Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
28.05.2008, 15:28.48

Síla signálu

Proaim.Dá se nějak změřit síla signálu Digitálním multimetrem u konvertoru?Originál měřák je pro mě nanic a metrová plazma se mě na střech tahat nechce.Manželka by mě dala maku!
uživatel
Liska
28.05.2008, 15:51.36

RE: Síla signálu

Tak si pujč od někoho malou přenosnou.
uživatel
hobza
28.05.2008, 15:52.03

Prakticky nie ... Najlacnejsie riesenie je satfinder za par sto korun, ale co vlastne merias a kolko zmerias ti aj tak velmi nepovie ...
Ak ta tieto veci zaujimaju, tak riesenim je jedine origos merak v cene okolo 10.000 korun min.
Lacnejsia, no menej pohodlna varianta je pouzit minitv (zozenies za cenu do 2000 korun plus FTA prijimac (tiez tak okolo 2000).
uživatel
JanoHels
28.05.2008, 15:57.24

Možná jste mě špatně pochopili.Potřeboji jenom doladit motor.
uživatel
Liska
28.05.2008, 16:07.19

Jestli si myslíš,že takovým způsobem,bez pořádného měřáku anebo možnosti nastavení podle obrazovky zvládneš motor, tak jsi genius a nebo budeš mít veliké štěstí.To není podceňování ale tvrdá realita.
uživatel
hobza
28.05.2008, 16:21.28

Digitálním multimetrem můžeš měřit pouze napětí AGC tuneru - posledním receivrem,který měl měřící bod vyveden na konektor,byla analogová NOKIA 1200.Pro Tebe nejjednodušší řešení - zjednej si na tento jednoduchý úkon firmu,která oplývá patřičnou měřící technikou.
uživatel
táhlovej
28.05.2008, 16:30.06

Tak jsem asi genius.POŘADNĚ jsem si přečetl návod na motor z tohohle fora,nastavil jsem všechno jak má být a na 105 parabole bez stupnice na elevaci jsem asi po 20min.měl hrubé nastavení.Podle sousedovi paraboli.Příjmám nyni asi 10 pozic.Např.Intelsat10-02 nyní 60%signál.Na openboxu810 je velice hezká grafika-na telev.ne na střeše.Pořizovat si měřák kvuli jednomu nastavení?
uživatel
Liska
28.05.2008, 17:16.30

Napsal jsem taky,že můžeš mít štěstí.Nastavení nulového bodu na satelit,který je Ti neblíž,nenastavíš pořádně podle sousedovo paraboly.Když Ti pozice,které chytáš stačí,tak jen dobře pro Tebe.Já kdybych měl 60% jemného signálu,tak mám samý výpadek,ale každý sat přijímač se chová jinak.Ale jinak budiž Ti přáno.
uživatel
hobza
28.05.2008, 20:51.06

ad Liska

Tak jaký smysl mají Tvoje příspěvky a proč sem vůbec píšeš?? A zopakuj si češtinu.Zdravím génia.
uživatel
francjin
28.05.2008, 21:42.26

Myslím-si,že toto forum je i na to,aby se člověk ptal.Pomalu u každého tématu je narážka na pravopis,je to opravdu tak důležité?Ze sat.technikou a počítačem se seznamuji 1/2roku jako samouk.Stím geniem-no prostě se podařilo.Já se tady nechci ptát na každou hloupost,ale na to co jsem se ptal,mě stejně nikdo neodpověděl.Za tu dobu co pročítám toto a jiná fora jsem se dost naučil a za to bych Vám všem chtěl poděkovat.
uživatel
Liska