Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.09.2008, 20:16.17

OCTO + EMP multipřepínač

Zdravím, máte někdo zkušenost s kombinací OCTO Smart TOS a EMP13/16PIU-6? Dnes jsem se pokoušel tuto kompinaci rozchodit a pohořel jsem.Šlo celkem o 8 switchů a vysledkem je: 1ks funkční komplet a u 7 zbývajících problémy na pozici "B" a "C" a to s pásmy HH a VH. Nekteré chvíli OK, pak výpadek signálu, jiné ani ťuk. jeden tyto pásma pouštěl jen tehdy, když nebyl osazen žádný jiný vstup... Na vstupu samozřejmě signál je cca okolo 70dB.Zkoušel jsem různě kombinovat ten funkční - tedy ty vstupy, ale výsledek žádný. Byla to pěkná rozcvička, odhadem tak 400 F:-)
uživatel
Bloud
29.09.2008, 20:36.20

RE: OCTO + EMP multipřepínač

Tuhle kombinaci jsem nikdy nezkousel, ale obecne s OCto jsem nemel dobre zkusenosti nikdy a pri potrebe vice multiswitchu na rozvodu jsme to vzdy resili rozbocenim pres sat.rozbocovac.
uživatel
J a
29.09.2008, 20:39.14

Ja zatim spatne zkusenosti neměl, ale tohle... Chtel jsem se rozboku zbavit, jako dalšího tlumícího prvku (Anténa - přepínač cca 45m, 2 různé budovy).
uživatel
Bloud
29.09.2008, 20:55.36

Hm, to chapu, 45m je celkem dost, navic dalsi vedeni od přepínače, zásuvky,...
EMP jsi nezkousel ?
uživatel
J a
29.09.2008, 21:33.29

cely den jsem se s tim s..l:-(. 1. montaž OK,kontrola predladenym satem, 2.montaz problem s terestrialem, vyreseno. Provedl jsem kontrolu satem, a nasledne měření přepinacu 1 a 2 do protokolu - uroven vystupu vždy cca 3frekvence. Poté přesun na montaž 3. Ta v pohode, kontrola satem, 4 prepinac problem. Pri kontrole sat doslo ke "ztrate signalu". tak diagnostika o jake frekvence a nasledne pasma jde, ruzne pokusy a montaž jineho kusu. Ten se choval stejne. Znovu kontrola montaže 3 satem, vse ok. Tedy dalsi prepinac a opet chyby. Pak jsem zkousel ruzne kombinace, abych si potvrdil, že jde skutečne o chybu prepinacu. Jenže po cca 2 hod se zacaly objevovat vypadky u prepinace 3 a pri zpetne kontrole uz nesel ani prepinac 1. - ten, kde byl uz i protokol. Tohle cele me zamestnalo na cca 9 hodin. Fakt prima. Konzultace s EMP nic neprinesla, tento prepinac UZ delaji cca 6 tydnu a zatim pry bez problemu.Jsem asi klikař!
uživatel
Bloud
29.09.2008, 22:18.56

Hm, to neni potesujici, ceka me obdobna montaz, o octu jsem v jedne variante uvazoval take, asi tam dam budto rozbocovace a nebo ac nerad pujdu do kaskady.
Zapasil jsem casto prave se spatnym oddelenim vystupu v tech octech, kdovi jestli tam neni nejaky "prepinac" nebo jak jsou vlastne delane.
uživatel
J a
30.09.2008, 00:51.34

A co tak použít nějaké zapojení z katalogu EMP místo pokusů s octo.Držte se LNB s názvem Quattro (nejlépe Inverto), které jsou určené pro multiswitch.Na rozbočení máte P.-122, signál můžete zesílit pomocí P.140.Vetšina montážníku pří nastavování pohoří na odtěžování zdroju při neaktivním výstupu.Až pochopíte jednotlivé technologie ,pak budete mít na to snad zvládnout zapojení více paralerních switch. :)))
uživatel
RAFI007