Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
28.05.2008, 18:09.55

Neobvyklé kolísání sat. signálu.

Zdarec na Foru.
Byl jsem požádán o zjištění a případné odstranění problémů s kolísáním signálu na fix parabole natočené na 36E (NTB+). Po nahrání (dopoledne,mírný déšť)4h VHS kazety s obrazem včetně tabulky se stupnicemi "S" a "Q",jse doma při jejím prohlížení zjistil, že kolísání je nepravidelné a objevuje se v intervalech 1 - 15 min.Druhý den jsem na to "vlítnul"! Použil jsem na zkoušku nový nenaspojkovaný koax až k LNB a "Q" se asi o 13% zlepšilo, ale výpadky tam byly stále. Použil jsem tedy původní koax a šel jsem od ÚZ(SAT/TV/R), po všech spojkách až k LNB. Vše OK. Chtěl jsem tedy ještě dosměrovat parabolu a všimnul jsem si, že teflonová krytka v ústí feedhornu chybí, nebo tam ani nebyla. Začal jsem aktivně oddělovat LNB od feedhornu a ehjhle, najednou se z ústí začal spouštět pavouk, velkej jako malá třešeň. Fuj, to sem se ale lek. Výsledek? Signál už nekolísá. S nabitou peněženkou (účtenkama z "marketů") a flaškou moskevské vodky jsem se ubíral k domovu. Eto vsjo. Konec opravdového příběhu.
uživatel
Ládys
28.05.2008, 19:24.10

RE: Neobvyklé kolísání sat. signálu.

to bol pavúčik - satelitný fanúšik :))) :laughing:
uživatel
majoSk
28.05.2008, 19:56.24

RE: Neobvyklé kolísání sat. signálu.

Hezká příhoda s úspěšným koncem. Byl jsi systematickej.
uživatel
knawi
29.05.2008, 14:55.00

to Ladys

uz davno som riesil podobny pripad s osami v ,,C,, konvertore bez krytky.
uživatel
satan
29.05.2008, 18:04.24

to Satan

Jó vosy, ty aspoň bzučejí když tam jsou. Ten pavouk tam byl potichu, ani nepípnul, jen se občas hejbal...Ha,ha,ha.
uživatel
Ládys
29.05.2008, 21:06.17

to Ladys

to bolo hniezdo uz bez os
uživatel
satan