Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.09.2008, 18:12.56

Příjmač pro HDTV

Zdravím.
poradili by jste,jaky reciever pro plné HDTV (ne HD ready) plazmu?
Bylo by to pro příjem SKYLINKu (vím,že tam zatím neni moc HD stanic...pro budoucnost)
Díky
Petr
uživatel
Strnic
30.09.2008, 18:14.22

RE: Příjmač pro HDTV

jo a aby nebyl moc složitý...je to pro rodiče
uživatel
Strnic
30.09.2008, 18:35.06

přijímač

Přesně to samý mě taky zajímá. Mám rok satelit a už abych uvažoval o novým. Snad po Nově přijde i ČT1 a Prima s HD, víc nepotřebuju.
uživatel
jindra7
30.09.2008, 19:13.32

Ujasněte si co chcete, jinak dost pravděpodobně koupíte nesmysl. HD vysílání je většinou 1080i tedy 1920x1080 prokládaně, tedy 1920x540 50x za vteřinu. Myslíte-li, že poznáte přijímače od sebe na jakémkoliv televizoru, pak se nejspíše mýlíte. V tom to vůbec není.
P.S. HD stanic bez karet je minumum a nejspíše jich mnoho nebude nikdy. Rozmyslete se hlavně, co chcete přijímat. A pak nejlíp pověřte odbornou fimru, aby to udělala.
uživatel
Antonín
30.09.2008, 19:41.32

přijímač:

Docela jednoduchý je Topfield 7700HSCI.Například.
uživatel
hobo
30.09.2008, 20:14.13

@hobo

Maš pravdu a pro normálního koukatele telky s diablem ve slotu perfektní.Montoval jsem kolegovi nedávno parabolu s motorem a byl jsem tímto přístrojem u něj docela spokojen.Velmi přehledné inteligentní menu,ovládání zmákne i nezkušený člověk během pár chvil.HD programy ok.
uživatel
hery
01.10.2008, 11:28.50

A jak vám v něm (Topfield+diablo) chlapci funguje karta pro SkyHD? nebo znáte lepší/levnější HD program? Nebo karta pro N?
Součtově bych řekl, že všeobecný FTA program ke koukání je prakticky jeden: Anixe. Nejspíše zůstane dlouhodobě dostupné ORF HD přes emulaci. A tím to končí. Pak jsou asi dva sloedovatelné HD kanály jině. Dva HD programy Premiere zhasnou asi v dohledné době - jakmile vymění karty. Trvání CONAXu na diablu má asi taky svoje dny sečtené. Možná bude k dispozici NOVA HD přes kartu TT, a ta by v daném diablu fungovat měla.

Tak takovou odbornou firmu jsem na mysli neměl.
Prostě nejdřív určit, na co chcete koukat, a až teprve pak vybírat přístroj.
Neříkám, že je volba Topfiel+diablo špatná vždy, říkám, že je pro některé účely naprosto špatná.
Bez karet nebudete v delším pohledu v HD rozlišení koukat jen na málo kanálů a jejich obsah nebude špičkový.
uživatel
Antonín
01.10.2008, 19:38.59

přístroj

No na co se dívat je jasný, v češtině jen Nova HD a od ledna ČT1. Prima se snad přidá časem. Koupil bych pak asi opět Goldena, nejlépe s harddiskem.
uživatel
jindra7