Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
09.02.2008, 12:43.26

Změny v datovém toku viditelné na větších LCD TV

Zdravim,
Uvažuji o koupi LCD TV 37". Pravděpodobně to bude Samsung nebo LG.. Na jiném fóru jsem si přečetl v souvislosti se Samsungem LE37M87BD a satelitním vysíláním tohle:

UPC NEBRAT!!! mam tuto TV (pouze BDX) a uprimne na UPC se neda koukat. Kvalita jejich obrazu se zde naplno projevi a je, uprimne, zalostna. prirovnal bych to asi k 4. kopii VHS, nebo 3hodinovemu filmu v DivX na jednom 700mb CD. Digi TV na tom neni o moc lepe, takze pokud satelit, tak urcite CS-Link. Zapomnel jsem dodat, ze posledni dobou je napriklad na HBO2 v UPC datovy tok okolo 1mbit, coz je docela bida. Kdyz vezmu CS-link, kde bezne byva datovy tok okolo 8mbit, je to docela znat. UPC by meli minimalne zdvojnasobit pocet transponderu se zachovanim stejneho poctu prenasenych kanalu, nebo alespon navysit symbolovou rychlost, ale to uz by potom nektere prijimace nemuseli zvladat.

Proto by mě zajímalo, jestli existuje někde přehled o datovém toku jednotlivých satelitních programů vysílaných různými poskytovateli.
uživatel
Pablo25
09.02.2008, 12:50.30

RE: Změny v datovém toku viditelné na větších...

Kdyz vezmu CS-link, kde bezne byva datovy tok okolo 8mbit???? kdes to vzal? :O prdlajs, ale když konečně zrušili Novu HD tak se obyčejná Nova zlepšila a o tom UPC je to pravda.
Neboj je velikých uhlopříček u TV, jen musíš použít kvalitní propojení STB a TV. (scart nebrat)
Jinak co jsi napsal o počtu traspordérů u UPC, tak to platí o CSlinku taky. Rv jenže nebudou :fuming:
uživatel
poky1
09.02.2008, 13:11.24

www.Digitalbitrate.comhore je záložka satelite a tam si vyber
uživatel
georgo
09.02.2008, 13:20.53

Konečně zrušili????

Jediný český HD kanál - konečně zrušili? Odpojili kvalitní věc, aby několik SD progarmů hrálo trochu lépe SD? Jak může někdo takhle uvažovat.
Když už tu někdo zmínil lcd a plazmy - ta Nova HD hrála skvěle, ta SD hraje - tak jako SD, a mírné navýšení toku to až tak nezmění.
K tomu UPC - kdyby z nabídky odpojili dobrých 10 balastních programů typu Deko,Paprika apod. a zařadili třeba tu Novu HD (protože prozatím jediná v ČR má HD technologii),byl bych nadmíru spokojen.
Bohužel většina céertéčkových konzumentů preferují širší nabídku před kvalitou. Asi názor většiny,který je bohužel pokládán za správný. zorbas
uživatel
Zorbas
09.02.2008, 13:38.33

Dík Georgo. Podle tý francouzský stránky jsou české programy CSlinkem opravdu vysílány ve znatelně vyšším bitrate. 8Mbit to sice není ale i 4,6Mbit/s až 7,7Mbit/s je slušné. S tím zrušením Nova HD taky nesympatizuju ale co se dá dělat no..
uživatel
Pablo25
09.02.2008, 14:31.53

Z mnou sledovaných poskytovateľov jednoznačne najlepší datový tok má Premiere, potom CSlink a Skylink.
Všeobecnwe, ono je to aj o rozlíšení v akom je daný program vysielaný. Predpokladám, že ten kto si kúpi Tv s veľkou uhlopriečkou nenaháňa satelitný signál do Tv cez UHF ale minimálne cez RGB alebo YUV. Samozrejme je možné použiť aj HDMI ak to je k dispozícii.
uživatel
dusanm
09.02.2008, 14:58.44

To co v prvních dvou řádkách píšeš o typu TV, tak jsem uvažoval o LCD 37" naprosto stejně jako Ty. Dva roky jsem čekal,až budou mít LCD DVB-T tuner a na výhodnou cenu, hodně, hodně konzultací a pozorování VŠUDE KDE SE DALO, po úvaze a dobré radě mám plazmu Panasonica a já i rodina jsme spokojeni - SAT-CS LINK, jen se neunáhli,na LCD HD signál nic noc a málo programů - a až bude tak poznáte !!!!???? Tím nezavrhuji LCD, koupím za 8 let. R^
uživatel
CES
09.02.2008, 16:20.32

Mám LCD LG37LC45 a vlastnil jsem Digi TV, kvalita obrazu některých programů byla bídná. Stav se však zhoršoval tak jsem přešel na CS LINK + ASTRA 19,2. Jsem spokojen, ale německé TV (ZDF, RTL atd) jsou na tom kvalitou obrazu ještě lépe.
uživatel
MILDA67
09.02.2008, 18:00.01

Jenže kdo si zvikl na programy z UPC Direcz nebo z Digi, tak u CSLinku utře nos. Např.důležitý proram a asi nejlepší HBO stojí u Gitalu 2 litry za rok!
uživatel
Dejf
09.02.2008, 18:19.06

Omlouvám se, zvik je ZVYK. Ohledně ještě toho datového toku, nedávno jsem našel jako průměr u Novy cca 2,2 Mbps, nyní po informaci z vedení Novy už u CSLinku navýšili o 1 Mbps na cca 3,1, přesto u UPC nebo Digi TV stále zůstává cca 1,2-2,0 Mbps - a toto je opravdu na tak velké LCD nekoukatelné. Proto si myslím, že nenastal čas pro pořízení si větší LCD TV než-li 32". Kdo má metr a více - nedá se na to koukat. Nedávno mi na Digizone.cz vyšel článek od názvem "Nastal čas pro luxusní televizi?", kde se zabývám současností našeho TV vysílání. Zde je také zajímavá diskuze na toto téma R^
uživatel
Dejf
09.02.2008, 20:58.01

Luxusní nebo normální?
Podstatný je účel a používaný zdroj dat.
Nemá jistě žádný smysl koupit si velkou televizi pro sledování fotbalu na Galaxii. Ale má smysl si koupit pořádnou televizi pro sledování filmů z DVD, nebo pro sledování fotbalu v HD.
Čímž je jasné, že tato otázka je ryze individuální.

Zrušení jediného českého testu HD je krok zpět. Bez ohledu na to, jaký to mělo převážně obsah. Jistě by bylo lepší, kdyby v HD byl ČT4 sport a ČT2, ale něco je vždycky lepší než nic.
uživatel
Antonín
09.02.2008, 22:31.43

ktore satelitne prijimace by vyssi datovy tok podla standartu DVB-S nemuseli zvladat? to by ma zaujimalo.
uživatel
grantec
10.02.2008, 06:35.23

Né datový tok,ale symbolovou rychlost.

Viz.Parametry jsou uvedeny(skoro)u každého přijímače.Pěkný Digitální den.
uživatel
Kamil_k4
10.02.2008, 09:05.10

Poznámečka : Pokud jde o Novu v HD nebo SD, je to úplně jedno jak vysílají, stejne není na co se tam dívat !!
uživatel
Zip
10.02.2008, 09:08.33

Poslední Antonínův odstavec je veliká pravda.
uživatel
Saxon
10.02.2008, 20:53.00

Kvalitní TV

Je bohužel pravdou, že české obchody prodávají hlavně levný TV odpad, který kapitalistický a rozmazlený kupující nekoupí. Když si koupíte kvalitní plazmovou TV, nejlépe značky Pioneer, nebudete podobné blbosti s nekvalitním obrazem řešit.
uživatel
Janik
11.02.2008, 11:24.32

Ze zrusili Novu HD se nedivim. Kdesi nekdo psal cenu 20M za sireni. Kdyz to podelite realnym poctem lidi, co to "muze" prijimat, tak dojdete k hodne vysoke cene. Bohuzel tyto kalkulace se provadeji vsude.
uživatel
petrprv