Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
05.10.2008, 09:43.14

Nejdou naladit nemecké stanice

Dobrý den,prosím o radu,koupil jsem Digitální satelitní komplet Topfield s kartou Gital,všechno jsem zapojil a sestavil jak by asi melo bejt správne,chytám Astru,Astru3A,Hotbird,Astru2!Mám tam krásnou Novu,Primu,CT,STV atd. dokonce jsem chytnul na Hotbird i HBO a Sport5 a jiné,ale problém je že nemůzu chytnout nemecký stanice,Mtv,Viva,Rtl a jiné!Nevím co je tam za problém když na Astra1 mám signál 93% a kvalitu 92%,tak nevím,poradte nekdo,Dekuji
uživatel
mirekpoty
05.10.2008, 09:50.08

:-)))

Další takovej! Neboj. Už Ti spěchají na pomoc!
uživatel
Enik
05.10.2008, 09:53.14

RE: Nejdou naladit nemecké stanice

:laughing: :laughing:
uživatel
alda
05.10.2008, 09:53.49

no perla za perlou
uživatel
vili1
05.10.2008, 09:55.04

@Enik, není na světě krásně :)
@mirek, buď rád, že nejspíš na monoblok chytáš 4 družice a ty němčoury už raději nehledej. Mohl bys ty dvě ztratit.
Nevědomost hříchu nečiní. Dokáže člověka udělat šťastným?
uživatel
Tomik535
05.10.2008, 09:56.31

Tak mně napadá...

úplnej satelitní Mičurin. S jedním LNB a bez motoru chytá celé nebe. Krom těch německých programů mu chybí už jen Pioneer 10 a 11.
uživatel
Enik
05.10.2008, 10:04.32

To mirekpoty

Abych byl spravedlivý, tak bych se Tě rád zeptal na jednu věc. Dokážeš prosím nějak rozumě vysvětlit jak se Ti daří chytat programy z družic na čtyřech různých satelitních pozicí, když máš nepohyblivou parabolu a jeden konvertor? Tvůj objev by mnozí jistě přivítali, protože by nemuseli montovat serva pro natáčení parabol ani by nemuseli montovat kvanta konvertorů do jedné paraboly. Tobě se to podařilo, a nikdo z nás tu nechápe jak? Těžko Ti tedy někdo dokáže poradit s něčím, čemu sám nerozumí!
uživatel
Enik
05.10.2008, 10:09.00

celé nebe to není

máam tam 2LNB,podle me to mám asi špatne sestavený,protože jsem ted koukal na ABC a tam je to šilhající LNB na praví straně pri pohledu na parabolu a já jej mám na levo takže tam mám místo Astri 19,2 Hotbird,ale potom nevím proč mi v nastavení LNB když dám Astru3A ukazuje signál i kvalitu na 98% a když jse pak podívám na Astru1 tak tam mám dobrej signál,tak nevím,jinak dík za reakce,ZDAR :fuming: ;P
uživatel
mirekpoty
05.10.2008, 10:09.40

To mirekpoty

takovim jako ty říkám do telefonu: když si to kupujete jako rohlíky,tak si to také namažte!
uživatel
stuka
05.10.2008, 10:15.19

Namažu

já si nejak poradím hoši,tuhle možnost že přehodím to šilhajíci LNB jsem ješte neskusil takže to ted udelám a uvidím snad to pofrčí!A jinak napoprví jak jsem to nasadil na držák jsem chytnul nádhernou Novu atd,bez jakýho koli otáčení anténou :8)
uživatel
mirekpoty
05.10.2008, 10:19.04

@Mirek
Nikdo ti neporadí, aby ti nezkazil to nadšení. Ale nevadí, ty na to jistě přijdeš.
uživatel
Tomik535
05.10.2008, 10:21.23

to stuka

To je nádherný! Tohle ještě neznám. Máš ale 100% pravdu!
uživatel
Enik
05.10.2008, 10:43.33

Dnes po druhé :) pokud z toho nejsi moudrý, napiš na: smscz@volny.cz
uživatel
smscz
05.10.2008, 10:52.53

smscz (novodobý spasitel?)

Měl by sis tu dát někde reklamu, že zachraňuješ zoufalce. Jsem docela zvědavý, jak dlouho Ti ten altruismus vydrží. Až budeš pořád dokola omílat dávno známé pravdy. Už jen to, že se pokoušíš v těch lidech vyvolat představu, že to jde udělat po mailu bez pořádné měřící techniky, považuju za zločin. Nastavit monoblok bez možnosti si na měřáku přepnout switch, to je absurdní představa. V každém případě Ti ale držím palce. Tu reklamu si sem určitě dej, aspoň tu konečně bude prostor pro opravdovou diskusi, a zmizí to věčné poradenství.
uživatel
Enik
05.10.2008, 10:52.58

Ty asi nevíš s čím se hraješ.Máš nádhernou Novu,paráda,ale u digitálu buď Nova je nebo není.Nádherná,nebo škaredá,to ty málo ovlivníš-druh příjmače,TV,propojen.
uživatel
Liska
05.10.2008, 10:54.26

mirekpoty

no a ty nemecke programy na to by si musel mit jinej nahranej fimware v pristroji to je nejaky soft neoficialni.
uživatel
anton
05.10.2008, 10:57.58

smscz (novodobý spasitel?)

Jestli jsi pěkná ženská, mohu ti taky napsat?
uživatel
Tomik535
05.10.2008, 11:08.56

Mám takový dojem,pánové,že Jaivan vás zase nachytal.
uživatel
Sekyra
05.10.2008, 11:12.40

No jestli je to Jaivan,

tak se nejspíš bavíme navzájem. Tedy aspoň já z toho mám srandu. Tohle brát vážně, tak už jsem v Bohnicích.
uživatel
Enik
05.10.2008, 13:06.08

1. Myslím, že to není Jaivan. Jeho čeština snesla měřítka vzdělance.
2. Mirekpoty:
nejspíše to bude tím, že máš jinak tabulku v příjímači a jinak připojené ty šilhací LNB. To musí na sebe sedět. V příéjímači máš někde nastavení diseqc, tam máš nastavené, co je na kterém vstupu AA, AB, BA,BB. Tak to musíš propojit stejně, jinak prostě ladíš jiné frekvence, některé jsou stejné na různých družicích, jiné neexistují.
Doporučuji tento postup:
a. úplně přemostit DiseqC switch pomocí spojky a vždy připnout jenom jedno LNB a vyzkoušet, že to, co má z té družice hrát, tak hraje.
b. tohle zopakovat pro všechny 4 družice a aspoň pro pár programů ze čtyř úseků - horní/dolní pásmo (lomí se na 11,7GHz), vertikální/horisozntální polarizace
c. teprove pak připojit diseqc switch tak, aby to dopovídalo té tabulce z přijímače (ta může být zcela různá).
d. jestli je to moc složité, je lepší někomu zaplatit - problémy jsou dva:
- zjistit kdo to je
- zjistit že to fakt umí, tolik pupíků, co montujou paraboly na komíny a co nerozumí ani základům a jenom dojmogicky frajeří běhá po světě a ještě jim za to platit, brrrr.
uživatel
Antonín
05.10.2008, 17:19.47

U těch komínů bych se pozastavil, někdo na Jesenicku dává 60cm paraboly Mascom, multifokus Astra1 a 3, zásadně na komíny, jsou tam tohoto paskvilu plné vesnice. :lookaround:
uživatel
poky1
05.10.2008, 18:36.45

Nejenom tam.
uživatel
Antonín
05.10.2008, 18:42.32

Abych se přiznal, nikde jinde jsem si takového množství nevšiml, zeptal jsem se jednoho domorodce co byl na zahrádce jak mu to chodí, bylo mi sděleno že zde je velmi slabý signál, tak za deště či sněžení mu to vypadává, poděkoval jsem za informaci a odjel zvracet za ves. :lookaround:
uživatel
poky1