Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.09.2008, 11:39.50

Nahrávání ze satelitu

Pěkný den :))) vracím se k problému, ale na vyšší úrovni. Místo Stronga mám Topfield a jako recordér LG RH277H. Nejsem schopen naladit DVD na stanice podle Topfielda :( Zapojím scarty podle návodu a automatické ani ruční ladění nic neobjeví. Černý scart na DVD je napojen na TV, modrý scart na DVD je napojen tv scart na Topfieldovi.VCR na Topfieldovi je volné. Povedlo se mi nějakým zázrakem i nahrávat, ale potřebuji časové nahrávání. Nemám raději koupit jiné kabely nebo S-video. Moc tomu nerozumím, ale já jsem zatím jediný ze 3 DVD-recordéru v rodině, který nahrál něco ze satelitu. Taky je mi divné, proč musím spojovat koaxiálním kabelem 75 ohmů DVD-recordér s televizí. Analog tam totiž vůbec nepřivádím. Snad mně někdo pochopil a neumlátil se smíchy.. :laughing:
uživatel
bortak
30.09.2008, 12:08.13

RE: Nahrávání ze satelitu

:zombie: Doporučuji si přečíst manuály od jednotlivých zařízení a pokud to ani tak nepůjde, tak přenechat odbornému servisu
uživatel
Pavel_K
30.09.2008, 12:16.35

naladit DVD na stanice podle Topfielda?????

Keď sa ti toto podarí máš u mňa demižón slivovice! Ak som to správne pochopil ... očakávaš že do rekordéra nacpeš list staníc z topfielda a budeš si tak na rekordére prepínať programy a voliť s ktorého chceš nahrávať...???

Na topfielde si pusti stanicu, ktorej program chceš nahrať a na rekordéri zvoľ pre nahrávanie príslušný vstup scart.
Niekedy sa ti môže stať, že sa daný program nebude dať nahrať. V takom prípade to prepoj RCA (chinch) audio/video káblom.
uživatel
disdzo
30.09.2008, 12:49.50

to: disdzo

..ja to nejako tak tuším, už sa mi takto darilo nieči nahrať, ale keby som chcel použiť časové nahrávanie. A to funguje, len keď budem mať uložené a naladené nejaké stanice..A ja ich tam nemožem dostať..tak sa s tým mordujem a skúšam..ale dík..zasa bližšie k úspechu. :)))
uživatel
bortak
30.09.2008, 13:18.27

Propoj sat.přijímač scartem s DVD recorderem.Pro časové nahrávání naprogramuj sat.přijímač dle progamu ,který chceš nahrát.
Pak naprogramuj i DVD recordér.
uživatel
karel 4
30.09.2008, 13:31.35

jednodušší řešení

Něcco podobného jsem řešim u mne doma . Nakonec to vyhrála kombinace satelního příjmače s pevným diskem . (Q-box od DuoLabsu). Tuhle kombinaci mohu doporučit .
uživatel
pohosat
30.09.2008, 13:44.35

to:karel 4

Dík za radu..začínám tušit o nahrávání ze satelitu něco více. Člověk má zafixováno všechno z analogu a pak blbne. V manuálu je možnost naprogramování až 16 programů. V satelitním přijímači jsou programy od 1 až 780..No ale jak pomoci časovače v recordéru nahraji ten správný, to zatím jenom mlhavě tuším..Snad jsem nevyhodil 5 litrů oknem..No uvidíme..
uživatel
bortak
30.09.2008, 14:02.38

pro porozumění : sat.příjímač má možnost naprogramovat až 16 zapnutí přístroje sat. se(nevhodné slovo)ným satel.programem.Recorder má možnost též naprogramování , ale nahraje jen to co mu sat.přijimač dodá.Recorder žádnou volbu programu nemá,pokud tím nemyslím volbu vstupu, což se sat. programy nemá nic společného
uživatel
vladnaico
30.09.2008, 14:52.53

Na konec

Tak asi to chápu..já vlastně připojím analog na DVD recordér a tyto stanice tam vlastně naladím a uložím..Ovšem RTL, Sat, CS-film musím naladit na Topfieldu a pustit nahrávání..Pak přepnu a dívám se na cokoliv..ale jak budu řešit vypnutí nahrávání..to ještě nevím..Tak jsem ten DVD-recordér asi kupoval zbytečně..No..vlastně jsem vyřadil VHS a DVD-přehrávač..Díky všem za ochotu..
uživatel
bortak
30.09.2008, 19:55.09

Bortak - zábavné čtení na dnešní podvečer R^ R^ R^ R^ R^
uživatel
KLunacek
30.09.2008, 21:20.37

bortak

"Tak asi to chápu." je mi líto ale nechápete.
uživatel
vladnaico
01.10.2008, 01:01.57

na recorderu nastavit čas. nahrávání z AV 1 nebo AV2,na sat. nastavit čas. spuštění příslušného programu,co na tom není jasné?
uživatel
pierrepetr
01.10.2008, 09:26.03

to pierrepetr

..to mi vyrážíš dech..já se do tech manuálů musím podívat..na satelitu nastavit čas spuštění... :O .to jsem netušil..včera jsem to všechno zapojil a pomalu začínám chápat všechny souvislosti..
uživatel
bortak
03.10.2008, 08:49.55

Starý dobrý VHS and analog...

Docela zírám. Před pár dny mi zapojili satelit, analog nemám vůbec. To, že si s načtením digitálních satelitních programů neporadí analogový VHS, budiž, chápu, ale to, že asi neexistuje DVD rekordér (zatím nemám), který si naladí vlastní škálu programů, ze kterých pak můžu libovolně nahrávat s časovačem (s využitím showview, VPS/PDC) a ze satelitu sledovat cokoliv jiného (tak jako stará dobrá kombinace TV+VHS), mě nemile překvapuje. Rád bych se pletl, ale jestli nahraju jen to, co zrovna sleduji, je to notně předpotopní systém.
uživatel
bertram
03.10.2008, 09:31.49

bertram

Hrušky s jablkama..

To, že si s tím poradil tvůj starý dobrý bývalý analogový videprekordér bylo proto, že v sobě měl stejný(další) tuner, jaký jsi měl v televizi. Takže těžko si může "načíst" sat.programy video nebo dvd rekordér, který tuner dvbs nemá.

Kdyby sis místo svého stb a dvd koupil pořádný dvoutunerový pvr s harddiskem, nemusel bys teď tady vzpomínat na staré analogové zrnění a navíječe magnetických pásek nebo nahrávat scartem na pitomý dvd rekordér
Stačilo se před koupí trochu informovat.
Hezký den :scared:
uživatel
Tomik535