Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.09.2008, 09:34.49

HD příjmač, který vybrat?

Ahoj lidi, furt vybíram a stále si nemohu vybrat,ale řadu požadavků a potřeb jsem přehodnotil. Takže HD i SD co nejlepší obraz, nahrávání na HDD, s co nejvíce funkčních emulací a snadným updatem, nejlepe jako u dreamu kde stačí jen přes plugin stáhnout new keys a hotovo. Ruzmná stabilita a 2tunery, jeden DVB-S2 a DVB-T(včetně Mpeg4). Takže co doporučíte, díky
uživatel
frank1
29.09.2008, 09:52.57

RE: HD příjmač, který vybrat?

já mam IPBox 9000 a vše co požaduješ tak splňuje HD přijímač z tunerama DVB-S2 a DVB-T a na DVB-T šlape HD o olympiádě ČT4 Sport předtim nova a teťka ČT1 HD
uživatel
1801
29.09.2008, 10:07.39

Joo tento model taky mám v merku a co problém se zásekem a hlučným větrákem, jak jsi to řešil?
uživatel
frank1
29.09.2008, 10:11.39

Joo ještě se zeptám co vše lze sledovat na IPBox9000HD?
uživatel
frank1
29.09.2008, 10:13.41

tento prijimac uz ma stabilny soft a nezasekava sa a ked si ho kupis teraz, uz tam montuju ventilatory s odporom, takze su tiche (kedze uz davnejsiu dobu stacilo poslat prijimac k nim a oni zadarmo upravili ventilator, myslim ze na pultoch uz by mali byt len tie upravene). Primac ma sice problem s 3 tunermi, ale len ked su obidva DVB-S2, ak je jeden DVB-S2 a druhy DVB-T, tak ide normalne. Len si nevsimaj v ponuke vetu ze na tom ide DivX, lebo ten na tom zatial nejde ani nahodou a kto vie ci vobec niekedy pojde.
uživatel
Billysk
29.09.2008, 10:14.50

- s 3 tunermi, tu je preklep. Malo tam byt s s 2 tunermi
uživatel
Billysk
29.09.2008, 10:17.13

Právě to řeším taky, váhal jsem mezi dreamboxem800HD a IPBoxem 9000, zatím vede IPBox. I když dreambox je dreambox. Utoho IPBoxu by mne zajímalo, jestli jde poslat výstup z jednoho tuneru na HDMI a z druhého na scart, že bych si to natáhl k další televizi. Jenom taková nouzovka bez přepínání. Nebo nevíte někdo o nějakým podobným přijímači běžícím na Linuxu ? Na PC dělám výhradně v Linuxu 3 roky, takže nemusíte psát co to obnáší.
uživatel
Madness
29.09.2008, 12:32.45

Aj ja mám zaujem o IPBox 9000 a poprosil by som Vás o radu.
1/ Aké tunery kúpiť.DVB-S2 je asi v cene,a či musia byť dva?
2/ Aký HDD si kúpiť,ktorý je lepší?/zabudovaný alebo pridavný/
3/ Musím mať diablo alebo nie na Digi?
Veľmi pekne ďakujem
uživatel
mino
29.09.2008, 12:45.17

Něco jsem se dočetl:
1.Jeden tuner DVB-S2 je v ceně, druhy už záleží na tobě, jestli dokoupiš
2.Externí je vždy lepší kvůli zahřívání, ale taky dražší
3.Ne
Jestli se mylim tak me opravte
uživatel
Madness
29.09.2008, 14:12.22

druhy DVB-S2 tuner zatial nekupuj, zatial ho nevyuzijes (iba ak by bol druhy tuner DVB-T). Momentalne ide druhy tuner tak, ze ak nahravas a zaroven chces pozerat iny kodovany program z ineho TP, tak to nejde. Druhy tuner ide z ineho TP iba ak nie je jeden z programov kodovany. Cize zatial ti staci 1 tuner (2 programy naraz mozes nahravat z jedneho TP - aj kodovane). Vystup z jedneho tunera na HDMI a z druheho tunera na SCART mozny nie je.
uživatel
Billysk
29.09.2008, 14:26.36

RE:Billysk

Druhy tuner ide z ineho TP iba ak nie je jeden z programov kodovany.
Toto platí obecně pro všechny přijímače a i pro SD vysílání ?
uživatel
Madness
29.09.2008, 14:41.31

U tohoto prijimaca to plati aj u SD vysielania a ci to je to jav iba tohoto prijimaca tak to s istotou neviem, ale pochybujem ze by to u inych pristrojov neslo. Dvojtunerovy mam teraz prvy krat. Podla mna (aspon dufam) to je len chyba tohoto prijimaca, lebo inak by asi druhy tuner nebol k nicomu. Ved kto dnes pozera FTA programy? Mozno este tak TA3, ale by asi nik nenahraval.
uživatel
Billysk
29.09.2008, 14:56.35

Tak v tom případě je ten druhy tuner k ničemu, ledaže by to bylo v softwaru a opravil to novy firmware. No zase mam co hledat :-(
uživatel
Madness
29.09.2008, 15:08.35

No podla mna je to v softwari, ale otazka je kedy to opravia a ci to vobec opravia.
uživatel
Billysk
29.09.2008, 15:20.43

1. Ještě je linuxový Kathrein UFS 910.
(Ale neberte to jako doporučení, linuxové přijímače mají smysl jen tehdy, pokud využíváte jejich TCPIP možnosti, a v tom případě si pořiďte typ, který vám doporučí správce serveru.)
2. Neplacených dobrých kanálů v HD není a nebude mnoho. Pokud vůbec nějaké budou a i když budou, tak nebude vědět dne ani hodiny a třeba zase nebudou. Je dobré si nejdříve rozvážit, nač chcete koukat, určit jaké karty k tomu budete potřebovat a používat. A podle tohoto parametru vybrat přijímač, protože třeba:
3. nejlepší nabídka HD v porovnání ceny a výkonu je dnes SkyUK. Za něco přes 1000 Kč měsíčně (závisí na různých akcích a druhých přijímačích v domácnosti apod.) dostanete tři sportovní a tři filmové HD kanály. Nikdo nenabízí nic lepšího. Co budete pak dělat s IPBOXem? Použít v něm kartu pro SkyUK není vůbec práce pro laika. Možná by se vám v takovém případě šiknul spíše oficiální přijímač od SkyUK...

Všehcny současné linuxové HD přjímače se potýkají s nějakým problémem.
uživatel
Antonín
29.09.2008, 15:22.43

Proč do toho vůbec nabízejí tuner DVB-S a DVB-S2 když S2 plní funkci za oba? Co pevný disk, který se v tom chová nejlépe dle vašich zkušeností a pak jsem koukal že je do toho řada neof.image....jak se v nich mám oreintovat, rozdíl mezi nima? díky
uživatel
frank1
29.09.2008, 15:34.29

rozdiely su len minimalne. Vacsinou ide len o male upravy, pripadne pouzitie nejakych nastaveni podla uvazenia tvorcu image co by bolo podla neho najlespie kde nastavit. Zatial najl. soft je asi od SifTeamu, lebo ten vydava pravidelne asi tak raz za 3 dni nejaky novy plugin. Tieto pluginy su dost casto pouzivane, lebo zvycajne nahradzaju ine funkcie prijimaca, ktore by mal mat ale zatial nema, ako napr. natiahnutie EPG z internetu (prijimac u niektorych kanalov UPC Direct nedokaze zatial nacitat EPG na niekolko dni dopredu - u niektorych to ide u inych nie), streaming prehravaneho programu do PC, moznost nastavenia spustania scriptov v urcitu naprogramovanu dobu a podobne.
uživatel
Billysk
29.09.2008, 15:56.59

ahoj ,je tu někdo kdo poradí
uživatel
rom1
29.09.2008, 16:22.24

pro mne druhý tuner a to DVB-T má zásadní cenu a to několik podstatných proč kupovat kartu gital nebo TT a ještě platít peníze za něco co na DVB-T je zdarma a budou tam programy které na satelitu nikdy nebudou a kvalita je stejně dobrá jako na CS Link další dúvod je když je hodně špatné počasí tak ty na satelitu koukaš na černou obrazovku kdežto já mam základní programy stale v pořádku a nebo možnost koukat na DVB-T na HD programy viz. olympiada ČT4 SPORT HD a nebo teťka na ČT1 HD takže to je dost pádných důvod proč druhý tuner DVB-T já když jsem uvažoval o dvojtunerovim přijímači tak jedině kombinace DVB-S2 + DVB-T
uživatel
1801
29.09.2008, 16:31.22

Pre Antonína

A možeš poradiť iný než linuxový?Doteraz mám GI 8300
uživatel
mino
29.09.2008, 17:00.03

taky mám 8300 ale dobré asi bude i VANTAGE, ale už to nemá ty možnosti, cena podobná.
uživatel
frank1
29.09.2008, 19:48.40

HD přijímač,který vybrat?

1801-chytáš programyHD na tuner DVB-T v Praze,nebo v Brně?Taky bych si chtěl pořídit do mého IPBoxu 9000HD tuner DVB-T, ale nevím,jestli to v Brně pojede.
uživatel
ALEXCZ
29.09.2008, 21:36.25

pro ALEXCZ

ty HD programy jsou chytané v praze ale mam dojem že jsem někde četl že to jde i v brně
uživatel
1801
29.09.2008, 22:12.08

IPBox 900HD

A co IPBox 900HD? Jaký je podstatný rozdíl mezi 9000HD, když pominu cenu?
uživatel
Denny
30.09.2008, 08:32.47

jediný zozdíl je že 900 má jeden tuner a 9000 má dva tunery
uživatel
1801