Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
21.03.2008, 14:44.43

závada ve zdroji-Globo Opticum 3000TS

Neví někdo přesně, co je příčinou toho,že přijímač VŽDY asi do roka přestane fungovat? Někdy alespoň bliká zelená dioda a nejde zapnout,někdy vůbec nic. Závada bude podle mě někde v napájecí části. Už jsem reklamoval asi 30 kusů tohoto super přijímače. Díky
uživatel
honemir
21.03.2008, 14:50.43

RE: závada ve zdroji-Globo Opticum 3000TS

Uzasna kvalita zdroje tohodle super prijimace.
uživatel
J a
21.03.2008, 14:52.39

To jo,pokud je z Polska, tak se ani nedivim
uživatel
honemir
21.03.2008, 15:04.11

stačí vyměnit 2 kondenzátory ve zdroji.
uživatel
sirda
21.03.2008, 15:17.28

Raději všechny

za kvalitní sintrované typy. Pokud použijete černé kondíky ypu "NA", do třech měsíců se to vrátí. Po kvaliní opravě se zdroj již nepokazí. Otázkou je,co udělají drobné kondíky na zákl.desce, patrně se do roka vyskytnou problémy.
Výrobky Globo (Optikum),Yumatu,Smart a podobné skutečně nekupovat. Je to opravdu největší póvl na trhu.
Prostě "Turk Garage Fushuyi".
uživatel
Zorbas
21.03.2008, 15:26.52

Usuzuji,že se jedná o elektrolytické kondenzátory( které asi vyschly a ztratily kapacitu). Nějaké menší keramické kondenzátory s hodnotou řadově nanofarady měnit snad nebudu muset nebo taky? Jinak diky za rady
uživatel
honemir
21.03.2008, 15:45.20

jj přesně jak píšeš.
uživatel
sirda
21.03.2008, 15:53.36

@honemir

Zdroj - kdyby vyschly a ztratily kapacitu, což se po pěti až desti letech u elytů normlně děje, držel bych ústa. Ale kondenzátory zde použité nevysychají, ale explodují, nafouknou se a "pustí šťávu". Naprosto nevhodné,levné šmejdské asijské kondíky. Klasické staré tesla kon
díky s axiálními vývody by vydržely daleko více.

Mainboard - Neměl jsem na mysli keramiky (ikdyž u slavného DM 500 odcházejí (svod až zkrat) i ty. Měl jsem na mysli elektrolyty menších kapacit (1 - 100M) používané jako vazební a filtrační. Ty po ztrátě kapacity způsobují velmi rozmanité problémy. Pruhy,čmouhy,výbadky synchronizace obrazu, jednotlivých barev (u RGB), slabnutí zvuku, zvuk "bez basů" a podobné věci, ale i zamrzávání systému vlivem šíření pulsního rušení po napájení. On by to principiálně nemusel být špatný přijímač, i podporu má, ale protože spotřebitel chce "nejlevnější přijímače s emu" výrobce vyhověl a osadil přijímače takovým blátem.
Já nechci nejlevnější přijímač s emu! Když jsem před 10 lety mohl našetřit 18 tisíc za Humax 5400, tak dnes klidně dám 12 tisíc za luxusní HD box. Ta levná šuntová masová spotřebka se mi nelíbí, kvalita jde do pr.. Naštěstí pořád existuje kategorie konstrukčně kvalitních boxů, mezi něž Optikum zdaleka nepatří.
Chápu, že alternativou k nadupaným drahým boxům by měly být levnější. S menší výbavou, s méně funkcemi,jednodušší levnější. Ale proč zmetky? Někdo Superb s plnou výbavou, někomu vyhovuje Fábie se základní. To však neznamená,že Fábie bude osazena brzdovými deskami s drcené ýže,ne?
Bojujme proti šmejdů,nekupujme je, montážníci nemontujte je!
uživatel
Zorbas
21.03.2008, 16:14.20

@zorbas

Každopádně Tě respektuju a Tvojích znalostí si vážím ale....
Co to tu nacvičuješ za kampan?????
,,Bojujme proti šmejdum,nekupujme je,montážníci nemontujte"
Hlavně že ty šmejdy opravuješ...přestaneš je tedy opravovat????
Znova opakuji většinou s Tebou souhlasím ale tahle kampan....to je zoufalost trochu.
Omlouvám se..
uživatel
pat
21.03.2008, 16:47.00

víš pate, Zorbas má pravdu

jako montážník nikdy bych nedodal a nedržel záruku nad těmito krámy, dávám GI a jsem v poho za 3500 combo, já jsem spokojený, zákazník taky.
Pokud nebudou mít odběr, firma krachne nebo se nutně musí zlepšit kvalita.
uživatel
poky1
21.03.2008, 16:54.50

@pat - Za co mě osočuješ?

Jaký nesmysl? Jak jinak chránit kupujícího před nákupem totálních šmejdů,než říct jim pravdu? Každý prodejce na svém webu logicky všechno vychvaluje,aby prodal. Tak proč nemohu veřejně poukázat na to, že něco je šmejd?
Každý měsíc vozím do OZO pytel elektrolytických kondenzátorů a platím za jejich likvidaci. Víš,kolik je v tom chemie a svinstva? Nejsem žádný eko fanatik,ale myslím,že to není nutné vyrábět takové bláto, které nevydrží ani záruku,natož čas morálního zastarání.
Děsí mě,že není síla,jak tomuto vývoji zabránit.
Nekvalitní elektronika, oblečení, hračky, plenky, potraviny.
Levné,levnější,nejlevnější. Proč to kupujeme?
Nejsme přece chudí,kouříme,hospody jsou plné,jezdíme auty,tak proč si nekoupit značkový přijímač? Ne highendový, snobský, s mramorovým panelem. Obyčejný, s jednou čtečkou třeba,pokumn nám stačí, ale vyrobený s KVALITNÍCH komponentů. A jak má neznalý reklamou masírovaný zákazník vědět, který je špatný? Prostě se mu řekne pravda.
Mě prodej neživí (tři modely Vantage,které nabízím, je minoritní záležitost) a nemám důvod neříct pravdu.
Ty nečteš různé testy? Asi ano,já taky. Tak proč mě osočuješ z kampaně? Ujišťuji tě,že mi je jedno,co si kdo koupí, pouze jsem ze stavu trhu rozčarován. Těší mě jen mé právo si šmejd nekoupit a ostatním to en doporučuji,nic víc.
uživatel
Zorbas
21.03.2008, 16:54.53

Ale jooooooo já vím že má pravdu ale tahle propagace ?? A přitom třeba ty šmejdský DM 500 jak říká opravuje jen to fikne...je to kšeft byl by proti sobě kdyby to neopravoval.
Ale proč pak vykřikuje nekupujte !! nemontujte !!!
To nechápu..mě to přijde divný sorry.
uživatel
pat
21.03.2008, 16:58.07

@zorbas

Neosučuje se na Tebe to bych si nikdy nedovovlil !! Jen píšu svůj názor.
Prostě my jen zarazilo že nabádáš ignorovat tyto přistroje a přitom je opravuješ ?? Tak je bojkotuj a neopravuj pak je to ok.
uživatel
pat
21.03.2008, 17:03.17

zcestná logika pate,

co potom budou nebozí majitelé dělat? Naopak, jako servisák varuje před těmi šmejdy a nehledí na možný úbytek kšeftů, jednak proto že se vždy někdo najde co to koupí a o některých prodejcích satelitní techniky taky něco vím. konec obhajoby :8)
uživatel
poky1
21.03.2008, 17:17.59

hele nebudem tady o tom polemizovat.Ale když bojkotovat tak se vším a neopravovat ..aby Ti nebozí majitelé si rozmysleli příště co koupit...
Ale je to muj názor nechme to být...
uživatel
pat
21.03.2008, 17:30.12

Jako servis opravím

všechno,co se po mě chce, pokud to tedy umím, jde to a mám náhr.díly. DM 500 je poruchový, ale na prodané kvantum to procento třeba není tak velké,nevím statistiku prodeje a poměru reklamací logicky znát nemohu. Ale jedno je jisté.Pokud u DM 500 opravím dvě jeho klasické bolesti, a to power LNB obvod a zdroj, vím, že se mi nevrátí ani při používání motoru. Mohu tedy klidně dát záruku, a tím nemyslím tři měsíce.
Ale takové Globo? To není kšeft ani pro mě. Je to levné,takže cena za opravu musí být úměrná. A za dva měsíce se mi vrátí,ne se zdrojem, ale mrzne, přes TGB je fialový obraz, nedrží synchronizace. Co s tím? Preventivně vyměnit všechny el.kondíky? Ano,udělal bych kvalitní "votuněný" spolehlivý exemplář. Ale kdo to zaplatí? Nač to je?
Přestože to dělám když to zákazník žádá, nemá zájem opravovat nekvalitní neznačkovou elektroniku.
A montážníci? Musí k zákazníkovi jezdit,přijímač vozit na servis, znovu zavézt,znovu třeba naladit. Vždyť je to pro ně ve finále ztrátové kupovat a instalovat tyto plečky.
Zákazník? Nespokojený. Nehraje, musí někam telefonovat, čekat návštěvu montážníka.
Zeptám se s humorem: "A komu tim prospějete?" kupováním šmejdů.
uživatel
Zorbas
21.03.2008, 19:07.37

Pate, máš jenom další nesprávný názor.
Zorbas má pravdu.
Je třeba říct jasně: mohou za to především ti, co ty šmejdy nabízí a u těch je taky třeba hledat nápravu. Protože laik je malinko bezbranný, stejně jako u toho montážníka, co mu prodá multifeed, protože ti lidi vůbec netuší, co kupují a jaká rizika si koupili, je to prostě zneužití neznalosti, což je podraz, nebo spíše podvod.
uživatel
Antonín
21.03.2008, 19:54.57

Anotníne

Anoníne nečekal sem že řekneš mám správný názor.Vím že Zorbas je pro Tebe modla a ikona....A nerad si to rozhazuješ u ,,osbností" v sat.světě jako je K.... a Sida na CSSF atd...to je poznat s Tvých příspěvku opatrných.
Ale já jsem už takovej a řeknu co si myslím jestli je to zorbas nebo kdo koliv jiný.
Ale ty jsi to zase nepochopil !! Já se vším co říká Zorbas souhlasím do puntíku ale nelíbí se my jediný že hlásí ,,nekupujte" ,,nemontujte" ale přitom to ,,opravuje" !! divný bojkot...
ale už to ukončíme je to muj názor víc nic.
Jinač stejně tu valící se obrovskou masu z ČÍNY všeho od A až do Z .. už nikdo nezastaví.To platí ve všech odvětvích za chvíli tu jsou auta atd tad...
uživatel
pat
21.03.2008, 20:11.11

Popísali ste to tu dobre . Aj keby som sem nemal písať, ale nedá mi. Z číny je tu už snáď všetko , aj hajzlový papier...
A keď už je niekto lakomí dať za niečo ,viac koruniek a začne sa mu to kaziť , niekto ako Zorbas to musí opraviť . Je to jeho dobrá vôľa. Alebo sme až taký bohatí , že si môžme dovoliť kupovať lacné veci ? Ja teda nie.
uživatel
oneeeee
21.03.2008, 20:17.08

Ono to bude tím, že ti lidi něco umí, čehož si docela vážím. Nejspíše ani nevíš, co umí a jenom to užíváš. Oni nejsou moc chlubiví.

Zorbasův divný (podle tebe) bojkot je správný, protože míří za příčinami stavu. Bojkotovat laiky, kteří někomu naletěli, nedává smysl.

P.S. V Číně se vyrábí i velmi kvalitní věci. Čínané jsou schopnější, než my. To, že si od nich kupujeme šmejdy, je čistě naše rozhodnutí, resp. rozhodnutí našich obchodníků. Tak to vidí oni, sami jsou velmi skromní (v porovnání s námi). Myslím, žes tam nikdy nebyl. Je to jen jeden další mylný názor. Není to tak, že když vyslovuješ hlasitě, protože jsi takovej, že by se to nějak stalo pravdivějším.
uživatel
Antonín
21.03.2008, 20:30.54

Zorbas

Keď už sme pri tom servise mám k tebe prosbu. Ja to doma zohnať nikde nemôžem. Potrebujem kapacitný potenciometer 80 picofarat 2 kusy. Viem že sa to za totality robilo aj v Čechách. Robili sa síce 60 picofarat s krokovaním po 10. Ak by si o niečom vedel alebo mal daj vedieť . Ďakujem.
uživatel
oneeeee
21.03.2008, 20:52.57

Ale já vím co Ty lidi co myslíme.... umí !!! a vím že to užívám... !! A vím že Zorbas umí ! všechny dreamy co opravil šlapou jak hodinky,rád si jeho příspěvky vždy přečtu a vím že se tomu dá věřit ale dneska to ,,nekupujte" a ,,nemontujte " my dostalo ale víc nic víc mín.tím to končí nemá cenu to dál pitvat.
uživatel
pat
21.03.2008, 21:37.58

Kdyby byl Zorbas (nevhodné slovo), tak by ty šmejdy chválil, protože ho defacto živí. Opravovat stále stejné přístroje se stejnými závadami je přece "dobré" rito. Vyměníš 10 elytů na důvěrně známých pozicích a máš vyděláno. Zorbas nás ale nabádá, abychom se vyvarovali budoucích (našich) problémů a finančních ztrát tím, že si koupíš kvalitnější přístroj, jehož životnost je pokud možno v souladu s technickou úrovní v nějakém časovém období.Souhlasím se Zorbasem i Antonínem.
uživatel
migr
22.03.2008, 18:42.59

@oneeeee

Na co to máš? Takovou součástku určitě nemám, ale mohl by ti posloužit ladicí kondenzátor ze staršího AM rádio. Pokud to potřebuješ po skocích, pak lze koupit vícepólový otočný přepínač a klasické kondenzátory a díl si poskládat.zorbas
uživatel
Zorbas
22.03.2008, 22:14.58

Chlapi nerad se vam pletu do diskuse. Kvalitni a dobre cinske zbozi montovane v turkedistanu proste chybu nema.
Na vlatni oci jsem videl kvalitni cinsky kondenzatorovy projekt slozeny ze tri souslednych slozek o stejne kapacite.
Podivejte, co za zazraky v techto krajich vyrabeji:
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=6932&sid=20dff522cb015701a2a27159b1f73d07
Fakt nema cenu hnat se ad absurdum za casovanymi smejdy.
uživatel
OBI