22.01.2008, 09:12.27 | |
lacna uvahaHello... dufam, ze tymto nikoho nenastvem... tiez som uz nervozny, ked sa spomenie DigiDigi..ale len tak na okraj :-)))..Len som sa chcel spytat.. na aku najmensiu parabolu ide Digi..na zap. slovensku? vcera som bol v super "sat. obchode" Lidl... :-)) a maju tam vypredaj..za 200 sk 60 parabolu a za 150 lnb... ked si to tak pozriem, tak za tu cenu by hadam aj stalo za uvahu na chvilu sa s tym pohrat a len tak zo zartu pokial ide emu to skusit... :-))ked nepojde emu.. tak to kludne vyhodim.. :-)) a nebudem musiet lutovat taku smiesnu investiciu..co vy na to?...a este podotazka... aky fw na open treba na emu s Digi? Dik... |
![]() jdodo |
22.01.2008, 09:19.50 | |
RE: lacna uvahaZa tý prachy to ber! |
![]() PopoDag |
22.01.2008, 09:27.07 | |
RE: lacna uvahabude stacit ta 60? v prehladoch som vsade nasiel 80.. ale nechcem taku velku..chcem to iba privizorne dat vedla mojej 95.. ved je to pravdepodobne iba docasu :-))na druhej strane vzhladom na predajcu to asi nebude ziadna slava, co sa tyka povrchu..ale na tych par mesiacov....:-)) |
![]() jdodo |
22.01.2008, 09:28.27 | |
RE: lacna uvahaKeď ide len o hranie, vyhovie aj veľká pokrievka z hrnca na zaváranie a ten LNB z LIDLA určite. Soft do Openboxa ktorýkoľvek od verzie 5.15 hore... to je jedno.Posledný je 5.22 tam je full N2 AU. :))) |
![]() vw1 |
22.01.2008, 09:41.37 | |
RE: lacna uvahahovorim..iba pre srandu... ved to je cena obedu v slusnej restike :-))Inak .. mi napadla aj ina alternativa.. mam 95 al a na nej multifokus.. 19.2+23.5+.28.5... 23,5 v ohnisku... islo by tam bez otocenia paraboly pridat ten LNB na 1W?? samozrejme by bolo treba prirobit nejaky drziak na ten multifokus.. pre tento LNB.. je to technicky mozne? usetril by som si dalsi tanier na streche.. s povodnou konfiguraciou nechcem hybat...ak to nejde, tak sa dalsiemu tanieru nebranim :-))) |
![]() jdodo |
22.01.2008, 10:27.58 | |
RE: lacna uvahaJde, ale nebude to mít velkou rezervu a při špatném počasí může docházet k výpadkům. Navíc ohnisko 23e - to bys asi bez pohybu ohniska vůbec nenašilhal. Rozhodně je druhá třeba menší parabola na 1w lepší řešení. I montážně snazší. Na střechu není sebemenší důvod dávat antény. Dávají je tam jenom neznalí lidi, kteří myslí, že budou mít nahoře nějak lepší signál. Nebudou. Jenom si zhorší přístup, a zbytečně vystaví anténu a LNB vetší povětrností zátěži.Parabolická anténa má být na dobře přístupném místě v závětří směrem s výhledem směrem na jih. Jistě jsou někdy nezbytné kompromisy. Ale včera jsem viděl dva šápliny, jak v té zimě montují motor na sedlové střeše ke komínu rodinného domku, který měl na jih krásný balkón jako stvořený pro umístění antény a to buď na zábradlí nebo i na stěnu vedle. Klepali se tam jako dva ratlíci, přivázání bezpečnostním lanem k tomu komínu, a jestli sem chodí číst, tak ten panáček, co pokuřoval doutník a pozoroval je a klepal si na čelo, to jsem byl já. (Na to čelo jsem si klepal jenom obrazně.) Větši blbost jsem ale dlouho neviděl. A to sleduji i českou politickou scénu, Hillary Clintonovou a Baracka Obamu. |
![]() Antonín |
22.01.2008, 10:56.10 | |
RE: lacna uvahana streche to mam z historickych dovodov.. je tam stoziar a na nom boli anteny...tie nemohli byt niekde dole... a tak tam pribudla aj parabola..a postupne tam ostala sama..preto som nechcel motor... aby som tam stale nemusel chodit, ale aj preto, ze mam twin LNB a idem na dva nezavisle prijimace... toto mi len napadlo na skusku... proste len pre tu radost z toho, ze si nieco odkodoval :-))) Vela ludi co sem chodi, vie co mam na mysli :-)) a samozrejme keby to bola velka investicia, tak by som sa na to asi vy...ale takto to za ten pocit stoji :-))... R^ |
![]() jdodo |
22.01.2008, 11:36.15 | |
to W1mozno by to slo aj takto :-)))))))))))http://www.satlex.net/sk/curiosities-pic_8.html |
![]() jdodo |
22.01.2008, 11:48.56 | |
jdodoTy sa smeješ,ale spýtaj sa tu znalých veci, že taká Astra1,alebo HB 13 sa fakt vážne dá chytiť na pokrievku z hrnca:):) vážne:) |
![]() vw1 |
22.01.2008, 11:55.47 | |
RE: lacna uvahajasne..tomu verim..ved staci nieco, od coho sa odrazi luc..v poho :-))ten obr bol len ako kuriozitka...dnes to kupim..teda ak to este budu mat...ved po tejto diskusii mi to urcite ludia vykupia..ale ja som sa poistil..nikomu neprezradim, v ktorom konkretnom obchode som to videl :-))))) |
![]() jdodo |
22.01.2008, 11:57.35 | |
to wiale ked ta tu uz vidim... minule, ked som pisal, ze mam open z 1cdc tak si povedal, ze s nimi nemas moc dobre skusenosti..a ze v pripade reklamacie bude problem... uz si u nich nieco reklamoval?? |
![]() jdodo |
22.01.2008, 12:01.35 | |
RE: lacna uvahaHej, reklamoval som prijímač, odišiel zdroj.Bolo mi povedané, že som nainštaloval neof.soft....reklamácia neplatí.Nakoniec som to vyhádal,ale poznám aj ďaľších, čo im to len poslali poštou a vrátilo sa im to naspäť. Ja to mám za rohom autom:) |
![]() vw1 |
22.01.2008, 12:06.26 | |
RE: lacna uvahahmm no tak to nie je bohvieco..dufam, ze mi tam nic neodide... |
![]() jdodo |
22.01.2008, 15:30.30 | |
to AntonínKdyž už jsi zde nakousl opět montáž antény na sřechu nebo komín tak si vždy na Tebe vzpomenu když někde jdu a vidím ty antény jak jsou kolikrát namontovány co nejvíce nahoře na stožáru střechy.Smutné je,že ve velké většině to tak udělají i montážníci.jdodo-ty LNB za 150 jsem taky koupil a zkusil je porovnat s jiným osvědčeným a mohu říct,že žádný podstatný rozdíl tam není a pro ten náš příjem naprosto za ty peníze stačí,když odejde tak se nezblázníme.Mám je 2 roky. |
![]() Jarous |
22.01.2008, 15:37.41 | |
jarous..ved prave som aj ja rozmyslal... necakam kvalitu, len nieco na pokus... a ked odide, tak mi to nebude luto... o nic predsa nejde... preto ani nechcem sahat do mojej povodnej konfiguracie..dam toto a niekam to natocim... budem chciet zmenit, tak natocim inde... za tych par korun to bude aspon sranda... |
![]() jdodo |
23.01.2008, 13:26.57 | |
RE: lacna uvahano nieje to az take lacne, 60 parabola zelezna bez ne stoji okolo 280 Sk, a lnb kavalitne GI 201, 0,2dB sa da zohnat za 185,- Sk |
![]() PEPE8989 |