05.10.2008, 07:28.24 | |
TV/Sat slučovač E 105 EMPZdravím vás,Máte někdo zkušenosti s těmito slučovači? Včera jsem použil dva kusy do domovního rozvodu, kde se rozvádělo do šesti zásuvek DVB-T a dvou z nich ještě DVB-S. Po kompletním rozvodu a nastavení antény jsem zaregistroval na obou přijímačích Openbox strašně špatný signál DVB-S.Přímo u paraboly mi ohniskový LNB dával na 12525V BER kolem 2x10-6 a SNR 11dB, před vstupem do slučovače/na půdě/ to bylo téměř shodné,ale již na jeho výstupu bylo SNR kolem 7,5dB a BER "spadlo" do hodnot x10-2.Na druhé větvi to bylo o něco lepší, ale i tak to bylo šílené.Odpojení DVB-T přívodu do slučovače nepomohlo. Bylo to hrozný odpoledne,musel jsem to nechat bez slučovače, na přímo.Další děs byl zákazníkovo koaxiální kabel/BEN - TV 1000/, který byl sice v husích krkách, ale na každé krabičce byl "poctivě zasádrován", takže výměna za lepší koaxiál nebyla možná.S tímhle kabelem jsem pro změnu /dole u přijímačů/zazanamenal velký pokles signálu právě na TP 12525V pro CSlink/ten vždy pálí jako čert/, ostatní TP chodí výborně. Jsem zvědav, jestli s nějakým jiným slučovačem budu mít lepší výsledky.Jaké používáte vy?Napadá mě Alcad nebo nějaké Swaeigery.... |
![]() Saxon |
05.10.2008, 07:53.16 | |
opravaTen kabel BEN Electronic měl označení CB100C/48T.Zkusim na to kouknout, co to je za zázrak... |
![]() Saxon |
05.10.2008, 08:53.13 | |
re :Chlape to znám,používám IVO,dříve jsem používal Scwaiger,ale ten v kombinaci s některým zesilovačem rušil UHF pásmo.Takže ti doporučuji IVO.Jinak takovou ztrátu jsem řešil nedávno také,hlavně na 12525V a pak ještě na Astře1 Pro7,Kabel1...Kabel vyměnit nešlo,takže jsem musel chtě - nechtě použít sat zesilovač Skymaster. Jinak co NHL? |
![]() lubbik |
05.10.2008, 09:10.36 | |
RE: TV/Sat slučovač E 105 EMPSlučovče TV/Sat, to je někdy taková loterie, že škoda mluvit! Požívám jak EMP E105, tak Alcad MM-214, nebo Toner TMX-2400. Když nepomůže ani jeden, je nezbytná oblíbená činnost - výměna koaxů.Oni elektrikáři používají někdy takové šmejdy, že nejlepší je, nechat si od nich natahat pouze krky! Pokud vidím RG-6 a podobné šmejdy, tak to většinou přetahuju hned! Pokud ovšem majitel nesouhlasí, záruku dávám jen na to, co jsem dodal sám a na možná úskalí nekvalitních kabelu jej upozorním! |
![]() Zip |
05.10.2008, 09:16.54 | |
RE: TV/Sat slučovač E 105 EMPPouzivam je a takove problemy jsem nezaznamenal. Je fakt, ze ale mnohem casteji pouzivam ALCAD ME214 (ty, co se mirasatovi tak nelibi :) )A ten koax co tam mel je tragedie, dneska kazdy koax ma oznaceni RG6U a CB100. Minuly tyden jsem delal novostavbu, od elektrikaru tam byl natahany koax CB100, plast desbes, jadro ZELEZNE ! Dva dny nato jsem delal jinou pristavbu RD, majitel mel koupeny kabel CB100, a ten vypadal uplne jinak - dvojite stineni, medene jadro, vnejsi plast take z na prvni pohled jineho materialu. Oznaceni proste dneska uz nic nerika ! Osobne davam JEN beldeny H121 a H126 nebo Draka AD10 a mam klid. A pri tom mnozstvi co beru (radove km) mam cenu stejnou jako ti vycuranci u tech RG6 a CB100. |
![]() J a |
05.10.2008, 10:02.54 | |
RE: TV/Sat slučovač E 105 EMPS úspěchem jsem párkrát použil i slučovač za 85 korun, ale jinak doporučuji tento:http://nejlepsinakup.prodejonline.cz/shop/624/detail/34630 Nevím jestli se líbí mirasatovi ;) |
![]() Tomik535 |
05.10.2008, 10:08.52 | |
RE: TV/Sat slučovač E 105 EMP@JaAha teď asi budu vypadat jako blbec, ale to je jedno. Než jsem vložil ten odkaz, tak mi jeho název, který jsi uvedl nedošel. Mám ještě dosti silný bolehlav ze včerejška :crying: |
![]() Tomik535 |
05.10.2008, 10:24.51 | |
2Tomik535Nemas chlastat :)Ale jinak jsme na tom asi stejne :( Vcera to bylo trosku narocnejsi. |
![]() J a |
05.10.2008, 10:34.44 | |
TV/Sat slučovač E 105 EMPOd té doby, co mi zachutnalo víno, tak už pivo moc nepiju, ale včera se mi podařilo 5 kusů a pak smršť finské do 4 do rána..Ráno mě probudil telefon paní, co jsem ji včera montoval, že jsem si asi zapomněl zaúčtovat práci.. Kdyby mě nebolela hlava, tak si jako obvykle řeknu není tu krásně.. |
![]() Tomik535 |
05.10.2008, 12:29.41 | |
@Tomik535U studánky jsi troubil? |
![]() viliam |
05.10.2008, 19:57.09 | |
dík za reakceTen kabel asi budu muset opravdu přetahat nový.Mirasat nemá rád ty Alcady kvuli konektorum, někdy to nejde pořádně dotáhnout,aby se neprotáčel na kabelu. E 105 už brát nebudu,nejraději bych tahal všechno zvlášť. Osobně dávám koaxy Cavel/6,6 mm i 5mm - řada 7xx/,jsou výborné, pěkně mechanicky tvárné a levnější než klasika od Beldenu. P.S. NHL byla dobrá,kdybych si tu vstupenku platil, byl bych asi nasr.... víc. Rangers prostě Jágr se Stráčou chybí, to mi nikdo nevymluví. Zatim se mějte, jdu na poslední třetinu,čau. ;) |
![]() Saxon |