Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
18.04.2008, 15:53.01

Vantage 7100S z Německa.

Rád bych se dotázal, zda má někdo zkušenosti s nákupem sat.techniky po internetu z Německa (doba expedice, dodávka, návod (D,EN). Konkrétně mi jde o Vantage 7100S, jehož cena u našich internetových prodejců vč.dopravy je kolem 13.000,-Kč, v Německu kolem 350 E, tedy pod 9000,-Kč. Díky.
uživatel
honza sr
18.04.2008, 15:54.37

RE: Vantage 7100S z Německa.

U nás se dá sehnat i kolem 11.
uživatel
drobeček
18.04.2008, 16:24.51

VANTAGE 7100S pro honza sr

uvedeny prijimac poridis v Nemecku eshopu za 333 euro honza
uživatel
dedajenda
18.04.2008, 16:34.44

Dík za zatímní cenové informace, nicméně cenové relace mi jsou vcelku jasné a není problém si je jak na našich tak na německých stránkách najít (ono tam hraje roli i balné, poštovné a doprava atd.), nicméně rozdíl je pořád evidentní. Mne spíš zajímaly zkušenosti těch, kteří podobný nákup již uskutečnili.
uživatel
honza sr
18.04.2008, 22:07.26

honzasr

Když ho koupíš na firmu tak ho máš bez DPH/odečteno/ cca za 10-11 tis.kč záleží od kterého shopu,mám tyto zkušenosti.A se všemi doplňky včetně kabelů pro HD a flash.Souhlasím s názorem Drobečka.Provedli jsme takový obchod.
uživatel
hery
18.04.2008, 22:13.06

Na firmu to koupíš bez DPH za osmičku.
uživatel
drobeček
18.04.2008, 22:25.47

@drobeček

Ty máš vždycky nějaké připomínky,buď rád že ho máš a brzy se ozvi s výsledkama testů,nám přišel teprve dnes,jsem rád,a jinak sklidni hormon, čau
uživatel
hery
18.04.2008, 22:30.26

Já jsem hoši asi nějak nebyl pochopen, nicméně dík za nabídky. Můj dotaz nebyl poptávkou a snahou zjistit nejlevnější cenu v ČR. Nehodlám jej kupovat v ČR ani s vizí odpočtu DPH. Konstatuji, že v ČR bude zařízení za cca 13.000,-vč DPH, dopravy atd. a v Německu do 9.000,-vč DPH a dalších poplatků. Dotaz zní na zkušenosti těch, kteří si jej v Německu koupili cestou internetu. Já jsem to asi napsal nějak nesrozumitelně, nebo ne?
uživatel
honza sr
18.04.2008, 22:34.19

honza sr

napsal jsi to dobře,ale znáš jsme v Česku,a každý kdo má do prde.. díru ,musí mít nějaké připomínky,ve Švýcarsku by je už nakopli a byl by klid, mám tam takový druhý domov víš??
uživatel
hery
18.04.2008, 22:37.20

Já ho zatím nemám, ale chystám se na něj. Nyní jedu na Ferdu HF8900. Jinak jsem klidnej, jenom konstatuji fakta...
uživatel
drobeček
18.04.2008, 22:40.00

jak to funguje:

http://www.egesat.de
jeden den jsem zaplatil převodem, poslal jsem potvrzení mailem, třetí den to měl potvrzené z banky, odesílal a za 2 dny jsem jej měl v ruce. Přišlo to pozemní DHL. vč. dokladu/faktury.
uživatel
soul581
18.04.2008, 22:42.39

@ honza sr

Podle mne ses zeptal krátce a výstižně a půlden čekám na odpověď, která mě taky zajímá. Zatím tu ale došlo k sebechválám, jak si to hoši zařídili v tuzemsku. Takže pendrek, asi je třeba se spolehnout na informace od německejch prodejců.
uživatel
knawi
18.04.2008, 22:43.25

@drobeček

Toho jsme testovali asi 14 dní/myslím FERGUSONA 8900 HD,je to pěkná mašinka to,jo,malé problemy byly s HDD ale vše funguje,rozbor Vám dá kolega na parabole příští týden/umí hodně ale stále proti VANTAGE je Třída B,drobečku.
uživatel
hery
18.04.2008, 22:46.18

Mezitím se přecejen objevily kloudný odpovědi, taky díky tobě soul581.
uživatel
knawi
18.04.2008, 22:51.00

Ano, Vantage je lépe vybaven, to je jasná věc. Je však také o cca 2000 dražší. Ferdu provozuji už více jak tři měsíce a z hlediska poměru cena - výkon je to OK.
uživatel
drobeček
18.04.2008, 23:12.47

Dík soul 581. Předpokládám, že během 2-3 měsíců ceny jak v ČR tak v D dál o něco klesnou a já to tam objednám a manuál stáhnu z internetu buď v Čj nebo AJ. (Němčinou nevládnu.)
uživatel
honza sr
18.04.2008, 23:29.17

aby jsi s toho nemecka nedostal nahodou sadrovej Vantage
kup si to v poradnym shopu, nehledej ten uplne nejlevnejsi. :))) :)))
uživatel
docdoutnik
18.04.2008, 23:40.36

No, vážím si každého názoru. Zatím jsem u nás e-shopem nedostal ani sádrovou lednici, ani TV, ani videokameru, ani pračku, ani fotoaparát a další věci a vše přežilo 24 měsíců garance úplně bez závad. Takže sádrového Vantage se neobávám. Toto varování je, obávám se, spíše už obvyklým folklorem prodejců kamenných obchodů, aniž bych jim to zazlíval (a dokonce je i chápu). Ale souhlasím s tím, že nejlevnější nemusí být nejlepší (tedy ani v kamenném obchodě).
uživatel
honza sr
18.04.2008, 23:42.35

@docdoutník

máš 100% pravdu hochu, víc nemám pocitr abych se vyjařoval. dobrou noc kluci,čau
uživatel
hery
18.04.2008, 23:47.05

@drobeček

To je jediný s čím s Tebou souhlasím a máš pravdu,počkáme rok,a pak se budem rozumě bavit.
uživatel
hery
19.04.2008, 04:17.30

ceny CZ a D nebo AT - rozdíly i 30%

Toto je zajímavý námět,hledal jsem taky na německých a rakouských shopech a ceny jsou úplně někde jinde než v CZ a to u všech značek,rozdíly jsou i 30% - poštovné (versandkosten) vychází na cca 15 E.Myslím že čeští ofic dovozci jsou docela ve vatě. :)
uživatel
djpablocz
19.04.2008, 08:56.47

@djpablocz

no jasne .. najlepsie je to kupit za lacny peniaz v v D alebo AT a potom somrovat info po cesko-slovenskych forach .
Kua vzdyd kdyz udelas skopčakovy bussines a vobališ ho do vaticky votravuj na jeho forer a nelez na parabolu !! ;P ;P
uživatel
Vlado Fogo
19.04.2008, 09:39.29

Ale Vlado vždyt tady je vlákno o zkušenostech a nákupu přijímače v zahraničí.Nevidím tu nikoho somrovat????
Zase se blbě stávalo??Nějaké neůspěchy z pátka na sobotu???
uživatel
pat
19.04.2008, 09:51.46

@Vlado Fogo

Já jsem zatím žádný byznys Němcům neudělal a dokonce se chystám příští týden nakoupit na Slovensku.Jinak je jasné že taky něco stojí lokalizace a návody + podpora.Jenom jsem chtěl podotknout že ty rozdíly jsou opravdu velké :)
uživatel
djpablocz
19.04.2008, 11:05.21

@djpablocz

30 % nie je vela na to ze tu mas 2 rocnu zaruku a urcite ju aj vyuzijes sudiac podla zdrojov v prijimacoch a usetris minimalne na postovnom alebo cest. nakladoch do nemecka.
Tak isto ked si zvolis dobreho predajcu co ma aj internetovu podporu alebo nejaky klub mas bezproblemove aktualizacie softu a vzdy cerstve novinky - vyhoda je taka ze usetris kopec casu hladanim po nete ktory mozes vyuzit trebars s rodinou
@pat
jo bojujem s camcrypt-om na conax ;)
ale v podstate som reagoval na tuto jeho vetu: Myslím že čeští ofic dovozci jsou docela ve vatě ... co je podla mna blbost . naozajstny odbornik ma sice vacsiu marzu ako bezny kamenny obchodik ale na druhej strane od podvodnika sa da pekne rozoznat
uživatel
Vlado Fogo
19.04.2008, 11:26.15

podľa zdrojov v prijímači?To je nejaká móda alebo čo?
Viac tém som už postrehol o zdrojoch ale z Tvojej strany sú zrejme najfrekventovanejšie.Bolo by to logické vysvetlenie preto že si servisák.Zatiaľ to s Vantage podľa Tvojich tvrdení vypadá tak, že by ich všetci mali nakupovať u Zorbasa preto že je veľká pravdepodobnosť problému zo zdrojom / :zombie: / a mimochodom javí sa to ako rozumné riešenie.Leda že by to bolo inak a Zorbas by podržal značku a napísal svoj názor na zdroje v týchto prijímačoch.
Čo sa týka výhody nákupu v čechách a prístupu na vantageclub ako klientskú podporu neviem či to je nejaká výhra za prachy naviac v marži no ale buďjiž.
Ja by som sa kúpy v nemecku vôbec nebál-teda ak by som býval v južných čechách, alebo by cena bola tak zaujímavá že by sa jej nedalo odolať.
O zdroj by som sa ale neobával
:))) :)))
uživatel
dempsey
19.04.2008, 11:54.03

@dempsey

70% poruch sat prijimacov je v zdrojovej casti, ci uz priamo na zdrojovej doske alebo niekde na hlavnej doske a najslabsou suciastov je vzdy kondenzator a ver mi tendencia je taka ze vsade sa davaju tie najlacnejsie. ostatne percenta su bud nahratie nespravneho softu alebo vadne RAM-ky. az cas ukaze ako sa osvedcia zdroje u Vantage 7100S
..co sa tyka tej ceny, to nemusis jazdit ani do nemecka ani do ciech, staci na juh slovenska kde je prenaramny podnikatel samo ze bez dalsej podpory s problematickym vybavovanim reklamacii. meno este z loajalnosti nepoviem
BTW: nevim ci je to nejaka specificka ceskoslovenska choroba ale v momente ked si niekto znami da na stranku predaj nejakeho prijimaca strhne sa ohromna vlna zavisti. kruci co zavidis ? ufrflanych stale nespokojnych zakaznikov alebo nejaku tu marzu ? tak nesed na zadku pri pc a otvor si aj ty nejaky sklipek ala Makepeace Inet Sat a podnikaj...
uživatel
Vlado Fogo
19.04.2008, 12:07.25

pokud neni ofiko dovozce ve vate pri takovejch marzich, tak je budto blbej nebo lze.
uživatel
bublajs
19.04.2008, 12:21.47

Ako si prišiel na to, že niekomu závidím? Je to niekde zrejmé z toho čo som napísal?
Ak by som aj otvoril sklípek podobný Tvojmu, určite by som nevykrikoval do celého sveta aký je môj tovar nekvalitný a aké je strašne výhodné kupovať ho odo mňa preto že ho opravím.No zrejme čáry máry s niektorými prijímačmi ktoré Ti stačili ešte možno minulý rok už sú dnes vďaka internetu dostupné verejnosti a "lehký prachy" sú v dyme.Zariaď sa podľa toho a ponúkni niečo viac.
Všetko o sat technike je proste dostupnejšie a nie s každou sprostosťou treba letieť do servisu.
Na rozdiel od spomínaného servisáka ktorý si tu platí reklamu a nezavádza verejnosť rôznymi výrokmi o problémoch ktoré neexistujú udržuješ pozornosť verejnosti zadarmo.Keď však nejaký chlapec napíše odkaz na inú stránku vykrikuješ -vyhoďte ho.Ak si zaplatíš na parabole banner a ponúkneš to čo iný nie ušetríš viacerých užívateľov nudných stále sa opakujúcich pripomienok, ktoré ľudia čítajú len preto aby sa pobavili.
Choď niečo robiť a neotravuj tu.
uživatel
dempsey
19.04.2008, 13:11.24

Hezky napsaný R^
uživatel
pat
19.04.2008, 13:17.01

@dempsey

aleba.. akosi zmenil retoriku zrazu , zozaciatku kydas na niekoho a potom vzapati to otocis o 180 stupnov.
nevim de si nabral ze mam nejaky sklipek. tam, sa pekne vrat na abforum s prerabkam redionkov na openboxy a s tichou dusickou cakaj na to az na teba ten H. niekoho neposle

BTW: tak rozmyslam ktory si ty.. šumi či iny z trencina ?
uživatel
Vlado Fogo
19.04.2008, 13:46.05

máš to nejaké pomýlené a neviem či by si podľa toho ako v poslednej dobe zase píšeš nemal dostať ovocie za reklamu na iné fórum.Jedna vec je drýstať tu do vetra o zdrojoch vo Vantage a druhá robiť si zadax reklamu na služby.
Keby si sa správal normálne nemusel by si sedieť na zadku a premýšlať prečo je tak málo roboty.
uživatel
dempsey
19.04.2008, 13:54.24

1, link na forum som nikde neuviedol
2, nehovoril som len o zdrojoch vo vantage ale vseobecne o zdrojoch jakosto najporuchovejsej casti kazdeho sat prijimaca
3, na robotu si nestazujem, aj po tvojich sem tam mylnych radach je jej chvalabohu dost a ako vidis stiham aj pracovat aj pisat ..
uživatel
Vlado Fogo
19.04.2008, 14:01.54

Zas zavádzaš a píšeš nezmysly, ktorým už aj tak neverí nikto.Moje rady nikomu nespôsobili ujmu a Tvoje som nejako nepostrehol.Najviac ma pobavila veta s použitým výrazom "sem tam" .To je akože sem alebo tam?
Fakt v dobrom môžem poradiť aj Tebe a dúfam že Ti to nepoškodí prijímač: Buď normálny a netrep hlúposti :)))
uživatel
dempsey
19.04.2008, 14:11.46

sem tam zanmena ze sa obcas aj trafis ... a ked sa netrafis tak pridu aj ludia : cital som na abfore navod na jtag prerabku redion/openbox a nejak mi to v polke padlo .. aaaj taky uz boli cca pol roka dozadu ..
vies co kaslime na to .. je mi to 8 kde si kto kupi stroj pointa celeho tohto threadu je aj tak v tom ze konieckoncov pride aj tak vyplakavat na parabolu.cz :laughing:
uživatel
Vlado Fogo
19.04.2008, 14:21.23

Na fóre ktoré tu spomínaš -mimochodom len Ty- je nejaký Jtag od revisa a ešte som ho nestiahol aby som zistil čo v ňom je a ako funguje.Predpokladám však že ani Ty a zase len vykrikuješ do vetra.Jediný zmysel tohto vlákna je z Tvojej strany osobná prezentácia a žiadny prínos pre užívateľa fóra nemá.Tiež nepotrebujem vypisovať si s Tebou celý deň, ale čo už mám robiť s tými Tvojimi klamstvami a zavádzaniami.
Idem teda / ak nebudeš ďaľej provokovať / stráviť víkend niečím rozumnejším :)))
uživatel
dempsey
19.04.2008, 14:40.53

ten víkend by si mohol stráviť upratovaním prírody.je zdevastovaná. Pozbieraj všetky odpadky ,ktoré nájdeš .
uživatel
oneeeee
19.04.2008, 14:45.36

neviem ako to súvisí s nákupom Vantage z nemecka, ale táto téma je už tak zvrhlá že asi ano.A keď budem mať čas upracem všetok odpad aj s jeho názormi
uživatel
dempsey
19.04.2008, 14:46.22

už by to mohly vymazať :)
uživatel
durko
19.04.2008, 14:53.46

www.kelkoo.de srovnavacka cen vsemoznyho sortimentu u sousedu :) bohudel ne vladovejch sousedu :)
uživatel
bublajs
19.04.2008, 14:53.51

čoraz viac je tu záujem o narážky Vlada Foga. To že si povie svoj názor ako to okolo sat. prijímačov ide, to každému vadí. Je dobré si vypočuť aj iný názor ,aj tie horšie stránky,a nielen ospevovať.
uživatel
oneeeee
19.04.2008, 15:09.29

Diskusi pojďme uzavřít.

Souhlasím (jako zadavatel tématu) s demspeym, že je na čase tuto diskusi uzavřít. Dík za všechny názory a příspěvky, byly poučné a několik z nich dokonce bylo i k věci, takže prospěšné. Nerad bych ale, aby téma pokračovalo a případně provokovalo osobní invektivy atd. Mějte se fajn.
uživatel
honza sr
19.04.2008, 16:04.09

no jo,

zase tu exhibice VF. ;P
uživatel
poky1
19.04.2008, 17:00.03

nechte VladoFoga - má pravdu ...

kdyby se ceny za 7100 víc přibližovaly německým, koupil bych to tady. Ta rizika s reklamací tady jsou vždycky, a není problém to tam poslat, jen to stojí trochu víc - teda o dost víc. Ale to riziko si každý musí rozhodnout sám. Já za ušetřenou kačku koupil 750GB disk a rámeček - ten ale stojí za prd (AXAGO)-jeden jen USB/esata se nechytá, takže zkusím jiný. Ale nechte diskuzí na téma jestli někdo předražuje nebo ne - každý si to můžete koupit přece kde chcete a pak se rozhodnout jestli to posílat na reklamaci, nebo to šoupnout do rovnou opravy u nás. HOWGH...
uživatel
soul581
19.04.2008, 17:03.02

Budeme si muset zvyknout, že naše

ceny jsou někde jinde, už jsem na to upozorňoval u GI 890, ať si to strčí třeba do........skladu.
uživatel
poky1
19.04.2008, 20:08.39

pokud jde o zdroj tak si ho opravím sám .Problém může nastat pokud to vyhoří. A ten smrad.
uživatel
koax
19.04.2008, 20:46.04

Moje vlastní zkušenost z nákupu v e-shopu : Kathrein 910 o 3 tisíce levnější (včetně poštovného).Do CZ posílaj téměř všechny shopy ale je nutné platit předem. Televize Samsung Le52F96 v lednu stála v Datartu 139.900 Kč, v CZ shopech 119.000 Kč. V D shopu jsem platil 89.000 (Osobní odběr v Drážďanech,platba na místě) Doporučuji www.idealo.de. Srovnání cen veškerého sortimentu všech e-shopů, včetně recenzí a zkušeností nakupujících.
uživatel
PetrVob
19.04.2008, 21:22.58

Všude levněji než u nás

No jasně že to u sousedů vyjde daleko levněji,nevím proč bych měl platit daleko víc u našich cz zlatokopů...to snad nechápe jen VF,který se pořád donekonečna ohání supportem...mimochodem ten support je všude... :8)
uživatel
fanda
20.04.2008, 16:41.26

Pro Autora: PetrVob

Prosím Tě, jaký e-shop, který má dobré ceny a má kamennou odnož v Drážďanech, máš na mysli? Dík
R^
uživatel
Paulus
21.04.2008, 07:33.37

Pro Pauluse

Každý obchod má nějaký zboží v nabídce. Nedá se říct že je jeden z nich nejlevnější nebo nejlepší. Teď jsem koukal
třeba na www.my-solution.de. adresa kameného obchodu pro osobní odběr Rethelstrasse 26, D 01139 Ubiga. ( Vantage 7100 s za 343 EUR )
uživatel
PetrVob
21.04.2008, 09:55.38

No a vyrovnávanie účtov dvoch odborníkov sme mali na prvej stránke fóra aj keď boli deň dva staré.Tu si môžu dopisovať dokedy sa im chce.Ale to asi ťažko.Už sa tu málo kto zastaví.
uživatel
letas
23.05.2008, 16:35.36

Kupoval jsem v září minulého roku Combo Vantage u nás přes ishop. Byl jsem chvíli členem klubu Vantage, ale při nové registraci mi tvrdí, že nemám přístroj podle čísla od ofic. dovozce a z klubu mě sprostě vyšoupli.
Považuji to za přímo vyděračské chování zralé na nahlášení antimonopolnímu úřadu. A mne to přímo uráží.
Německej Eshop také vydělává a platí lidi a nájmy v Eurech. Přitom mají ceny až o 1/3 nižší.
Nakupuji tam třeba fototechniku _ také až o 1/3 levněji. Od objednání mi balíček do týdne dovezou až domů. Dopravné stojí 21 Euro. A neslyšel jsem na fotofórech od nikoho, že by měl s nákupem z Německa sebemenší problém.
Až se rozhodnu pro Vantage 7100 či 8100, vykašlu se na "oficiálního" dovozce a rozhodně si jej nechám poslat z Německa.
uživatel
Nervoš