Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.02.2008, 18:30.34

Astra 1D 31E, Intelsat 904 60E

Astra 1D

- Zkoušel někdo příjmové podmínky této družice v CZ/SK po přeparkování na 31E? Beamy na Lyngsatu i Flysatu jsou nedostupné, u mě (testováno naposledy před týdnem) bez signálu, a v přehledu tu vidím doporučených velmi ambiciózních 120cm...???

Intelsat 904

Už nevím kde, ale někde jsem četl (asi dxsatcs.com), že Nika TV má na západě ČR postranní lalok, je na to pravda?
Na severovýchodě ČR mám s touto družicí takovou zkušenost, že chytím po celý den všechno, kromě právě Nika TV, která se podaří semtam naskenovat v ranních hodinách, jinak nic.
uživatel
D2MAC
03.02.2008, 18:58.18

RE: Astra 1D 31E, Intelsat 904 60E

turecká proma mám obě na hranici rozpadu signálu(11464 je stabilnější) a s NIKOU mám naprosto stejné zkušenosti(KOVOSAT140,Vysočina).Vliv receiveru při těchto podmínkách je minimálně 50%(zkus něco jiného než drýma a uvidíš).ahoj
uživatel
táhlovej
03.02.2008, 19:26.54

@D2MAC

Podle reportu od našeho čtenáře je pro příjem na Moravě postačující parabola od průměru 120 cm. Proto tento údaj.

Je ale možné, že od času uvedení družice Astra 1D do provozu na 31E došlo k další modifikaci pokrytí a je nyní v ČR nutná větší parabola.
uživatel
redakce
03.02.2008, 21:12.38

RE: Astra 1D 31E, Intelsat 904 60E

@táhlovej - Teď jsem to zkoušel a 11464 se skoro chytnul, bohužel momentálně nemám nic jiného po ruce než dreama, takže nemůžu zkusit, ale z minula vím, že např. humax5400 na scpc kanálech měl znatelně lepší výsledky, zvláště u FEC od 5/6 výše, kde dream potřebuje neskutečně hodně signálu, kdežto u klasických stanic se SR okolo standardních 27,5 MSymps s jedno jakým FEC byly výsledky u obou přijímačů srovnatelné.

@redakce
Po mém dnešním testu musím konstatovat, že údaj od 120cm je správný, za předpokladu kvalitní antény a hlavně citlivého přijímače je to s velkou pravděpodobností přijímatelné.
uživatel
D2MAC