03.07.2008, 21:45.47 | |
teplota moduluzdravim,proc se moduly zahrivaj i kdyz je prijmac v pohotovostnim rezimu?da se koupit nejaky vetracek do prijmacu pro lepsi chlazeni?,neco jako pod laptop?dekuji za odpoved... |
![]() john1 |
03.07.2008, 21:53.00 | |
RE: teplota modulunic nekupuj, je to na to stavěné |
![]() poky1 |
03.07.2008, 22:01.38 | |
RE: teplota moduluvětrák tam nedávej. jinak záleží na celkový konstrukci toho přijímače, jestli je tam dost místa kolem těch šachet. a jestli je tam jeden modul nebo dva pochopitelně :))) ale jako nemělo by to vadit. u mě to hřeje jenom minimálně. trochu víc topí samotnej přijímač od zdroje. ale to je u HDTV přístrojů taky normální. |
![]() vortimond |
03.07.2008, 22:03.32 | |
RE: teplota moduluNo co třeba takhle stolní větráček. |
![]() alda |
03.07.2008, 22:50.11 | |
teplota modulunejvíce snad hřejou moduly cam diablo,ale výrobce modulů uvádí,že do 50 st.C teploty vše ok,krátkodobě i více,mám ve slotech dvě diabla verze 2.2 a verze 2.3 a vše ok,nesmíš to tak prožívat,větrák si dej na stůl,když je dnes tak vedro a bude to užitečnější, |
![]() hery |
03.07.2008, 23:25.04 | |
teplota moduludobra,, ale proc hreje i kdyz je prijmac vypnut?samozrejme ze mene ale preci.. diky za info |
![]() john1 |
04.07.2008, 07:29.32 | |
teplota moduluI v režimu Standby Off jsou některé obvody přijímače pod napětím, proto se zahřívají. Vzhledem k tomu, že je to normální a nezpůsobuje to žádné problémy, není potřeba se tím zabývat. Pokud by Ti vadilo, že v tomto režimu spotřebovává el. proud, tak si pořiď přijímač na petrolej, bude ovšem spotřebovávat místo el. proudu petrolej. |
![]() grupen |
04.07.2008, 08:29.23 | |
RE: teplota moduluNesouhlasím s podceňováním teploty.Jak se vy, co to máte "na teplo stavěné" srovnáváte s elektrolůytickými kapacitory? Nebo jste je všechny vyměnili? Případně nahradili řešením bez elytů? Satelitní příjímače poslední dobou produkují dost tepla. 1. Ve standby by modul neměl být zapnutý, ale je otázka, co je to standby za režim, to může být u každého přístoje jinak. Dreambox je třeba živý i ve standby...Vypni to vypínačem, pokud to je vypnuté déle než den nebo dva. 2. Přístroj který hřeje (je teplý na dotek tak že se na něm ruka nedrží úplně příjemně) , rozhodně neumísťujte od skříní, obývacích stěn apod. pozic. nejlepší je stoleček n a techniku s nohou vzadu a posuvnými poličkami, které jsou síťované, takže vzduch může proudit sám od sebe ze všech stran. Pak není potřeba nějakých šumících větráků. |
![]() Antonín |
04.07.2008, 10:32.33 | |
RE: teplota modulu@AntoninVyssi provozni teplota samozrejme snizuje zivotnost elektroniky obecne. Pochybuji vsak, ze by si vyrobce do modulu dovolil osadit jine "elektrolyty", nez tantalove, u kterych vysychani a zhorseni vlastnosti nehrozi. |
![]() xxx-a |
04.07.2008, 11:36.23 | |
RE: teplota moduluPočítám, že i modul potřebuje napájení a že v tom napájecím dílu asi nebudou tantalové kapacitory. Ale jeden nikdy neví, co si kdo upraví. Třeba to tak máš a přijímač ti bude spolehlivě hrát sto let, i když na něm budeš nechávat zapnutou žehličku. |
![]() Antonín |
04.07.2008, 19:34.09 | |
teplota moduluneptal jsem se protoze se obavam vysokych uctu za elektriku,jen jsem trosku zapochyboval nad provedenim diabla a upozorneni na stlaceni kovove casti obalu,ktere muze vyvolat skrat a zniceni modulu.jelikoz se modul sklada s vice druhu materialu ,,,tak me tak napadlo jestli i teplota nemuze modul rozhybat a znicit.premyslel jsem nad podlepenim izolacni pasky mezi plastem a znazornenimi odpory na netu,tod vse. a je pravda ze diablo se opravdu zahriva mnohem vice nez jine.tod vse a dekuji za reakce |
![]() john1 |