Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
07.10.2008, 11:11.10

LCD televizor

Ahoj, může mi někdo poradit na co se mám zaměřit při koupi nového LCD televizoru?
Vzhledem k přechodu na digitální vysílání bych rád vyřešil tento problém koupí LCD a zároveň si i polepšil v kvalitě televizoru.
Díky
uživatel
sirka
07.10.2008, 11:12.36

to jsi na špatné adrese

tvfreak.cz
uživatel
Janik
07.10.2008, 12:27.44

RE: LCD televizor

Předně nešetři a kup hlavně 100Hz LCD TV! Rozdíl oprati standardní 50Hz více než markantní. No a když v satelitním SD rozlišení přepneš např.na ČT4Sport s přímým přenosem nějakého zápasu, který dávají běžně s bitrejtem 7-8Mbps - tak to je bez chyby, jako HD. R^
uživatel
Dejf
07.10.2008, 14:57.10

Když si koupíš nafukovací pannu, tak to bude taky "jako HD".

Při výběru TV bych se zaměřil na:
1. Úhlopříčku.
2. Úhlopříčku.
3. Úhlopříčku.
Do normálního pokoje nemá dnes smysl kupovat cokoliv menšího než 50". Je to nejčastější chyba, kterou neznalí nezkušení lidi udělají - řídí se tím, co znají z minulosti. Jenže to už vůbec neplatí.
4. Délku záruky.
5. V případě, že se hodlám koukat na SD, tak bych se zaměřil na firmware - jak to SD bude vypadat.
5a. Pak bych kouknul na to, jestli se mi na té vybrané televizi líbí programy, na které se hodlám koukat. Ty si nechej předvést ze zdrojů, které hodlám používat. Nastavení televizí má docela široké mantinely, ale přece jenom někomu se líbí více tmavá černá, a teplé barvy, jinému zářivější barvy.
6. Uvážil bych, co a jakým způsobem k té televizi v době jejího života hodlám připojit - třeba SD čtečku karet, pokud fotím na takový foťák, nebo dostatek HDMI vstupů, pokud hodlám používat šustítka a nemít AVrec. To už jsou věci velmi závislé na individuálních podmínkách a nelze obecně říct - udělaj to tak.
7. DVB-T tuner je asi dobrá součást. Přinejmenším se hodí jako rezerva pro dobu poruchy jiných zařízení, ne? Ale není to podstatné.
8. Volba HDready a FullHD, tedy rozlišení 1920x1080. To je kruciální otázka. Pokud ti nevadí peníze, určitě se ti vyplatí FullHD. Ale pokud bys měl kvůli FullHD koupit menší úhlopříčku, tak je to škoda. U většiny aktuálních zdrojů dat totiž opravdové FullHD - 1920x1080 neprokládaně budeš hledat těžko. Takže poznat zobrazovače 1378x768 od 1920x1080 jde jenom, když stojí vedle.

No a na závěr: jediné LCD, které je skutečně prosto kompromisů jsou SONY, a to ještě jenom ty dražší řady. neříká se mi to snadno, SONY rád nemám, protože je to nesystematická firma s podivnými praktikami. Ale jejich LCD jsou o třídu lepší, než ty ostatní. Aspoň prozatím.

Pozn. k Dejfovi: Pozor na 100Hz LCD. U CRT to znamenalo, že paprsek přejede po stínítku dvakrát častěji. Protože u CRT defacto svítí jeden jediný bod (plus dosvit), ale co to bude dělat u LCD, kde všechny body svítí paralelně? Nic. Je to totiž jenom takový malinký trik - spíše marketingové označení - s dobrým firmwarem to může udělat plynulejší pohyb, ale neřekl bych, že to má nějaký pragmatický význam. Leda snad, že firmware, kde si dali práci s možností plynulejších pohybů bude mít slušné i jiné části. Samo o sobě je 100Hz u LCD blbost a určitě to nemá nic společného se starými 100HZ CRT, kde to svůj význam mělo.
uživatel
Antonín
07.10.2008, 15:39.13

Re: Antonin

Skoro so všetkym suhlasim, až na posledný bod. Dostupne LCD TV sledujem už nejaku dobu a absolutne nesuhlasim s názorom , že najlepšie su SONY. Môj názor je , že najlepšie LCD TV na našom trhu su SAMSUNG. Odskušane a porovnané na množstve LCD televíznych prijímačoch.
uživatel
PaliK
07.10.2008, 15:59.50

Nejlepší je Panasonic! na úhlopříčce závisí jen z 50%, důležitá je kvalita.
uživatel
Dejf
07.10.2008, 16:06.36

Pri porovnani obrazu mi vysel nejlip SHARP. Uhlopricku bych taky nedaval na prvni misto, kazdy ma jine priority a nemusi pri koukani otacet hlavou jak v prvni rade kina.
uživatel
mad
07.10.2008, 16:11.02

Odporucam!!!

SAMSUNG LE40A656 alebo LE40A756...skutocna lahodka nabita najnovsimi technologiami, ake momentalny trh ponuka. 656 isla z cenou dole a v tychto dnoch ide ako na dracku. AK chcete televizor zo serie 7, ci 756, musite si trochu priplatit, kazdopadne toto je spravna volba pri kupe LCD televizora v tychto dnoch. :))
uživatel
HDman
07.10.2008, 16:24.10

Panasonic

LCD je des a hruza,vhodne pouze pro PC a mozna hry.Plazma od Panasonicu je nejlepsi volba.Proste Panasonic plazmy se skvelym obrazem umi vyrabet a kecy o spotrebe a vypalovani jsou uz minulosti.
uživatel
FAB5
07.10.2008, 16:46.48

Mám

pocit,že ty poslední Samsungy řada A 656 mají nějaké soft.problémy.Někde jsem to zahlédl v docela živé debatě.Musela se tam nastavovat jiná země kvuli řazení programu a zase nešlo korektně EPG.Možná už je to minulost a je to opravené nevím.
uživatel
hobo
07.10.2008, 16:47.24

@FAB5 - suhlas

suhlasim z FAB5, ze plazmy Panasonic su super..ale ja som len chcel napisat ohladom LCD televizorov. sirka sa pytal ohladom LCD-ciek. Ak by sa pytal co kupit, ci LCD alebo Plazmu..tak by som mu poradil jednoznacne plazmu od Panasonicu.
uživatel
HDman
07.10.2008, 16:47.44

V žádném případě jsem neměl na mysli kategorii "větších počítačových monitorů" s malými úhlopříčkami jako je 40". To si určitě nekupujte jako hlavní zobrazovač, je to akorát vyhazování peněz oknem. (Do koupelny, kuchyně, pracovny, nebo ložnice snad, ale to je jiná story).
uživatel
Antonín
07.10.2008, 16:50.00

Jo a ty plazmy od Panasonicu jsou slušné, ale rozhodně ne špičkové. Jenom stojí dobré prachy, takže kdyby stála otázka tak, že co za 30kKč, pak asi 50" plasmu od Panasonic. To jo. Ale při jiné otázce by to vycházelo jinak.
uživatel
Antonín
07.10.2008, 18:09.08

Mám plazmu od Panasonicu ve Full HD a jsem absolutne spokojenej.Určitě jsem si vybral perfektně.Lituji mého kamaráda který si zvolil LCD od Samsungu.Prostě mazanina při pohybu obrazu,např.při sledování fotbalového zápasu se hrací trávník při pohybu kamery po hřišti rozmazává.Děkuji ale jakékoli LCD nechci,u mě je to monitor k počitači.
uživatel
sakalik1
07.10.2008, 18:41.56

To je

teda ten Mareš pěknej (nevhodné slovo),že dal 5 mega za tu placku LCD vid sakalik?
uživatel
hobo
07.10.2008, 19:35.04

LCD není TV

Nejlepší TV na trhu je dlouhodobě plazma 508XD a až bude nějaká TV lepší, tak vám budu vděčný za upozornění.
uživatel
Janik
07.10.2008, 21:30.39

a co poviete Na Pioneer PDP 508XD !!!
ja uvazujem o kupe tejto 50" plazme

akurat ma fascinuje ta cena tu v UK za 1400 Lybier,,,
lebo doma na SK je vraj drahsia,,,
uživatel
markes
07.10.2008, 21:50.28

Je to

opravdu špička.
uživatel
hobo
08.10.2008, 18:33.45

lcd neni monitor-viz sakalik

mam doma plasmu od panasonic 50pz80,a kamarad si koupil samsung lcd le40a656 a muzu potvrdit ze pokud je dobry signal nebo BD prehravac tak neni oproti plasme rozdil,jen trosku horsi cerna ale co se tyce ostrosti,tak tam rozdil neni,ani v odezve nepozna lidske oko rozdil.plasma je historie,lcd ma budoucnocnost,mimochodem pokud nekdo vi kdo by ode me tu plasmu koupil at rekne :)) jak sem si koupil plasmu tak sem platil o 6000 vic za elektrinu,ale koupil sem si ji diky kecum ze je lepsi nez lcd ale jsou to jen kecy.jo a 100hz u lcd je pouze reklamni trik,je to totalni zbytecnost,navic BD prehravace prehravaji filmy v 50-60hz..ale asi .jsou zde proste jen zaujatci jako sakalik1 apod..
uživatel
benzen
08.10.2008, 19:04.00

Zaujatec Mr.Benzen

Kup si Lcd Samsung a jistě budeš spokojen až si večer pustíš film a podsvětlený LCD monitor ti bude zářit do očí.Jo za tmy je to znát.A o odezvě se nemá asi cenu asi bavit.Děkuji LCD nechci.
uživatel
sakalik1
09.10.2008, 19:00.09

filmy sem videl vecer a krome te cerne tam rozdil neni,to ze je barva trochu nasedla neznamena ze je to blbe,me to napriklad vyhovuje kdyz sou moc tmave sceny..plasma pujde do kyteknikdo ti ji nenuti,ale plasmu bych si uz nekoupil,tehle se rychle zbavim a za ten predrazeny panasonic si radsi koupim 2 lepsi lcd lcd na kterych si aspon zahraju hry nebo zasurfuju na netu,plasma je dobra akorat na blby signal a tot vse
uživatel
benzen
14.10.2008, 06:46.41

Mám zajem o tvoji Panasonic plazmu,mám sice tu stejnou o 8 palcu menší (v tom jsem udělal chybu) a ty si můžeš koupit to LCD.
uživatel
sakalik1