Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
13.03.2008, 12:50.19

Markíza odpojena Z Kabelovýc TV prý na její příkaz

Tak nám z kabelové TV odpojili Markízu s oduvodněním, že ta dala stejný příkaz všem kabelovým TV na uzemí České republiky. Neví někdo jaký by k tomu mohl být duvod?
uživatel
PC1
13.03.2008, 12:57.26

RE: Markíza odpojena Z Kabelovýc TV prý na jej...

No jaký - nejspíš pro ČR nekorektně vypořádaná (či spíš nevypořádaná) autorská práva na jimi vysílané pořady.
uživatel
gespa
13.03.2008, 13:09.22

Také jsem rád že už konečně nejsou kabelovky zvýhodňovány před satelitním provozovatelem.
uživatel
martin5
13.03.2008, 13:10.08

O2TV jede
uživatel
hugos
13.03.2008, 13:11.00

konečne

Správne musím jedine súhlasiť s tv markíza.
uživatel
hujer23
13.03.2008, 13:28.00

Dalo sa to čakať

Na Slovensku je to podobne s Novou.
Prejavila sa skutočnosť rovnakeho vlastnika a ze su to partnerse televizie.

Kto chce na Slovensku Novu a v Cechach Markizu, nech si kupi Satelit.

Pri kúpe satelitneho kompletu a naslednom odhlaseni kablovky sa investicia vrati do 2 rokov.
uživatel
Ivco
13.03.2008, 13:30.01

a v hre je aj nova cinema,markíza je pre cinemu velmi velká konkurencia.
uživatel
hujer23
13.03.2008, 16:52.18

Mě Markíza normálně jde na UPC.
uživatel
Jikot
13.03.2008, 17:32.07

Pokud se Markíza primárně přijímá z přeshraničního terestriálního vysílání a pak šíří v kabelu, tak není problém ji v té kabelovce mít i nadále.
uživatel
technikTKR
13.03.2008, 17:55.39

RRTV pochrapuje jen kde se jí to hodí.

Snad musíš mít v kabelovce povolení takové tv, nebo jejího distributora. Stejné jako podvod v UPC direct, místo legálního vyjednání, podvádí a na kartách za jistých podmínek jde zachytit MARKÍZA ovšem legální to ze strany UPC není. Zvláštní že RRTV toto nevidí.
uživatel
juzek
13.03.2008, 18:36.52

Na příjem přeshraničního vysílání nemusíš mít nic, tyto programy můžeš šířit v TKR stejně jako v STA a není nikde žádné omezení nebo dokonce povinnost si něco obstarávat.
Pokud jde o příjem SK programů v UPC Direct, tak toto je blokováno samotným receiverem, a že v případě použití vlastního receiveru to přijímat lze, nemá na nic vliv.
Prostě sis zase chtěl na UPC něco najít, tvůj duševní stav už je opravdu tragédie a být v tvé kůži bych nechtěl ani omylem ;P
uživatel
technikTKR
13.03.2008, 19:47.58

To Technik TKR.
Nepochybuji o legálnosti k znemožnění příjmu nepovoleného programu pomocí receiveru,ale společnost UPC Direct distribuje také jednotlivé přístupové karty,u kterých tato blokace již není a tudíž porušuje platné ustanovení.
uživatel
martin5
13.03.2008, 20:03.16

Jaké platné ustanovení? A konkrétně! ;P
uživatel
technikTKR
13.03.2008, 21:13.02

TECHNIK

Přeshraniční příjem Markízy v Praze asi není přeshraničním příjmem. Odpověz jasně a stručně . Je legální MARKÍZA v UPC Direct pro českého abonenta ?
uživatel
juzek
13.03.2008, 21:29.03

Psal jsem snad něco o tom, že by v Praze byl přeshraniční příjem Markízy? Nepsal, takže nevím o čem to mluvíš.
A Markíza v UPC Direct není nelegální, protože kdyby byla, tak už by tato TV stanice jistě podnikla nějaké právní kroky k zamezení příjmu.
Prostě se vyrovnej s tím, že UPC je č. 1 na trhu - jinak se budeš užírat čím dál tím víc a skončíš zákonitě u Chocholouška :laughing:
uživatel
technikTKR
13.03.2008, 22:12.03

Techniku tak jednoduché to s přeshraničním příjmem není! Různé slovenské kabelovky poblíž hranic dokonce i v Bratislavě mají možnost příjmu TV Nova (terest. přesah) ale protože Nova souhlas k šíření programu kabelovkám neudělila tak ji dát do kabelu nemůžou. Vždy potřebuješ k retransmisi souhlas vlastníka/vysílatele. Přeshraniční příjem řeší jen to, že daná televize nemusí mít v tomto případě vyspořádána vys. práva pro sousední stát.
uživatel
pekord
13.03.2008, 22:22.01

tak krásná přesná citace.
A kroutíš si zase svůj kolovrátek. Čti tu otázku jak tam je !
"MARKÍZA v UPC Direct pro českého abonenta ? "
nikoliv tvoji překroucenou verzi " Markíza v UPC Direct není nelegální "
Je mi úlně jedno zda je UPC 1 nebo 99 na trhu. Já poukazuji na tuhle nelegálně nedotaženou kličku. Jinak s UPC nic nemám a jsem rád že je na trhu.
uživatel
juzek
13.03.2008, 22:46.47

To: technikTKR
Opravdu si myslíte že je v UPC Direct na území ČR televizní stanice Markíza legálně?
Na základě čeho?
A konkrétně!!! :bigeyes:
uživatel
martin5
14.03.2008, 01:36.52

nám jde v STA ze sat normálně
uživatel
pierrepetr
14.03.2008, 08:00.31

@pierrepetr

Tady se mluví o Markíze v kabelovkách, STA se to přece netýká. :scared:
uživatel
pekord
14.03.2008, 08:50.44

pekord/martin5:

pekord: Slovenské kabelovky (a vůbec právní řád SK) mě nezajímají, tady jsme v ČR a žádnou Markízu, kterou bereš z přeshraničního příjmu, ti nikdo povolovat nemusí.

martin5: Seš dobrej Lojza, to se musí nechat, že se na tobě příroda vyřádila - ono totiž platí, že zákon tě omezuje a nikoliv že by ti něco dovoloval. Tj. (pro tebe, jakožto méně chápavého): co není zákonem zakázáno, to je dovoleno. Tudíš TY budeš muset doložit na základě čeho je Markíza v UPC Direct nelegálně (když to tak vehementně tvrdíš) a ne já, že tam legálně je :laughing:
uživatel
technikTKR
14.03.2008, 10:51.14

To: technikTKR
Vaše vyjadřování v odpovědích zcela zjevně poukazuje na to kdo je ten dobrej Lojza.Osobně Vám určitě nic nemíním vyvracet,když už máte všechno potřebné nastudováno.
Já osobně jsem v žádné oficiální nabídce společnosti UPC direct pro území ČR nenašel tuto stanici.Ale možná se jenom mýlím a za tv Markízu platíte vysílací práva pro ČR tajně právě Vy. :O
uživatel
martin5
14.03.2008, 11:07.38

A co je ti vůbec po tom? Buď se na Markízu čum nebo nečum, práva nejsou tvoje starost (pokud nejseš ředitel Markízy, což nejseš) ;P
uživatel
technikTKR
14.03.2008, 11:59.25

Konečně to chápete.
Zkrátka zde máme několik nelegálních způsobů pro sledování tv Markízy ze satelitu. R^
uživatel
martin5
14.03.2008, 16:19.59

Nepleť si pojem s průjmem,

o nelegálnost by šlo v případě, že bys ty sám něco porušoval. V případě UPC Direct ani netušíš a tušit nemůžeš, jak je vše domluveno a sledováním neporušuješ naprosto nic. Takže sklapni, brepto :laughing:
uživatel
technikTKR
14.03.2008, 18:47.14

Opět máme společnou řeč.Opravdu o těch smlovách nevím vůbec nic a také ani žádný technik. :O
uživatel
martin5
14.03.2008, 18:51.46

Techniku já vím, že bereš jen to co ti vyhovuje a co ti nevyhovuje to tě nezajímá. Pokud ale tvrdíš to co tvrdíš tak toho moc nastudováno nemáš. Vysílací práva jsou totiž řešeny nadnárodně. Pokud myslíš, že televize nedává souhlas/nesouhlas s retransmisí svého vysílání tak nemáš pravdu ale přesvědčovat tě nebudu. Takových lidí co si myslí, že mají v něčem pravdu (ale skutečnost je jiná) je stále hodně... Já to neřeším, klidně si říkej a mysli co chceš.
uživatel
pekord