Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.08.2008, 19:54.04

Táhlový motor

Po více než 10 letech mám problém s táhlovým motorem (18"). Při vysouvání najednou zůstal stát v jedné poloze. Motor točí jak má, ale táhlo zůstává na místě. Sundal jsem ho z paraboly a zkusil točit středem ručně, ale ncitím táhlo zabírat pokud na ně netlačím nebo ho netahám. Je to na koupi nového? Nebo poradí mi někdo, jak rozebrat táhlo? Třeba budu moudřejší...
uživatel
J_N
19.08.2008, 20:35.53

RE: Táhlový motor

To máš už staré zařízení,to jsem měl ještě za analogu.
Rozdělal jsem ho a vše zrezivělé.podložky byly kaput.
Mám 80 parabolu motor HH90 a vše OK.Hlavně aby Ti přijímač komunikoval s mototem. R^
uživatel
Ji.sat
19.08.2008, 21:08.22

Na tiahlovom motore sú dve silonove matice. jedna -tá vnútorná už je asi bez závitu a preto ti to zostalo stáť. ja som to vyriešil kedysi tak , že som si ju dal spraviť z duralu. A potom aj tú vonkajšiu. A nakoniec som si dal spraviť aj hlavné koliesko v prevodovke , je tiež z duralu . Motor mám od roku 1989 ,18´´ ešte som nemenil ani uhlíky a dodnes šlape. Neviem síce aký motor máš ,ale na boku motora je šrób ,tak ho odskrutkuj a vytiahni samotné tiahlo. Pod tým by mali byť dve matice ,tuším 8. Aj tie von. Za tým je ložisko. ďalej už uvidíš čo s tým je , či sú povolená kontra matka ,vysypané ložisko ,alebo či sa ti v prevodovke -zárez v prevodovom koliesku od 8 šróba nepretočil. Buď si to dáš spraviť alebo si kúp nový motor. Výrobca takýchto motorov bol Palsat a Echostar. Teraz , to už neviem , nesledujem.
uživatel
oneeeee
19.08.2008, 21:27.02

ja pouzivam taky jeste tahlovy motor na doladeni elevace
uživatel
sta
19.08.2008, 23:24.30

Táhlový motor

Mám taky letitýho Echostara 18 palců, ale matice uvnitř je kovová. Mohla se ale taky utrhnout a teď se možná točí spolu se šroubem. Další možnost je kontrola převodovky. Jedinej problém, kterej jsem musel řešit, bylo nenačítání pulsů, ale to jsem si zavinil vlastní nepozorností, když jsem si přehodil kablíky. Jinak spolehlivej stroj.
uživatel
simon
20.08.2008, 04:29.54

tahlovy motor

pokud neuspejes s opravou.tak na ----satelitni.cz-----tento motor prodavaji za 690kc.ahoj jirka jablonec
uživatel
vanspeed
20.08.2008, 06:51.15

ono motor strong za 690 a motor superjack asi 2 x drazsi neni totez, a ten strong je pekna sracka, mel jsem oba, jedine superjack HARL 3618 :)))
uživatel
rj45
20.08.2008, 10:45.56

Diky všem za názory, objednal jsem ten HARL 3618. Naštěstí mám parabolu na balkóně, takže do doby než přijde, můžu nastavovat pozici na nejžádanější družice ručně...
uživatel
J_N