Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.02.2008, 13:33.26

Sila signalu - vitr

Ahoj, rad bych se zeptal co udelat pro zlepseni stability prijimaneho signalu. Napr. CSlink signal na Humax 5400 98/76. Pri vetsim poryvu vetru zacne signal vypadavat. Pouzivam pripojeni pres motor SG2100, LNB 0,2 a dalka kabelu cca 35m. Parabola ALU 80 je umistena na komin a jeji presunuti na zavetrne misto je jiste resenim, ale neproveditelene v mych podminkach. Dik za radu
uživatel
Dainos
03.02.2008, 15:29.43

RE: Sila signalu - vitr

Hm, snad jedině motor s menší vůlí...
uživatel
mirasat
03.02.2008, 15:50.22

Mirasat má pravdu, když ostatní drží tak vůle na převodech a jejich uložení - mám odzkoušeno, vítr cuká s parabolou.
uživatel
CES
03.02.2008, 16:14.32

Možno by pomohlo celý systém trochu doladiť.Na CS linku by to pri poryve vetra za normálnych okolností aj pri menšej vôli prevodov robiť nemalo.
uživatel
dempsey
03.02.2008, 16:23.33

Velké poryvy větru dokážou zahýbat i s parabolou na držáku. Sundal jsem paraboly ze střechy na štítovou zeď, do závětří a je po problémech. Pomůže jen mechanická eliminace veškerých vůlí v motoru,což je dost problém, nebo se s tím smířit, vichry zse nejsou tak často... :)
uživatel
Tondach
03.02.2008, 17:27.27

Já mám 60mm silnostěnnou trubku a na ní dvě paraboly , nad urovní uhřebenu je jen horní parabola, obě jsou 85x85.
Zatím jsou tam víc než 20 měsíců a nic se nepohnulo ani o mm.
uživatel
mirasat
03.02.2008, 19:50.56

Asi pockam az ta dnesni "vychrice prejde" nevim jestli lze doladenim celeho systemu zajistit o tolik vetsi zisk, abych eliminoval vypadky. Uroven signalu 98/76 se mi zda vcelku dobry obzvlaste pri delce kabelu a utlumu zpusobeneho motorem. Ohledne vule motoru... to se musim presvedcit na jare, az polezu na strechu, ale tak ci onak pri jakemkoliv motoru se dvrive ci pozdeji vule objevi. Obzvlaste pokud jsou kolecka z PA ci PA66 :(
uživatel
Dainos