Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
21.07.2008, 21:01.37

TVP ORAVA

Má někdo zkušenosti LCD od firmy ORAVA
uživatel
Vojda
21.07.2008, 21:06.28

RE: TVP ORAVA

to bych rozhodně nebral soudě podle jejich CRT TV. orava byla vždycky to nejhorší, co se tady v poslední době vyrábělo. to už spíš ta tesla :))
uživatel
vortimond
21.07.2008, 21:16.35

vortimond

Teda to je pěkná blbost LCD Tesla-Orava-Hyundai-Gogen a.j
vše uvnitř stejné dle druhu-velikosti a výbavou .Liší se jenom vzhledem
uživatel
ssstanda
21.07.2008, 21:23.17

já nevím, no. já je nemontuju ani neopravuju. jenom sem si dovolil vyjádřit nedůvěru k tý značce. nic víc. nechápu jak jsi podle toho odvodil, že si hraju na experta. (CRT teslu jsem měl donedávna a byla docela... jako... za ty prachy...)
uživatel
vortimond
21.07.2008, 21:31.25

Nic se neděje sedím u toho denně ale ze zadu tak proto ta moje reakce jinak Orava byla opravdu značka ale začali
to jako ostatní dovážet kůli ceně a kvalita je ta tam
uživatel
ssstanda
21.07.2008, 21:35.21

ssstando tak myslíš že do toho nemám chodit?Ja mám klasickou a jsem sní spokojený.Nejvíce mě na ní láká že má PIP, tak jako ta co ji mam doma
uživatel
Vojda
21.07.2008, 21:47.06

orava vyrabala najlepsie prijimace v ceskoslovensku. samozrejme kym to fungovalo ako tesla orava. po rozpade toho zavodu z toho zostalo ovp orava ktora este pokracovala vo vyrobe. dnesna znacka orava je vsetko dovoz z azie kde to robi jeden koncern a raz to dava do sasy orava a zas inokedy do sasy inych znaciek. vnutri je to to iste.
uživatel
nerew
21.07.2008, 21:47.29

TVP ORAVA

Víš záleží jak trefíš je to LCD tak střední třídy,že klekne zdroj nebo se zbortí pamět je u všech značek stejné ale panely u těchto LCD opravdu zatím nic moc je na nich dost znát třeba roční provoz prostě cena odpovídá kvalitě
uživatel
ssstanda
21.07.2008, 21:56.57

ssstanda - vidím že jsi odborníktak tě chci poprosit zda by jsi mi neporadil - chci novou Tv LCD.ale abych mohl využívat funkci PIP,mam ji ted a zvykl jsem si na ní.K příjmu budu využívat UPC a Digi.Mohl by jsi mi poradit zda bude stačit jednotunerový PIP a zda musí funkci PIP obsahovat i reciever?
uživatel
Vojda
21.07.2008, 22:07.51

jo a taky podle zkušeností tady z fóra, kde někdo napsal, že si koupil od oravy topinkovač a málem doma vyhořeli :laughing: a vysavač, který se každou chvíli sám vypíná
https://www.parabola.cz/forum/topic-11625/
uživatel
vortimond
21.07.2008, 22:13.40

pokud se nepletu tak všechny součástky mají stejný původ (Asie)pracuji v jedné nejmenované továrně kde se vyrábějí LCD a věřte , že kvalita záleží taky na lidech kteří to montují a to je tragedie.Další je slušný panel to ostatní už je jen něco navíc.
uživatel
jentak
21.07.2008, 22:21.16

@vortimond

CRT Oravu jsem měl donedávna a byla docela... jako... za ty prachy...Orava, Tesla jedno a to samé :)
uživatel
Casio
21.07.2008, 22:33.10

já jsem ale nenapsal, že tesla je super značka. ale není to "to samé". pochopitelně že vnitřek pochází z číny, to je mi naprosto jasný. ale nepište tady, že ten vnitřek je naprosto stejnej. to je blbost né. já jsem teda měl od tesly tu CRT televizi a potom taky střihač na vlasy :laughing: a všechno fungovalo ok a poměrně dlouho to vydrželo. ačkoliv to byla jinak hrůza - nebylo to prostě lidově řečeno rozhodně nic moc.
uživatel
vortimond
21.07.2008, 22:36.24

dnes to není o značce,je to loterie,hodně štěstí
uživatel
pierrepetr
21.07.2008, 22:41.07

bohužel je to stejný , ale osobně bych si koupil LCD Samsung , je to právě on kdo udává cestu vývoje.Ostatní už kopirují.Nikomu , ale nic nevnucuji je to jen názor. :8)
uživatel
jentak
21.07.2008, 22:42.45

(ve skutečnosti to obojí pořád funguje, ale kdo by to v dnešní době používal, když modernější a použitelnější výrobky jiných firem celkově podstatně zlevnili a nejsou mezi tím už žádný velký rozdíly)
ale třeba od ssstandy jako experta bych čekal, že nám k tomu napíše něco víc, než že se jedná o výrobek střední třídy. nebo že doporučí v cenový kategorii něco (ne snad kvalitního ale vhodnějšího) myslím že na to čeká i Vojda
uživatel
vortimond
21.07.2008, 22:52.06

@jentak

je to podobný určitě, ale určitě to není stejný. ale nečekal bych že napíšeš něco jinýho. kdybych já napsal že nebe je modrý, tak bude prostě fialový
uživatel
vortimond
21.07.2008, 22:56.50

já jsem psal , že součástky pocházejí.Je samozřejmé, že chasí a boardy má každý trochu jinak.Jinak nic ve zlým je to jen diskuzní forum.Když nejde o život nejde o nic.
uživatel
jentak
21.07.2008, 23:11.49

jsme se tady ani od experta nedozvěděli, jaký panely tam vlastně jsou v těch jednotlivejch přístrojích a kdo je vyrábí.
uživatel
vortimond
22.07.2008, 00:13.45

Proč všichni prahnete po plackách,(neberu příjem HD)Když si furt stěžujete na datový tok CS Link,UPC,DIGI.V sočasné době je podle mně blbost kupovat LCD/PLAZMA(opět neberu HD)když v češtině není kvalitní signál.(nedokážu si odhadnout kolik čechů umí cizí jazyk,ale slavné to asi nebude)Soudruzi mně kdysi povinně učili ruštinu-výsledek nulový.1968
uživatel
habanero
22.07.2008, 08:08.02

Značku ORAVA v žiadnom prípade nekupuj.Poznám jedného z majiteľov - jeho filozofia oj.bať a oj.bať každého.Tie výrobky kvalitu videli iba z rýchlika.
uživatel
Rasto
22.07.2008, 08:49.53

V case ked som pred niekolkymi rokmi robil servis TV, boli crt tv orava fakt dobre. Z pohladu poruchovosti patrili medzi jedne z najlepsich a najdlhsie fungujucich. Ako je to aktualne v pripade LCD, netusim
uživatel
jozef BA
22.07.2008, 08:54.13

ja takymto znackam ako Orava a pod. velmi nedoverujem. Keby som si mal vybrat, tak kupim Sony, Panasonic alebo nejaku inu lepsiu znacku...
uživatel
Marian21
22.07.2008, 10:16.00

PIP

rád bych upozornil na PIP, který je dnes nabízen snad už všemi "plackami". Funkce PIP je většinou poskytována, ale musíš mít něco zapojeno do ant. vstupu, nebo scart to bude ten malý obraz a hlavní do HDMI nebo VGA nebo component video. Pokud zapojíš sat. receiver UPC do jednoho SCARTU a DIGI do druhého SCARTU pak věř tomu, že PIP nebude dostupný...
uživatel
Mr.BP
22.07.2008, 11:33.11

Dali v diskuzi dohromady dvě firmy.OVP Orava z Trstené a Orava,která má sídlo myslím v Hořovicích a prodává všechno možné.
uživatel
Sekyra
22.07.2008, 11:34.38

Ja mám CRT OVP Orava (68 cm)už asi piaty rok a nedám na ňu dopustiť. Krmím ju SKY, CS Linkom a DIGI. Videl som plazmy, LCD u kamarátov tiež krmené SKY, CS Linkom a DIGI u kamarátov a musím skonštatovať, že Plazma a LCD v podobe TV sa do mojej obývačky nedostane. Jednoducho obraz bol nejaký divný, matný, za loptou (míčem) bola jemná biela čiara. Fuj.
uživatel
Crescenzio
22.07.2008, 11:48.43

@Crescenzio

hmm a ten blikající obraz u CRT TV ti nevadí? docela hnus.
uživatel
vortimond
22.07.2008, 12:19.50

Na mojí CRT 100 Hz nic nebliká.
uživatel
sirda
22.07.2008, 13:53.49

To Crescensio

A keby si mal 55cm uhlopriečku,tak tam by to bolo ešte lepšie (a to nehovorím o nejakej 38cm,to už je šupa).
uživatel
Rasto
22.07.2008, 14:10.49

mal som video orava, po zaruke kaput. mam teraz lcd tv orava a je to bieda. žiadne nastavenia to nema iba teletext, hlasitosť a prepinanie programov. su to lacne carachy. ma aj vstup na PC, no ked som videl ten obraz po pripojeni k pocitacu, musel som to hned vypnut.
uživatel
Freedox
22.07.2008, 14:16.09

Rasto

Hm, tak potom prečo sa (skoro) všetci hrniete do metrových plaziem a LCD? Pokiaľ sa takáto TV nedá nakrmiť kvalitným signálom, tak je zbytočné ju kupovať. A mať ju doma kvôli tomu, aby som bol "in" je zase fakt "cool".
Je pravda, že na orbite sa nejaké kvalitné signály nájdu, ale z 99% sú zakódované a tak neprístupné (pokiaľ sa to nedá nejako rozchodiť v EMU).
uživatel
Crescenzio
22.07.2008, 15:42.26

@crescenzio

souhlas, mám 82cm CRT a taky jsem se nějak "nešikovně" vyjádřil u kámoše, že ta nova z cslinku vypadá na jeho metrové plazmě nějak divně a on mi taky odpověděl, že se nemám divit, když mám menší úhlopříčku :)))
nicméně dál raději čučím na 82cm relativně pěkný obraz než kostky a máznutý obraz na metrové plazmě R^
uživatel
kaspi
22.07.2008, 18:22.29

TV ORAVA

Sice nejsem zastánce ORAVA ale panely lcd vyrábějí ve světě pouze 3 firmy a vy si myslíte že tam tesla dává své?????
uživatel
MONY
22.07.2008, 18:24.53

TV ORAVA

Pardon ORAVA
uživatel
MONY
22.07.2008, 23:44.53

MONY

Myslia si všetci čo maju LCD alebo plazmu že maju vytvor sveta.Maju velke H.
uživatel
jano1904
03.08.2008, 06:23.54

TVP ORAVA

LCD neviem , ale CRT ORAVA hrôza a des.Snáď sa im aj ten nejaký kus vydaril , ale mal som , ďakujem.
uživatel
ron87
04.09.2008, 08:32.04

K LCD TVP Orava

K LCD TVP:
Před měsícem jsem si pořídil 37" LCD TVP z Oravy. Pro Oravu jsem se rozhodl hlavně z důvodu, že v případě poruchy se tyto TVP posílají přímo do servisu v továrně a že dosud jsem byl s TVP ze Slovenska velmi spokojen - platí jak o OTF v Nižné, tak OVP v Trstené!
- Můj TVP má velmi kvalitní 37= panel s krátkou odezvou a s vysokým dyn. kontrastem. K životnosti panelu je zatím předčasné hovořit.
Zatímní zkušenosti s tímto TVP jsou všelijaké, ale určitě zajímavé - na př.:
- Poměrně snadno se nastavuje - to je u mě důležité při příjmu 42 progr. z KT a při jejich uspořádávání do zvolených seskupení.
Oproti CRT tel. ze Slov. má tento LCD tel. již míň sympatické OSD zobrazování = zábor větší plochy na stínítku, ale i tak zde OSD je míň rušivé, než např. u Samsungu.
- Obraz = jeho ostrost a rozlišení velmi kolísá - asi je to dáno asi kvalitou vysílání toho, kterého programu.
Vesměs reportážní záběry, seriály a pod. jsou v dobré či aspoň přijatelné kvalitě. Ale některé snímky z archivu naopak jsou velmi nekvalitní - málem "nedivatelné."
- Ověřoval jsem si monoskopem z TVP2 jaká je kvalita obrazu a nastavení televizoru = zcela srovnatelná s CRT televizí ... zajímavé zjištění, které je v rozporu s dojmem ze sledovaných =živých= programů.
- Celkově je u mne srovnání kvality obrazu s kvalitou na televizoru s 70 cm obrazovkou takové, že na LCD TVP je obraz míň kvalitní - je to ale dáno ne TVP, ale tím, že nynější PAL je =dělán= pro CRT TVP s použitelnými cca 576 řádky /rozlišení 876x576/ a to pak koliduje s rozlišením na LCD, kde je ve vert. směru 768 bodů, které se pak "perou o infa" z 576 řádků.
- Velmi rušivě působí nástup reklam = výrazný nárůst kontrastu, jasu a i zvuku /a to při zapnutém omezování hlasitosti pro tyto případy/.
Pravděpodobně elektronika TVP neumí vyrovnávat velké změny = skoky kontrastu a jasu při střídání záběru a hlavně při "nástupu" reklam.
- Zde je velmi výhodná možnost volby nastavení obrazu pro režimy: Kino, Dynamický a pro Přírozený ... dost to pomáhá při kompenzaci zmíněných skoků v jasu a kontrastu, ale je třeba zásah ovladačem ... je to, dle mě, taková z nouze ctnost.
- Nevím jak jiné LCD televizory reagují na manipulaci s kontrastem = u tohoto TVP má daleko větší vliv nastavení kontrastu na nárůst či úbytek jasu /oproti CRT/
- "Provoz" mého a určitě i jiných LCD TVP je dost odlišný od provozu CRT TVP - je třeba si na to zvyknout.
- LCD TVP pomůže v podzimním a zimním období mírně temperovat
uživatel
Argument3
04.09.2008, 08:33.52

K LCD TVP Orava ... dovětek

- LCD TVP pomůže v podzimním a zimním období mírně temperovat místnost = panel dost vyzařuje = sálá teplo ... je to důsledek účinnosti LCD panelu, který asi dost spotřebuje z celkového příkonu TVP.
- Postupně si na odlišnosti od CRT televizoru zvykám = mám větší obraz + vytápění LCD panelem ...
- Zatím nemám možnost příjmu digit. vysílání a tak nevím jaká změna v kvalitě obrazu mě čeká po tom, co naše KT začne nabízet septtopboxy DVB-C.
Asi to bude zajímavé hlavně nabídkou dalších služeb na které je i tento TVP připraven = podstatně větší část Návodu k použití k tomuto TVP je zaměřená na zmíněné služby. Určitě však nedojde k nějakému zlepšení kvality obrazu !!!
- Je jen málo potěšitelné /pro majitele LCD a plazmových TVP/, že ČT teprve v r. 2010 začne s pokusným vysíláním v syst. MPEG-4, které poskytne HD kvalitu obrazu ... bude to při přenosech z zimní olympiády v Kanadě.
Ale to pak nynější kanálové voliče a ext. settopboxy /jsou pro EMPG-2/ budou k ničemu. Proto se i KT opatrně rozhodují o nákupu např. 5000 ks DVBT-C settopboxů, které /možná/ již za několik málo let nebudou využitelné pro MPEG-4. A jednotlivec ... ???
uživatel
Argument3