Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.06.2007, 09:52.07

Zamčený com port

Dobrý den, pro propojení mezi PC a přijímačem openbox X620 používám kabel RS 232. Po roce bezproblémového používání mi najednou programy hlásí že port is locked. Ptal jsem se známých ale nikdo mi nedokázal říct, jak se dá port COM 1 zamknout. Zajímalo by mne jestli se někdo z přítomných s tímto problémem setkal nebo mám spíše hledat závadu na kabelu RS 232? Dík za případný názor Píďa.
uživatel
pida
12.06.2007, 09:58.39

RE: Zamčený com port

Ty nemáš žádného známého,který má počítač?Že by jsi to vyzkoušel u něho.
uživatel
milord
12.06.2007, 10:48.24

pida

Com port je možné zakázat, a to v BIOSu, pokud jsi ovšem do BIOSu nelezl a nic jsi tam neměnil, tak by se tě tenhle problém neměl týkat. Stejně tak je ovšem možné tento port zakázat v záložce Nastavení/ovládací panely/systém/hardware/správce zařízení/porty COM a LPT. Bylo by tedy vhodné překontrolovat tato nastavení v PC.
uživatel
Enik
12.06.2007, 10:53.32

@pida

A nebo může být locked navždy - stačí malý přeskok statické elektřiny při propojovéní se satem a už je COM u Alláha :-(.
uživatel
gaston
12.06.2007, 12:12.23

com port

este je tam aj jedna zaujimava vec,ak si nahral do pc activ sync-musis ho zablokovat a pojde ti com port-ked updatujes sat znova activ sync pusti
uživatel
musicone1
12.06.2007, 12:35.42

niekedy stačí reštartovať windows
uživatel
čárli
12.06.2007, 12:57.07

Gastom vyhral ma pravdu. Tvuj serial je mezi svatymi.
uživatel
maly mike
12.06.2007, 16:43.08

Pricin muze byt vice. Zkusil bych nejprve zjistit, zda na comu neco nesedi, dál bych zarizeni ve spravci HW odebral a znovu radne nainstaloval. Teprve potom bych resil pripadnou vymenu.
uživatel
Morous
12.06.2007, 16:58.02

Díky za názory

Tak díky za názory k portu. Moc jste mně nepotěšili. Ještě se chci zeptat, pokud zakoupím redukci USB+COM bude přijímač připojitelný na USB? A je COMka na této redukci stejně háklivá na statiku??
uživatel
pida
12.06.2007, 17:16.47

S tou haklivostí na statiku bych to neprehanel, ten propojovaci kabel USB-COM není redukce, ale aktivni amulace comu na USB /v kabelu je clen FTDI napajenej z USB, samozrejme to chodi, chodi to spolehline, ale musi se to nastavit. Posledni co jsem mel v ruce napred nesel, potom jsem zjistil ze ma prednastavenej COM 17. Po prepnuti na com 1 okamzite naskocil v pohode a vsechny funkce na satelitnim projimaci zvladnul OK. Chodi to jak na XP, tak na 98SE.
uživatel
Morous