27.05.2008, 16:52.03 | |
Kvalita nastavení parabolyJe možný objektivisovat kvalitu nastavení soustavy motoru s parabolou? Asi je to otázka příliš hypotetická a tudíž pitomá,že? |
knawi |
27.05.2008, 17:13.02 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyje, ale len pri použití rovnakých komponentov. |
dempsey |
27.05.2008, 17:16.01 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyne. není to možný. je možný někomu vysvětlit jak to dělám já příkladně nebo jak to řeší někdo další. postup. ale není to možný vyjádřit jednoduše podle nějakých čísel který by pak stačilo jednoduše nastavit na stupnicích paraboly nebo motoru a to zaměření zopakovat. v podstatě je to tedy něco jako umělecký dílo :laughing: protože nikdy se to nikomu nepodaří naprosto přesně. |
moonword |
27.05.2008, 17:19.32 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyjedině možná při použití stejnýho motoru, stejný paraboly a stejnýho LNB. jak píše dempsey |
moonword |
27.05.2008, 17:35.16 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyJe to opravdu špatná otázka. Hraje roli množství úplně subjektivních okolností. Od místa instalace až po toho "umělce", jak píšeš moonworde. A protože ani stejný komponenty nemusí mít stejný vlastnosti, je přesnější srovnání nemožný. Takže teoreticky dvě stejný sestavy vedle sebe vůbec nemusí mít obdobný výsledek.Teď vypadám jako blb, kterej si položil řečnickou otázku, aby se pak vykecal. Ách jóóó! ;P |
knawi |
27.05.2008, 17:44.13 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyVzhledem k tomu, kolik proměných je ve hře, považuji tohle srovnání za scifi....Možná by se daly porovnat obecné i měřitelné parametry motorů a udělat z toho nějakou tabulku... |
kacenkin |
27.05.2008, 17:46.03 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyne tak to je zajímavá otázka jestli by to vůbec šlo takhle na dálku obšlehnout od někoho jinýho. při použití stejnýho vybavení možná jo. ale i tak jenom těžko přetěžko. |
moonword |
27.05.2008, 18:19.28 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyI když na dálku použiju na chlup stejný vybavení, na chlup stejný postup instalace, můžeme se lišit o půl milimetru a už je to jiný....Už zajistit naprosto stejně "kolmý" držák bude dřina měsíčníku .... |
kacenkin |
27.05.2008, 18:30.42 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyno já jsem jednak nepsal, že by to bylo jednoduchý (spíš jsem psal pravej opak) a myslel jsem to tak, jestli by to bylo možný aspoň teoreticky. protože prakticky by to bylo tak složitý, že je lepší se k tomu (přibližně správnýmu nastavení) dopracovat nezávisle svojí vlastní metodou pokus-omyl. ale protože mě máš za idiota, taks mě nepochopil :)) |
moonword |
27.05.2008, 18:51.35 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyTak to se rozhodně omlouvám, můj příspěvek měl tvá slova potvrdit, ne vyvrátit... sorry... |
kacenkin |
27.05.2008, 18:59.30 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyno je to zajímavý možná víc než to nastavení paraboly. že když si dva lidi přečtou naprosto stejnou věc tak to stejně vždycky chápou naprosto jinak. myslím že je k tomu potřeba určitá empatie. lidi navzájem sobě nesympatický se prostě v životě neshodnou naprosto na ničem. ani na tom kolik je hodin. :)) |
moonword |
27.05.2008, 19:04.50 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyLidi se dnes celkově a zcela zbytečně nedokáží shodnout, ani na triviálních věcech.Ale s tebou souhlasím... dvě naprosto stejné montáže motorů jdou provést jen s dostatečně velkou tolerancí. Možná by bylo lepší otestovat, který postup, se stejným HW, povede k nejlepším výsledkům :-)))) |
kacenkin |
27.05.2008, 19:14.46 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyuž jsem to říkal včera knawimu když jsme filosofovali u piva před kostelem. velká a mocná a nesmrtelná lidská duše zná jenom dvě věci. líbí - nelíbí. to je naprosto vše čeho je něco tak fundamentálního schopný a na co se zmůže. všechno ostatní, veškerý náboženství, filosofie taky věda jsou naprosto tomuhle podřízený. vždycky. |
moonword |
27.05.2008, 19:34.46 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyMožná bech přidal další stav, který je nám hanákům vlastní a to neutrální "je mi to šumafuk...." :-))))U té filosofie si nejsem jistej, ta také umí plynule přecházet z nelíbí do nelíbí a zpět....:-))) Jinak, u piva mě napdají vždy ty nejsqělejší myšlenky... |
kacenkin |
27.05.2008, 19:41.51 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyno tak zatím jsem ještě mladej a blbej ale až zestárnu tak budu tak nebezpečně chytrej a inteligentní jak je to jenom možný a představitelný. na to vem jed :laughing: |
moonword |
27.05.2008, 19:45.50 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyNo mě je 36, takže jsem na pochybách, estli su ještě mladej a blbej nebo už jenom blbej :-)Tvoji víru, že platí starší=moudřejší ti neberu, ale rád se k ní přidám... R^ R^ R^ |
kacenkin |
27.05.2008, 19:52.48 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyno tak to sou ty čtyři roky náskok. mně je 32 a dělám si poznámky a všechno archivuju. myslím že tě za měsíc doženu naprosto v pohodě. čím víc toho napíšeš tím útrpnější bude tvoje porážka. |
moonword |
27.05.2008, 20:19.26 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyChceš naznačit, že moje příspěvky mají nějakou váhu :-)))No... nevím, nevím... moje bláboly archivovat, to je cesta do pekel... :dead: Ty čtyři roky nic nejsou... :laughing: |
kacenkin |
27.05.2008, 20:34.22 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyno právě ty bláboly jsou na tom zajímavý. působí to ve finále mnohem sympatičtěji než moje velký a vznešený myšlenky (na rozboru už se pracuje a podstata věci bude brzo odhalena a posléze taky napodobena) |
moonword |
27.05.2008, 21:03.44 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyNo a sranda přitom je, že pracuji místy jako mluvčí velké finanční instituce :-) |
kacenkin |
27.05.2008, 21:17.12 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyvšichni jsme zatím ve vývinu. ale jednou jim to všem tady v tý díře tak vymalujeme, že se nestačej divit. |
moonword |
27.05.2008, 21:25.58 | |
RE: Kvalita nastavení parabolyTak takovej projev se mi líbí R^Až se všecko naučíme a budeme ti nejchytřejší... :8) Jen se trochu obávám, že mě jeden život stačit nebude ! |
kacenkin |