Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.06.2008, 19:07.08

FM modulátor

Trochu mimo téma ale snáď mi niekto poradí. Doma mám kvôli slabému príjmu rádií na streche dipól s FM predzosilňovačom a z neho mám ťahaný rozvod prakticky do všetkých miestností. Rozmýšľal som, či by som nejako nemohol audio zo satu alebo z PC modulovať na nejakej frekvencii do tohto rozvodu a tak vlastne by som ho vlastne mal pristupne v každej miestnosti, keďže všade nemám sat. Je na trhu nejaký fm modulátor (samozrejme viem, že pre káblovky sa používajú ale tie sú asi v inej cenovej kategórii) alebo by sa to dalo vyriešiť nejako inak?
uživatel
silverosbd
12.06.2008, 20:24.03

RE: FM modulátor

Asi bych sáhnul po variantě FM modulátoru do auta.
Umístil bych ho na takové místo, kam bych mohl zavést Audio signál a zároveň mi to dobře chytala ta FM anténa.....
uživatel
mirasat
12.06.2008, 20:26.23

Zkus google, je toho tam spousty i když většinou pro auta. Muselo by se to na výstupu upravit pro domácí rozvod. Patrně by se takto dala rozvádět pouze jedna stanice, nastavená na satelitním přijímači.
uživatel
Tondach
12.06.2008, 20:29.27

Hoď tam staré video a kan. slučovač. Mám to taky tak. Jestli to chceš stereo, stojí myslím kolem 1300. Hello
uživatel
Tomik535
12.06.2008, 20:37.45

tak to ti poardím

Na stránce www.sp6huk.com (prosím necenzurovat, ze SAT nijak nesouvisí) najdeš FM STERE TRANSMITTER, černá úhledná krabička, hned uvidíš obrázek. Dá se to koupit jako komplet včetně zdroje něco kolem dvojky. Syntézou řízene-tedy přesné,nastavitelné od 88 do 108 MHz po desetinách, přepínání mono-stereo a výkon 20 mW - 1W. Zdroj 12V v příslušenství. Vstupy L a R cinch - linková úroveň. Modulační zdvih či případnou kompresi je nutno vyřešit před přístrojem. Ideální je připojit na výstup zvukovky PC.
Při 20 mW do metrového drátu dobrý příjem do 400m. Při 1W do přizpůsobeného dipólu na střeše kavlitní stereo pokrytí v okruhu 5km (ČTÚ klídek, to byl jen testík),zkoušeno za jízdy autorádiem. Stabilita kmitočtu dobrá,kvalita přenosu poslechem lepší, než mnohá soukromá FM rádia (nespíše proto,že jsem nepoužil kompresor dynamiky). Používám pro "vysílání na zahradu" internetových rádií,mp3,ovšem připojit je možné samozřejmě cokoliv s linkovým výstupem.
uživatel
Zorbas
12.06.2008, 20:48.24

kupoval si to v poľsku alebo to niekto distribuje?
uživatel
silverosbd
12.06.2008, 20:57.30

Kompresor dynamiky je v FM vysílání témeř nepostradatelná věc.Pokus se nejedná o hudební kanály,kde neni žádná mluvená produkce či jiné rozhlasové disciplíny/CRO D-dur/.Většina českých rádií bohužel používá produkty tuzemské firmy Phobos,které těmto zařízením kazí jméno a význam vůbec.Vynikajících modulačních procesorů je ve světě spousta například výrobky Orban či Optimod,což je značka,která dala těmto výrobkům přezdívku.Cro 3 Vltava používá jako jedna z posledních model 2200 od Orban a je to slyšet na první poslech....
uživatel
Saxon
12.06.2008, 21:02.15

kuwa, tady je nějakej rozhlasák :))) zdar, to Euro se mi začíná líbit, hlavně dnešní zápas Němců R^
uživatel
poky1
12.06.2008, 21:04.19

poky1

nemáš rád Němce? :) Já zase Baroše!Proč ho tam furt cpe?Proč tam má ty mladý kluky,vždyt on už neuteče ani důchodcum,natož pak Portugacum.
uživatel
Saxon
12.06.2008, 21:07.06

Milánek ten je tam doživotně Rv Rakušáci taky pěkný, ale zahodit tolik šancí, jen aby je to nemrzelo. :lookaround:
uživatel
poky1
12.06.2008, 21:09.17

Jinak mi Němci nevadí, ale koukat na zápas Polsko proti malýmu Polsku, to je dost trapný.
uživatel
poky1
12.06.2008, 21:14.44

kdyby někoho zajímala tématika modulačních procesorů,FM aTV vysílačů,antén a já nevim co ještě,pak zajděte na stránky Tondy Coufa z Č.B.
www.couf.cz
Jedna perla za druhou....
R^ R^
Z výrobků firmy Phobos, mi vypadaly všechny vlasy...
uživatel
Saxon
12.06.2008, 21:16.53

poky1

Jedu domu,mám ještě mnoho práce.V neděli to bude masakr,doufam že to zvládnem.Zatim zdar
uživatel
Saxon
12.06.2008, 22:25.50

ale půjde jen to rádio,které bude na sat navoleno
uživatel
pierrepetr
13.06.2008, 06:20.02

@Zorbas?

až 1W?:-)))))))))))) to bude mít ctu radost :))) :)))
uživatel
cb21
13.06.2008, 07:36.18

on to Zorbik posloucha pri nastartovany sekacce?
uživatel
maly mike