 tyzdne dozadu neporovnatelne lepsia.
Co sa tyka LCD. je fajn k pocitacu, ale do obyvacky by som to nechcel.
uživatel
Director
08.10.2008, 11:24.22

he he.. no ja by som do obyvacky nechcel cinkular s kachlami v jednom cize plazmu z odberom 400 W a viac + alternativnym zdrojom tepla.
BTW: co budes robit az ti ta 30 litrova lampicka zhasne v tej banke plnej plynu .. bude akvarko ?? :)))
uživatel
Vlado Fogo
08.10.2008, 11:49.30

nám v baráku prerábali kúrenie a tak som kúril plazmou.
Keď šla celý deň, večer bolo už teplo
uživatel
čárli
08.10.2008, 12:04.25

Vlado Fogo

106ka Panasonic HD redy má spotřebu 250W a dokonce se na to mohu dívat zboku. Jinak špičkový full HD LCDčko Sharp taky 106ka má spotřebu 220W.
uživatel
ALEXCZ
08.10.2008, 12:43.55

Kašpárci, dotaz a vlákno je o něčem jiným, než LCD vs. plazma, tak si dejte pohov.
uživatel
Plechi
08.10.2008, 12:58.02

Mozem potvrdit ze DigiTV mam jednoznacne lepsi obraz ako UPC u niektorych kanalov (napr. NOVA Sport) a u ostanych mam minimalne rovnaky. UPC ma naozaj uz len malo (ale dost podstatnych) vyhod akymi su EPG, moznost vlozit kartu do ineho pristroja, ci lepsia pozicia 23.5 vdaka ktorej staci mensia parabola a signal je za zleho pocasia stabilnejsi. Obrovsku nevyhodu maju v cene a v zmrazeni programovej ponuky, ktora sa este dobre dlho nezmeni. Napr. kazdy sportovy fanda ma smolu s STV2 a STV3, co je znacny handicap. Radsej mohli zrusit ine kanaly. Ja to riesim tak, ze mam UPC aj SkyLink.
uživatel
Billysk
08.10.2008, 13:17.21

Opdovědí hromada, ale krom Vlada, se nikdo nevyjádřil k tématu a místo toho se tu probírají chujoviny jako Digi vs Upc a plazma vs LCD ... samej odborník na prd.
uživatel
Plechi
08.10.2008, 14:37.30

este ze vlado je odbornik jak vino na spotrebu plazmy ;)
uživatel
chozze69
08.10.2008, 15:17.27

@Plechi

Este raz som si schvalne precital odpovedi od Vlada, ako si napisal ze on jediny sa vyjadril k teme, tak v 2 prispevkoch zo 4-roch on zrovna pise o LCD a plazmach, v prvom prispevku len zvozil autora prirovnal DigiTV k youtube (podla mna vlado nikdy nevidel obraz na Digitv, inak by to netvrdil) a v jednom prispevku sa venoval formatu obrazu a nie jeho kvalite.
uživatel
Billysk
08.10.2008, 15:59.20

Billysk:
Ano, máš pravdu, ale to nic nemění na mém tvrzení, že Vlado se (mimo jiné) jako jediný vyjádřil k tématu:-) Sice dost blbě a myslím, že vycházel pouze z obecných faktů, že Digi je obrazově shit a ne z aktuální situace, ale vyjádřil. Já jsem si z toho vzal své, tedy nic.
Teď jsem se na Digi mrknul znovu a je to opravdu ten starý Digi ... asi jsem měl včera štěstí na "slabou chvilku" Digi a obrazově se mi celkem líbil.
uživatel
Plechi
08.10.2008, 16:44.09

@ Vlado Fogo

skus jsi doštelovat parabolu a otočit lnb pak se ti zlepší taky kvalita obrazu
uživatel
jjajapaja
08.10.2008, 21:34.31

Nedej se vysmat, myslis ze kdyz nasmeruju parabolu a nastavim SKEW, ze se datovy tok zvysi na 6Mbit/s ?????
ani prda, a zrovna vcera se treba mezi 8:00 a 8:30 vecer asi 4krat zaskubla a rozpadla do kosticek. A to mam na tom TP SNR kolem 8dB a BER 10-4.
uživatel
J a