Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
07.10.2008, 14:34.26

diseqC prepinac

ahoj vsem,,
nevie niekto poradit,,,mam zapojeno na diseqC prepinacu 1W,,19.2E,,28.5E 3paraboly,,,
no ta na 19.2 mi furt blbne,,niekedy nebehne,,inokedy zas nie,,,ostatne prepina v pohode,,,uz som aj skusal vymenit,obmenit vystupi z prepinaca ale vzdy mi to bohuzial neprepne,,,musim potom vojst do nastavenia LNB,,pohrat sa z druzicami,,,a potom to uz nabehne,,

nebude to zlym LNB na parabole ?,,,
(Topfield,,diseqC nastavene 1.0)
uživatel
markes
07.10.2008, 15:13.19

RE: diseqC prepinac

Je to možné, třeba má větší odběr proudu. Zkus změřit napětí na switchi. aky by ovšem třeba mohl být blbě udělaný spoj nebo vadný kablík k ní, nebo blbě nastavení anténa...těch možností je více.
uživatel
Antonín
07.10.2008, 17:56.54

Opravdu to může být tím, co popisuje Antonín.V podstatě se jedná o klasický ohmův zákon.Konvertor může mít větší odběr proudu, než ostatní LNB, nebo se může jednat o model Twin, či Quad, zde jsou tyto problémy častější.Nedávno jsme řešili záležitost s přepínačem DSC.Pod zátěží/LNB Quad/ bylo u konektoru přijímače naměřeno napětí 18,4V/horizontal/ a nahoře u LNB už bylo pouze 17,7V a problém byl na světě.S přepínačem EMP to bylo OK.
Každý špatně udělaný kontakt,účastnická zásuvka,TV/sat slučovač, i nevhodný koax, všechno může mít zásadní vliv na činnost přepínače i LNB samotného.
Udělal jsem si šikovnou věcičku z sat.pípáku za 230kč a obyčejného kapesního multimetru.Pěkně to vřadíš do obvodu před LNB či přepínač a už vidíš na displeji všechno podstatné...
uživatel
Saxon
07.10.2008, 18:55.59

saxon

taku sikovnu vecicku urob aj mne........mna uz ide rachnut z toho diseqc prepinaca
uživatel
lubo540
07.10.2008, 20:42.52

ok,ok

dakujem za rady,,,
inac pouzivam paraboly tie klasicke anglicke z tych SatDigiBoxou tu v UK,,
prvy LNB na (1W) mam Universal-Grundig 0.8,,,
a tie dve na (28E a 19E) su rovnake,- Nejaky CAMBRIDGE DIGITAL LNB 0.9

na 28.5E a na 19.2E pouzivam tie dve rovnake no nechapem,,signal na 19E je najsilnejsi,kabel uplne novy,,,zapojenia koncoviek a chytanie signalu-tak na toto som asi chorobny puntickar!!! a ktomu kabel na tej 19E je najkratsi,,,,
ale asi najskor vyskusam vymenit (ako pisete) kabel a aj LNB vymenim ci to nepomoze...
no kazdopadne to skusim aj zmerat
zatial dakujem
uživatel
markes
07.10.2008, 20:52.20

me to taky blblo a byl to diseqC nekdy sepnul dva lnb najednou a neslo nic po vymene ok :8)
uživatel
uai1