29.06.2008, 22:42.23 | |
proc si koupit dremboxcekam me presvedcite?proc je tak skvely?me snad napada pouze kvuli hloupouckym manzelkam,aby to bylo u televize takzvane.potom znam taky naky redaktorsky jedince co maj pc predpotopni jenom na tom pisou,ale delaji ze maj pocitac pred ostatnima.tak pro ty je to z noze,ale poc si mam probuh kupovat drembox it man typu me..b |
![]() amateur12 |
29.06.2008, 22:44.39 | |
RE: proc si koupit dremboxPodpora na netu..... |
![]() hmmm |
29.06.2008, 22:48.43 | |
@amater12Ty se vykašli na dreambox a všechno okolo a hlavně mazej ráno k doktorovi na vyšetření hlavy !!!!A začni už s tím něco dělat ale ono to asi stejně nepomuže jak pozoruju Ty tvoje příspěvky tak je to marný.. |
![]() pat |
29.06.2008, 23:01.02 | |
RE: proc si koupit dremboxautor tematu by mel navstivit veterinare, protoze je pravdepodobne v.l . soudim i dle tematu ..LCD Plazma.. , ktere zalozil. |
![]() bublajs |
29.06.2008, 23:06.48 | |
RE: proc si koupit dremboxNo tak pánové, nechte ho žít, i takoví experti mají své místo na planetě a přístup na net ;) (bohužel) |
![]() poky1 |
29.06.2008, 23:19.45 | |
RE: proc si koupit dremboxvzhledem k predeslemu tematu -dva tunery- by bylo nejlepsi pouzit konskou davku proti vztekline |
![]() bublajs |
29.06.2008, 23:21.22 | |
RE: proc si koupit dremboxTak to jsem nejak nepochopil smysl dotazu. |
![]() Madness |
29.06.2008, 23:22.55 | |
RE: proc si koupit dremboxnejvětší potěšení ze sledování satelitu, když jsem se před pár lety přestěhoval do novýho bytu kde nebylo nic. byla tam jenom stará CRT televize a čtyři český programy. hrůza. tak jsem si koupil po dlouhý abstinenci v bazaru analogovej PACE přijímač a šedesátku parabolu a LNB. stálo to asi pětikilo. provizorně jsem to nainstaloval na balkóně a naladil jsem PRO7. paráda. takový potěšení při sledování TV jsem od tý doby asi nezažil. :laughing: |
![]() mravenec |
29.06.2008, 23:26.17 | |
mravenec/vortimondmožno rovnaké pocity zažíva aj amateur keď sa mu niečo podarí,ale o pohnútkach niečo kritizovať si dovolím pochybovať...ale- kto chce kam pomôžme mu tam :8) |
![]() dempsey |
29.06.2008, 23:34.07 | |
RE: proc si koupit dremboxJaivan hadr |
![]() poky1 |
29.06.2008, 23:44.03 | |
RE: proc si koupit dremboxno ale právě já si myslím, že ta upřímná radost jaksi neměla původ v tom, že by se mi něco podařilo (nakonec satelit jsem míval už dávno předtím) ale prostě z toho, asi jako když si po půl roce odříkání koupí někdo kartón cigaret :laughing: v podstatě já si myslím, že i samotný FTA programy jsou natolik dobrý, že to musí normálně stačit. ale když je tím někdo jako přesycenej, tak pochopitelně si hraje. |
![]() mravenec |
30.06.2008, 08:21.48 | |
RE: proc si koupit dremboxPro amateur12- Dreambox si probůh nekupuj,kup si alnagon a 2x Paralen,když to nepomůže tak Chocholoušek. |
![]() hobza |
30.06.2008, 08:49.58 | |
RE: proc si koupit dremboxDrembox je autíčko na špagátiku pre deti na hranie.IP Box 9000 HD, Vantage 7100 HD, Openbox X 810,katherin 910 a pod.to sú stroje... ;) |
![]() Milan C |
30.06.2008, 08:57.24 | |
Milan CPodle tebe,který by byl na hraní nejvhodnější.Já se pořád nemohu rozhodnout. :) |
![]() zzaner |
30.06.2008, 09:03.50 | |
když už se to tu probírádreambox nebo ip box. lepší dlouhodobá podpora je u dreamboxu, nebo se pletu ? |
![]() v.h |
30.06.2008, 09:14.49 | |
@v.hurčitě je asi lepší dreambox podle toho co se tady píše, tak soft pro IPbox má neustálý problémy se stabilitou - panikaří (hláška PANIC :laughing: ) a dreambox je v novějších verzích už trochu dál přestože je mladší. |
![]() mravenec |
30.06.2008, 09:20.06 | |
mravenecna digizone pomlouvají Homešrot... ;P |
![]() drobeček |
30.06.2008, 09:31.31 | |
RE: proc si koupit drembox1. Linuxové stroje nejsou pro laiky. Mnoho jiných přijímačů udělá úplně stejnou službu, jednodušeji, bez nervů, bez práce, a ještě za méně peněz. Troufám si tvrdit, že nejméně 90% uživatelů využívá maximálně 10% schopností DM (tzn. jenom emulaci). Škoda peněz, škoda času.2. Jediný okamžik, kdy se laik musí trápit linuxovým přijímačem, je, když se pustí do sdílení, ale tam by mu mohl a měl helfnout s určením typu a provozem správce serveru. 3. To, co napsal Milan C, je bláznivá směs naprosto nesouměřitelných přijímačů. Jenom ukazuje, že stejně jako obvykle píše o věcech, o kterých neví nic. V tom si ovšem s amateurem může podat ruku. 4. U HD přijímačů jsou dnes v podstatě čtyři o něco lepší, než ty ostatní: DM800, IP9000, K910 a Vantage7100. Jenže jim docela důstojně konkuruje diablo a nějaký stabilní HD rec s CI (nevím, neznám, možná Homecast??) Ty první tři má smysl koupit jenom a výhradně při využití RJ45. Jinak je ten diablovitý experiment asi strčí do kapsy už na startu. (Otázka snad je jediná, na jak dlouho.) 5. Kupovat SD přijímač je už nesmysl. 6. Dreamboxům i první SD verzi trvalo dobře dva roky, než vznikl první opravdu funkční a stabiální image (hydra phoenix), a nebyla to zásluha výrobce. Je možné, že se úsilí bude opakovat, je taky možné, že nebude, protože tradiční developery už to přestalo bavit. Ovšem jsou noví...tak tžěko říct, kde to bude mít konec. 7. IP BOX 9000 má dva tunery, DM800 jeden. K910 jeden. Taky nemají stejnou cenu. Mouchy mají všechny tři. Třeba jedna úvaha pro nekolenovrty, všechno to má mouchy, koupím ten nejlevnější, abych zbytečně nerozhazoval, až bude něco bez much, někomu to daruju a koupím si ten bezmouchový. |
![]() Antonín |
30.06.2008, 09:36.18 | |
RE: proc si koupit dremboxto je mistr ten Lukáš Polák. no musíš si uvědomit, že on tam kritizuje takový krávoviny jako absence háčků a čárek v českém menu a podobný blbosti. kanály skenuje tak jak to dělá každej trouba a pak se diví, že mu to nenajde vše a trvá to dlouho. nejdřív napíše, že aktualizace firmware neproběhla bohužel bez problémů a nakonec z něj vyleze, že tam cpal jinou verzi pro jinej model :laughing: |
![]() mravenec |
30.06.2008, 10:05.23 | |
drobečekjinak ten HDTV Homecast 5001/5101 má ve verzi 1.10.4B (starší a asi nejpovedenější ze všech) naprosto krásnej obraz u SD i HD stanic a stabilita je naprosto perfektní a stoprocentní. obsluha je díky option tlačítku taky poměrně jednoduchá a zlepšilo se to výrazně oproti nejstarším typům emtech/mascom. takovej přijímač bych určitě narozdíl od toho borce neřadil mezi podprůměr. se musel asi zbláznit nebo by si měl srovnat priority. jestli jsou třeba háčky v menu nebo aktuální seznam transpondérů (kterej si pochopitelně může aktualizovat jako .sdx) to podstatný. |
![]() mravenec |
30.06.2008, 12:45.36 | |
RE: proc si koupit dremboxEvidentne nevite o tom nic.Snazil sem se zjistit cim je ten drembox lepsi nez notebok za 25000kc.V nicem,kdyt vsechny sdileci funkce zvladne lip notebok.Antonine proc se unavovat cist tve nesmysli kter sem tak rad kopirujes :sly: |
![]() amateur12 |
30.06.2008, 12:53.11 | |
RE: proc si koupit dremboxA zase antonin.To ti PR odeleni vymylo hlavu ze prad dokola opapouskujes ze nema smysl kupovat SD sat. prijimac?Ver tomu ze ma protoze HD prijimace jsou pouhej komercni tah,komerce,prachy,byznys jak udrzet rejzovani.ZAdny opravdovy satelitista to nepotrebuje. |
![]() amateur12 |
30.06.2008, 12:54.41 | |
amateur12Ty len pekne zisťuj ďalej a nenechávaj sa nikým rozptyľovať... |
![]() dempsey |
30.06.2008, 13:00.51 | |
@amateur12Ja mám doma dva notebuky ale ešte som nezistil,v čom su lepšie ako dreambox.A tvoja SS2 keby sa aj zosrala,tak CCcam nedokáže. |
![]() Nalimm |
30.06.2008, 13:10.09 | |
RE: proc si koupit dremboxNalim pochybuju ze ma aspon jeden notebok,protoze takovou necitlnou vetu bys nenapsal.CCam to je sdileci soft,nebo? |
![]() amateur12 |
30.06.2008, 13:15.26 | |
RE: proc si koupit drembox1. Nevím, co je opravdový satelitista. Tvrdím, že HD je perspektiva a že je to divácky jiná liga koukání na televizi. Sám se už dívám na věci, které nejsou v HD, jenom výjimečně. Není to takový zážitek a tím je to malinko ztráta času. Divák HD rozhodně ocení a rozhodně to je podobně velký krok jako krok od čb televize k barvě.2. Dreambox je lepší než notebook za 25000 z několika důvodů: a. je levnější, třeba SD DM5620 se prodává okolo 3000 Kč. b. je lépe přizpůsoben běžnému užívání - třeba dálkové ovládání a méně funkcí, které je třeba pro ženy a děti primovní. c. má lépe vyřešení standby. d. jsou užitečné funkce, které na notebooku nejsou (jdou ale nejsou softy), třeba zmíněný CCCAM nebo prostá obsluha EMM pro cryptoworks karty (na notebooku zápis oprávnění na UPC kartu nebo na CSlink neprovedeš). e. PC má vyšší spotřebu než DM, asi to platí i pro notebooky, ale neměřil jsem to. Otazník je u jiných věcí - které mluví obecně ve prospěch nějakých mediální PC: a. přehrávání HD filmů b. větší flexibilita c. množství "vedlejších" funkcí. Normální člověk má satelitní přijímač i mediální počítač, asi lépe PC s PCI - lepší grafické karty a možnost osadit SkystarHD, ale proč ne notebook, když na to přijde, chybí mu jedině možnost HD přijímače do USB (a ten asi dříve nebo později bude, pokud už není). P.S. Já mám notebook připojitelný k televizi pro přehrávání HD filmů, přenosnost je důležitá, přehraji svoji sqělou tvorbu i na návštěvách. |
![]() Antonín |
30.06.2008, 13:35.36 | |
RE: proc si koupit dremboxMy se nebavime o dremboxovi za 3000,nybr o 17000 a vice.to je takovy problem si koupit k nadupanymu notebokovi jeste sat. prijimac za 2000 na aktualizaci u nekoho CRW karet?Antonin my vesmes potvrzuje co pisu.drembox je lepe uzpusoben pro zeny diky ze ma dalkove ovladani a patom je to krabicka typu videa.Dneska je ale nejflexibilnejsi satelit notas. R^ |
![]() amateur12 |
30.06.2008, 14:02.28 | |
RE: proc si koupit dremboxJenže ten dreambox za 17000 (14000) umí HD. A zařízení pro notebook pro příjem HD myslím není. Takže notebook je třeba srovnávat s SD přijímačem. Ale tak nebo onak notebook je pro účely satelitního příjmu jistě použitelný, a pro některé aplikace dokonce výborně použitelný. Závažný limit je SD. proto je PC s PCI jistě flexibilnější než notebook. Závisí na to, co to má dělat. |
![]() Antonín |
30.06.2008, 14:16.38 | |
@zzanerTeraz by som išiel ešte do Vantage 7100 HD.Ale pokrok nezastavíš... |
![]() Milan C |
30.06.2008, 14:24.05 | |
@AntonínAle viem a neporovnávaj ma s amateur12.Porovnávaš neporovnovateľné, vzhľadom aj na môj vek a jeho.To za prvé.A za druhé,nebudem tu ako ty písať siahlo -dlhé články od niekal vyčítané a robiť tu GEROJA.Radšej napíšem jasne a stručne.Dúfam,že si pochopil...Prijímače čo som napísal sa nedajú porovnať,to je jasné ale sú oproti tomu čo chcel kupovať najlepšie.Asi tak,priateľu. :-/ |
![]() Milan C |
30.06.2008, 14:25.55 | |
RE: proc si koupit dremboxTo je fakt k placi cist amaterovy prispevky, vetsi kravinu nez divat se na sat za pouziti ntb jsem snad nikdy neslysel. Sam jsem zacinal na ss2 na pc, ale je daleko pohodlnejsi koupit si za 2k pristroj, ktery zvladne to samo a je to daleko pohodlnejsi.Ja se navic na PC nesetkal se zadnym programem, ktery by umel to co muj prijimac za 2k a dokazal bezet bez spadnuti aspon den (drbacka s hledanim alespon trochu pouzitelneho kodeku, nastavovani vselijakejch pluginu, ktere jsou navic site horkou jehlou a to plati i programech pro sledovani). Kupovat ted box bez HD je sice do budoucna neperspektivni, ale v nasich podminkach je to zbytecne. Pokud clovek sleduje jen CZ programy, s SD prijimacem si jeste par let vystaci. (Pro ntb samozrejme existuje SS HD2 do usb) |
![]() Mirectec |
30.06.2008, 15:22.04 | |
RE: proc si koupit dremboxAle nech si to pozerá aj na šijacom stroji,ale otázka bola položená tak,že pre neho existuje jediná správna odpoveď.A my všetci sme ešte na to ,načo on ,neprišli. |
![]() Nalimm |
30.06.2008, 15:36.59 | |
RE: proc si koupit dremboxMilane C, já ty věci užívám. Nepořebuju si o nich někde číst. To je přesně rozdíl mezi námi dvěma. Ty jsi ani K910, ani DM800, ani IP9000 zřejmě neviděl a prakticky nepoužíval. Proto neznáš jejich slabé stránky a myslíš, že jsou to prima přijímače, neboť vycházíš právě jen z vyčtených informací.Většina těch přijímačů není pro většinu lidi vůbec vhodná (ale to nic nemění na tom, že pro některé - třeba pro mne - ano). Rozhodně např. u HD přijímačů laik udělá nejlépe, když si koupí dotovaný přijímač od toho komu platí předplatné. Bez karty se bude dívat jenom na několik málo programů, které mají nějakou hodnotu. Nebo když už si třeba žádné přepdlatné nechce platit a neřeší sdílení, tak je 100pro lepší variant nějakého obyčejného, ale spolehlivého HD přijímače a diabla CAMu. Což ví každý, kdo se s HD příjmem nesetkal jenom letmo. |
![]() Antonín |
30.06.2008, 16:23.57 | |
@AntonínTo beriem,ale porovnávať má s niekym a jeho príspevkami..? A okrem toho,mal som tu nejaké blbé príspevky? Neviem o nich.Ale nebudeme tu donekonečna vypisovať. IP box,DM... / viaceré / som mal aj s kamarátmi,viem na čo je určený... ale bolo to o "kejhák" a tak vzhľadom na utekajúce roky som sa vrátil k tej menšine, čo spomínaš.Takže v tomto ten rozdieľ medzi nami nie je.Asi tak.Pekný deň. |
![]() Milan C |
30.06.2008, 16:40.00 | |
antoninto akoze s tym bodom 5, kde pises, ze kupovat SD prijmac je nezmysel len zartujes? :)Kolkoze ti to tych HD kanalov cez satelit bezi? nehovoriac o cz a sk kanaloch ... :))) |
![]() jozef BA |
30.06.2008, 16:50.47 | |
amateurlinuxove stroje ako dreambox alebo IP box su zatial Nr 1. pre beznych uzivatelov sharovania cez net a pre prijem nasich platforiem UPC, digi, alebo cechlink ti uplne postacuje aj DM 500, alebo IP box 200, ktore ta vyjdu podstatne lacnejsie ako notebook a prislusenstvo zabezpecujuce podobny komfort |
![]() jozef BA |
30.06.2008, 18:07.45 | |
RE: proc si koupit dremboxnotebook zadny komfort nezabezpecuje !!!! To je jako bys napsal proc varit kafe pomoci rychlovarne konvice, kdyz si muzes koupit kavovar do USB a varit to pomoci notebooku (Neco takoveho pry existuje, ale nevim nakolik je to funkcni). NTB muze nahradit DVD prehravac, satelit NE. |
![]() Mirectec |
30.06.2008, 19:55.25 | |
RE: proc si koupit dremboxAk to mozem zhrnut tak v tomto vlakne bol najlepsi prispevok "Dreambox si probůh nekupuj,kup si alnagon a 2x Paralen,když to nepomůže tak Chocholoušek."..to mala byt jasna a strucna odpoved na takuto blbu otazku - chlapec sa chcel len pochvalit ze ma notebook a ze ho pouziva na sledovanie sat vysielania (evidentne len na emu) a este je evidentne ze zasran nema rodinu - inac by tu taketo sprostoti netliachal :))) :))) :))) |
![]() kamilo |
30.06.2008, 23:11.53 | |
RE: proc si koupit dremboxmilan c ty si nekolika nasobne mladsi nez ja,me je temer 70let mladiku |
![]() amateur12 |
05.07.2008, 20:57.21 | |
Dreambox NEZ vlastni zkusenosti-Relook a IPbox je vymakanejsi a kdyz ma v necem poporu tak je dotazena do konce. |
![]() tucnakk |