17.09.2008, 18:47.55 | |
Má praxe se zesilovačem satelitního signáluZdravím všechny,dnes jsem byl nucen použít tuto mnou nevyzkoušenou záležitost.V domě bylo odhadem cca 70m kabelu,nejméně 3x spojováného,neboť jsem zrušil TV zásuvky,skrze které kabel procházel(upozorňuji,že nebylo možno jednoduše natáhnout nový kabel.Bez zesilovače měl měl problém hlavně "vysokým vertikálem",signál se po cestě téměř vytratil.Po zapojení zesíku - Skymaster 18dB - je vše v nejlepším pořádku.Mohu jen doporučit ! |
![]() lubbik |
17.09.2008, 19:22.06 | |
RE: Má praxe se zesilovačem satelitního signál...jj jen je pak omezení,že tomu zesíku nesmí stat v ceste ty veci o kterych jsme se bavili:-) |
![]() cb21 |
17.09.2008, 19:32.48 | |
RE: Má praxe se zesilovačem satelitního signál...jj už len ty si tu chýbal. |
![]() JANOSIK |
17.09.2008, 22:05.30 | |
RE: Má praxe se zesilovačem satelitního signál...tak co tam tedy nesmí stát v cestě,to mne zajímá. |
![]() viliam |
18.09.2008, 03:40.04 | |
RE: Má praxe se zesilovačem satelitního signál...Nejspíš vše, co by mohlo ovlivnit ss napětí pro napájení toho zes.Stejně se mi nechce věřit, že nebylo lepší natáhnout nový kvalitní belden, ale je to možné v případě, že původní je někde přiškrcený v husím krku.. Hlavně spokojenost! |
![]() Tomik535 |
18.09.2008, 08:27.30 | |
RE: Má praxe se zesilovačem satelitního signál...Zesilovač může ztráty na kabely nahradit - to je jeho účel. Ideální by bylo jej zapojit někam do třetiny až poloviny trasy. Pro podobné situace je zesilovač jedině správné řešení.Samozřejmě, že je to nouzový postup. Vyměnit kabel je sice pracné, ale rozhodně levnější a rozhodně funkčnější, nicméně 70m je hodně tak jako tak. |
![]() Antonín |
18.09.2008, 10:55.43 | |
re:Chtěl jsem se jen podělit o svůj poznatek,jak se zdá někteří tady už všechno ví,takže ne třeba zde psát nějaké své poznatky a postřehy.Tady se už asi ocení jen klíče a tak.ps:kabel nebylo možno vyměnit,neb procházel skrze celý dům.kde měly různé části různé majitele a pronájemce... Pro mě je to další možnost pro příště... |
![]() lubbik |
18.09.2008, 14:02.36 | |
RE: Má praxe se zesilovačem satelitního signál...Pokud jen trochu můžeš, tak se tomu řešení příště vyhni. I kdyby bylo pronájemců celé hejno, vždycky se vyplatí udělat pořádnou anténu a pořádný kabel, přestože lze chyby obého dohnat různými způsoby.Zesilovač je skutečně až to poslední možné řešení - mj. zkusil jsi přes něj chytat třeba DVB-S2??? To je jedno z možných úskalí předloženého řešení. |
![]() Antonín |
18.09.2008, 15:00.43 | |
re :AntonínOpakuji,že nebylo možné natáhnout nový kabel,prostě nebylo.Zesilovač je umístěn hned pod stožárem na půdě v místě,kde byl první spoj. Jinak nevím,proč by neměl jit DVB-S2 ? |
![]() lubbik |
18.09.2008, 19:11.33 | |
RE: Má praxe se zesilovačem satelitního signál...Protože každý zesilovač vkládá nelinearitu a fázové zkreslení.Když nebylo tak nebylo, já ti to nevymlouvám. Jenom to má svoje komplikace, není to správné. |
![]() Antonín |