Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
01.10.2008, 22:36.56

T90 + 16LNB Twin + 2 ucastnici + upevneni na komin

ahoj parabolaci, rozhodl jsem se poridit T90ku pro prijem 30W az 28.5E. chystam se pouzit celkem 16LNB Twin (2 ucastnici) a 2 prijimace Octagon 918.
dotaz 1/ jak mam propojit twin LNBcka ? 16x Diseqc switch S16/1PCP-W3 jeste neni k dispozici, takze musim sahnout po 2x 8in/1out EMP pro kazdy receiver? jaky model switche? jak mam tyto 2 switche propojit ? bude to Octagon 918 umet (nevim, jakou verzi Diseqc pouzit)...
dotaz 2/ mohu T90ku bez obav pripevnit na komin ? preci jen 14kg bez kabelu a 16LNB je dost ... neni lepsi pouzit stahovaci pasy kolem komina / popr. jaky drzak doporucujete ?

diky predem za rady
uživatel
afkcz
01.10.2008, 22:45.57

RE: T90 + 16LNB Twin + 2 ucastnici + upevneni...

přepínač je k dispozici zatím bez obalu,mám ho na půdě,funguje fajn-T90 16LNB cena cca 1200k...
uživatel
kuldan
01.10.2008, 23:14.52

pro - kuldan

Prosím můžes sem dát odkaz na tento přepínač,plánuji taky něco podobného. Díky.
uživatel
RTVSAT
02.10.2008, 07:33.35

To afkz

Si si istý,že na T90 budeš môcť prijímať v rozsahu 58,5° ? Moc sa mi to nezdá,keď v origo popise je 44°.
Vyskúšaj a daj vedieť.
uživatel
Rasto
02.10.2008, 08:32.14

Počkaj na 2*S16/1PCP-W3. Ten rozsah na T90 je len teoretický, a aj riešenie na komín je riskantné. Keď, tak tie pásy a široké.
uživatel
gogo1
02.10.2008, 08:51.32

Zkus se na to mrknout. S tím upevněním na komín - hlavně bude asi záležet na kvalitě toho komínu!
http://www.satellite-heaven.de/diseqc_and_more.htm
uživatel
migr
02.10.2008, 10:41.35

ZBYTEČNÝ DRÁTOVÁNÍ 16-1 JE GUT
uživatel
kuldan
02.10.2008, 11:12.12

Kukni se do zdejší galerie, je tam moje T90.Pokud tvůj přijímač zvládá Diseqc 1.1. včetně committed-uncommitted povelů a pokud se ti to bude líbit, mohu Ti pomoci.
uživatel
Saxon
02.10.2008, 14:23.52

Na komín je blbost, pokud existuje jakékoliv jiné řešení.
Dívejte se, kde to má Saxon:
a. za větrem
b. slušný přístup k LNB.
Tak to má jedině být. Jižní stěna domu a za vítr. A může to být klidně i skoro na zemi, z hlediska kvality příjmu je to úplně fuk. Může to být na stěně garáže nebo podobných přístaveb. Jedině zločinci jsou v tom případě možný problém.
Na to je definitivně nejlepší řešení pár velkých černých nebojácných psů s hmotností přes 40 kg, aby byli schopni dospělého chlapa dostat na zem. A je s nima navíc sranda i v mezidobí - možná větší, jak s tou televizí.
uživatel
Antonín
02.10.2008, 14:58.15

Antonin: jine reseni neexistuje, branily by mi stromy a musel bych to mit na hlavnim stitu .. komin = jedine reseni.

Kuldan: 16-1 je pro mne nedostacujici, potrebuji 16-1 a 16-1 oddelene (v baraku po patrech, celkem 2 prijimace)
kde jsi sehnal ten bez obalu ???? POSLI LINK prosim!!! budu to davat dovnitr pod strechu, kryt nepotrebuju.

Rasto: jde to, napr.: http://www.satlex.de/en/netherlands-pic_9.html ,nasel bych i elegantnejsi fotky, jsou na tom samem serveru.
uživatel
afkcz
02.10.2008, 16:19.18

Stromy by musely být hodně blízko a hodně vysoké. Nevím, ale viděl jsem málo domů, které jsou z jihu tak zastíněné, že na ně nezasvítí Slunce - asi v té výši, kde je v poledne teď jsou družice, ale možné to jistě je. To bych ty stromy kácel ani ne tak pro příjem, ale proto, že kam nechodí Slunce, tam chodí lékař.
Na druhé straně pokud tam jsou stromy, tak bych doporučil počítat s tím, že rostou, aby to třeba za pět let nebylo jinak.

Pravděpodobnost, že to za komínem vydrží nastavené i přes občasné vichřice je celkem mizivá. Pohne se to a nehraje nic. V zimě tam ani nevylezeš. Toroid je na přesný směr poměrně citlivý.
Není-li jiná možnost, pak to prstě jinak nejde, ale být tebou, tak si přesně uvážím.
uživatel
Antonín
02.10.2008, 16:51.06

Antonin: neboj, uvazoval jsem nad tim dlouho. vysoke duby jsou hned pres silnici na obecnim pozemku a zastinuji nam opryskane bytovky, takze jsme za ne vdecni ;) do vysky uz moc neporostou a komin bude zaruka, ze to nebudu muset predelavat vys. na fasadu bych se nedostal o nic lepe, nez na komin. asi 6 let jsem mel na komine (jiny barak) motor a 110cm Al parabolu uchycenou stahovacimi pasy a vydrzelo to vsechno (asi i 2 vichrice a nikdy nebyl problem s prijmem). bylo to ale na ploche strese, kde jsem si mohl stelovat dle libosti. ted mam barak s "A" strechou a zadny vikyr kolem, takze vysoky zebrik a jedem :( poryvy vetru jsou dost velike, protoze od zapadu od Prahy neni zadny vetrolam. Vichrice na jare vzala tasky (byly uz spatne) a po ceste to povalilo na poli ty nejvetsi sloupy el. vedeni. odtud je to nejhorsi. na druhou stranu ale mame ted novou strechu a T90ka bude k vetru bokem, cili mnohem mensi odpor ... jeste premyslim o uprave hrebenu+pruchodka+stozar chyceny na tramy v podkrovi .... ale nevim nevim ... zasahovat do noveho hrebene .... komin mi prisel jako efektivnejsi reseni. navic na nej pojede jen 1 krb, takze zadne horko z toho nepujde. uvazoval jdem o 4 stahovacich pasech bez navrtavani kominu...
uživatel
afkcz
02.10.2008, 17:52.24

Ty stahovaci pasy jsou jedine spravne reseni. Udelat opasek kolem komina, zadne vrtani. Na T90 bych to rozhodne neriskoval.
uživatel
J a