Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
21.05.2008, 13:30.31

Dva účastníci

Vážení, předem se omlouvám, pokud jsem se trefil někam kam nepatřím, ale potřebuji poradit.
Chci si pořídit satelitní TV pro dva účastníky, tak aby program mohla sledovat manželka na klasické TV a současně i já na PC (ale třeba jiný program). Je mi jasné, že k tomu musí existovat dvě větve, ale u příjmu na PC nevím, jestli musím mít v této větvi u PC rovněž přijímač a pak dále přes stávající TV kartu (WinFast DTV2000H), nebo mi ta televizní karta je k ničemu a musím si pořídit satelitní. (Potřebuji pak v tomto případě u PC přijímač?).
Znovu se omlouvám, o satelitech toho nevím skoro nic a protože jsem přece jen už poněkud starší, obtížně se mi to hledá a taky už i hůře chápe. Pokud byste byli někdo ochotni poradit, berte na to prosím ohled a snažte se spíše o "polopatistický" výklad. Děkuji.
uživatel
hledáček
21.05.2008, 13:38.33

RE: Dva účastníci

Pro úplnou nezávislost je potřeba satelitní karta. Levná a výkonná je Skystar2, perspektivnější (ale vyžadující výkonnější komp) je Skystar HD (resp. karaty této řady od Technotrendu a Technisatu.)
Na parabole musí být LNB se dvěma výstupy, tzv. twin.
Další problém k řešení je sdílení přístupových karet - ona většina programů je kódovaná, pak by bylo asi vhodné, aby příjímač č.1 byl tzv. linuxového typu, například některý IP box řady 200.
Nastavení všech věcí, ale není úplně jednoduché, doporučuji proto objednat i s instalací. Není to plug and play a oficiální softy podobné fce neobsahují.
uživatel
Antonín
21.05.2008, 13:49.04

Děkuji, vyjádřil jsem se zřejmě nepřesně : když si pořídím do PC satelitní kartu, musí mít ta moje větev stejný přijímač, jaký musí mít manželka u své TV ? A ještě - co je v tomto případě výkonnější komp pro Skystar HD ? Mám AMD Athlon 64 X2 DualCore 4000+ (2,11GHz, 3GB RAM)
uživatel
hledáček
21.05.2008, 14:03.39

Když si pořídíš satelitní kartu, tak sis pořídil satelitní přijímač jako má manželka, pouze s tím rozdílem že je menší a využívá ke své funkci vnitřnosti počítače.

Např. manželka má satelitní přijímač Humax a ty si koupíš kartu do PC s označením SkyStar2. Manželce zpracuje signál "od paraboly" satelitní přijímač Humax a převede ho na výstup pro televizi.
Tobě zpracuje signál "od paraboly" karta SkyStar2 a pošle ho po sběrnici počítače na grafickou kartu, která ti data zobrazí na monitoru počítače.

Závěr: Tvoje větev NEMUSÍ! mít žádný další satelitní přijímač než kartu SkyStar2.

Ještě máš možnost, že koupíš stejný satelitní přijímač jako má manželka a položíš ho někam vedle počítače. Signál ze satelitního přijímače potom připojíš do tvé analogové televiztní karty. Je to barbarství, ale dá se to i tak.
uživatel
colombo
21.05.2008, 14:07.07

Znovu moc děkuji, zdá se, že to už chápu.
uživatel
hledáček
21.05.2008, 17:58.08

Myslim, ze pan ma zajem o neco jineho.. Pokud to dobre chapu chce si poridit dualbox od DigiTV.. V tom pripade se TV zapoji na scart a do stavajici tv karty se vyvede signal z modulatoru a na PC se pak naladi prislusny kanal.

Pokud jsem to spatne pochopil, tak se omlouvam za zbytecny post..
uživatel
Mirectec
21.05.2008, 21:38.07

pro Mirectec : děkuji za snahu pomoci, ale o DigiTV a dualbox zájem nemám. Myslím, že mi bude vyhovovat to, co navrhl a popsal colombo. Ještě jednou díky.
uživatel
hledáček