Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
05.03.2008, 08:27.56

LNB ?

jde nějakým způsobem zjistit vadné LNB při EMMĚ zmizel signál motor přestal reagovat tak nevím už čím jiným by to mohlo být.
uživatel
barracuda
05.03.2008, 08:37.55

RE: LNB ?

skus prohlednout konektory a pak nezbývá jina možnost než výmena kabelu motor se musí točit, jinak nemá napájení. ještě skontroluj zda v menu nemaš lnb na of musi byt na on. asi bude vadný kabel. R^ :(
uživatel
koax
05.03.2008, 09:08.10

Do motoru napětím jde kontrolka svítí nastavení v resieveru taky ok ale na povely motor nereaguje když vložím mezi motor a LNB satfinder nenalezne žádný signál.Když vyměnín resiever za jiný, motor se točí na manuální vyhledánání ale nic nenalezne dám zpět původní resiever a motor se ani nehne napětí u motoru je 18V
uživatel
barracuda
05.03.2008, 09:14.19

dej satfinder misto motoru a skus tak neco najit :8)
uživatel
uai1
05.03.2008, 09:20.26

Nejednodušeji LNB vyzkoušíš při měření proudu.Zdravý single LNB má odběr cca 65-85mA.Při napětí od 13 do 18V.
Osobně si myslím,že Emma Ti LNB nezničí,pokud Ti na něj nepadne 50-kilová betonová hlavice z komína.V pondělí jsem toto řešil.....Antonín tu neustále sepisuje satelitní bibly a lidi se nedaji poučit....
uživatel
Saxon
05.03.2008, 09:30.19

Emma poničit LNB mohla, u nás bylo k vidění několik blesků, ale řekl bych že mezi mraky ne proti zemi...Ale moc pravděpodobné to není. Spíše se pohnulo (ohnulo) něco mechanicky. Včetně konektorů na drátech. F-ko je nejpitomější konektor, který jsem kdy viděl (a já jsem jich viděl skutečně dost).
uživatel
Antonín
05.03.2008, 10:23.24

tak motor už se rozhejbal ale naladit zatím nic nejde co bych měl na reseivru nastavit jako nejsilnější signál moje pozice je 14E a 50,7N
uživatel
barracuda
05.03.2008, 10:40.34

mam podobny problem....odisiel mi prijimac tak som kupil novy ale zda sa ze s prijimacom odislo aj nieco dalsie...signal nulovy a motor pri zadani GOTO pretoci na vychodnu poziciu a vrati s spat tam kde bol (nie na nulovu poziciu ale tam kde ostal po odpojeni povodneho prijimaca)ako keby nerozumel pokynom USALS :scared: ...tak neviem...OPENBOX X-820CI a SM3D12...len dufam ze to nie je motor - dnes idem skusit vymenit LNB a uvidim.
uživatel
kamilo
05.03.2008, 11:09.07

V tom případě si (nikoliv jako nejsilnější, ale tzv. nulový bod) vyber Hotbird na 13east - je od tebe nejvíce na jih.
uživatel
Antonín
06.03.2008, 16:59.38

si požičaj druhý LNB

a vyskúšaj ako to ide či nejde.
alebo odnes svoj LNB k druhému prijímaču.
ale najskôr vietor trhol parabolou a je vyosená.
uživatel
janoZV