04.01.2008, 10:37.32 | |
Full HD TVP a Digi TVuz sa tu rozoberalo viackrat aka je kvalita beznej kablovky, resp. SD sat programov na LCD a plazme.- Mna by zaujimalo ci Full HD panel dokaze nejako pomoct kvalite obrazu beznych programov (nie HD), povedzme napr. Digi TV (usetrite ma poznamok ze Digi je pre chudobu, nekvalitne atd., dakujem). - Videl som totizto cez vikend 108cm LCD Oravu Full HD, kde isla obycajna dedinska kablovka, + som skusal nejaky AVI format a poviem vam pravdu, bol som prijemne prkvapeny (samozrejme ziadna brilantna HD kvalita, ale oproti tomu co vidavam v obchodoch na LCD-a to je teda niekedy hroza-to bolo podla mna o poznanie lepsie-pre mna dost prijatelne) - existuju predsa u kazdej znacke rozne vychytavky (aj ked vacsinou len marketingove tahy), technologie ktore pomahaju eliminovat (hadam) aspon trochu neduhy LCD+nonHD signal...skutocne neexistuje LCD/plazma obrazovka rozmerov cca100cm na ktorej by sa dali prijatelne sledovat "nase" Digi. sat programy, kablovka, pc filmy? |
![]() quix |
04.01.2008, 11:00.17 | |
@quixjasne. k Digi tv oravska LCD .. shit jako shit..a to full hd je tam naozaj len napisane, lebo ti obycajni jankovia u oravy nemaju ani paru o rozliseni. ked vybehlo z oravy cca pred rokom aj pol prve lcd malo neuveritelne rozlisenie 640 x 480 ( pre kablovku to stacilo)a terazky co som videl zevraj nejaku cenovu bombu v TESCO (bo inde tie cerepy nepredaju) myslim ze upgradovali na 1280 x 768, ale to stale nie je ani HD ready.. kludne si to ale kup, cenovo je to naozaj dostupne aj pre janka z kontajnerovej 5 :laughing: |
![]() Vlado Fogo |
04.01.2008, 11:09.05 | |
@Vlado Fogohlavne ze ty si z chytrej "1" taky vsude bylek a znalec, si proste najlepsi a najvetsi z tochto fora :laughing: :laughing: :laughing: :lookaround: |
![]() ema |
04.01.2008, 11:35.13 | |
ema má emutak kedy možem prijet? UPC please kuken and visit you ok? :))) |
![]() cb21 |
04.01.2008, 11:43.42 | |
@emanevim ci si zenska, chlap alebo hermafroid, vychadzam vsak z toho že žene do ruk patri iba vareška a ko**t takze, Ta budem oslovovat v muzskom rode ;)zrejme si jeden zo zufalcov co sa nechali nachytat na cenu ale ver mi je to tak. z oravy ani koza nie je dobra a pisal som to uz aj po inych forach. ORAVA je byvala TESLA a zo znaci TEchnicky SLAbe Rv |
![]() Vlado Fogo |
04.01.2008, 11:55.07 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVještě že ty jsi technicky silný,že kritizuješ společnost TESLA.Kolik jsi prodal patentů třeba do Anglie? |
![]() Saxon |
04.01.2008, 11:58.58 | |
saxonve většině případech je opravdu slabá nicméne např.reprosoustavy tam bych brzdil R^ Technicky slabé je celkově vše co je pod 30000kč zhruba |
![]() cb21 |
04.01.2008, 12:02.21 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVa co takhle Tesla Litovel??????Pánové, až dokážeme něco užitečného a na světové úrovni,pak kritizujme,pokud nám to za to stojí!!!Tesla bývala pojem v gramofonové produkci! |
![]() Saxon |
04.01.2008, 12:05.22 | |
saxofonhm,pravda na to jsem zapomněl.....asi proto že LP již nefrčí:-( krom Acufase za 200 000kč:-O |
![]() cb21 |
04.01.2008, 12:07.34 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVPánové nechci se nějak VF zastávat, ale bohužel se v mém okolí taky nachází jedinec co si zakoupil LCD Oravu, to že je obraz fakt příšernej a dvě poruchy hned v prvním měsíci(když nepočítám dobu strávenou u TV v servisu) taky se z toho majitel střílí do makovice. Jinak pro cb21, Full HD panák Věruška po vánocích je ke koupi v jednom velikém elektru!!! :8) |
![]() poky1 |
04.01.2008, 12:12.12 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVnějak mi z příspěvku vypadlo že za 30 talířů. |
![]() poky1 |
04.01.2008, 12:12.40 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVtesla je technicky slabé tak to vždy bylo a asi i bude ,všichni mluvime o tv elektronice nikoliv o elektrotechnice .... |
![]() zori |
04.01.2008, 12:16.12 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVa za kolik a kde je ke koupi ten panák lcd ? |
![]() zori |
04.01.2008, 12:18.59 | |
zoriano... :))) :))) :laughing: |
![]() cb21 |
04.01.2008, 12:22.22 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVkdyž si kupujete levný sráče za pět korun,tak se nedivte.TESLA bývala pojem v Gramo technice a nezaslouží si od nějakých hejsků,takovéhle označení. |
![]() Saxon |
04.01.2008, 12:24.10 | |
@Vlafo Fogosi si isty ze sa rozumieme? Tu Oravu (ktoru som uviedol len ako priklad) predavaju asi od polovice decemba 2007, cize novinka, nebavme sa o starych modeloch..a skutocne je Full HD (pokial 1080i/p je full HD:) Mimochodom stoji 45tis, cize ani Janko ani Jozko z kontajnerovej si to zrejme dovolit nebudu moct.Spat k teme: nikdy sa mi LCD ani Plazmy (mimo HD sgnalu)ani Oravy (opakujem ORava je len priklad, nie je to hlavna tema mojho prispevku) nepacili, ale tento obraz na mna spravil prijemny dojem, jedina skoda ze som nemalmoznost vidiet na tej obrazovke SK/CZ sat. programy. |
![]() quix |
04.01.2008, 12:28.51 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVpokial nemate niekto znalost a skusenost s tym co som sa pytal (ci ma obrazovka s Full HD rozlisenim prinos co sa tyka kvality obrazu na pozeranie programov ktore niesu vysielane v HD, zvlast Digi TV, UPC, Kablovka apod.) tak tu neriesme kvalitu znaciek a neurazajme sa. |
![]() quix |
04.01.2008, 12:31.07 | |
Saxonejenže na gramci budeme ztuha koukat na obrázky. :) ČZ a Jawa bývali v jisté době taky na š(nevhodné slovo) a kde skončili. :lookaround: |
![]() poky1 |
04.01.2008, 12:35.05 | |
quixale ta odpověď je přece jednoduchá, když do toho budeš pouštět nekvalitní signál (nízký datový tok a to se už poslední dobou bohužel netýká jen Rumunů) moc parády neuděláš. |
![]() poky1 |
04.01.2008, 12:36.14 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVš.p.i.c.e. je vlastně nevhodné slovo, takže na vrcholu :laughing: |
![]() poky1 |
04.01.2008, 12:42.00 | |
@poky1to mi je jasne...ja len neviem co ten nekvalitny signal spravi na takejto obrazovke. Zaujima ma ci bude rozdiel v kvalite ked tento nekvalitny signal pojde na HD ready a na Full HD.Satelit mam roky rokuce, CZ link, Slovlink, UPC, Digi - vsetko poznam, a poviem ti pravdu na mojom terqajcom 29" CRT Panasonicu nemam k Digi ziadne vyhrady, bez prehanania, nemal som ani extra problem s kockovanim obrazu volakedy esta za UPC na tejto obrazovke, tak ako vacsina ludi (popritom "kocky" ma vytacali na starsom TV, cize viem o tom probleme) Chcem ale vediet odpoved na otazku na zaciatku prispevku. Nechce sa mi verit ze tu nie je clovek ktory s tym ma priamu skusenost, kto to skusil a videl a rozumie sa tomu (nie tipovacky, dohady, atd.) |
![]() quix |
04.01.2008, 12:44.59 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVtak mi tu netvrďte že je Tesla to či ono!! ;)Taky nenapíšeš,že jsou německý auta krámy/Trabant-BMW/.A Nikola Tesla si to také nezaslouží..... ;) |
![]() Saxon |
04.01.2008, 12:52.21 | |
quixDobře tedy, rozdíl nepatrný až skoro žádný, ovšem když tam pak pustíš HD, tak máš pocit že jsi prostě někde jinde. 32palců koukám z 3 metrů a proti Digi vůbec nic nemám a fandím jim, jen jsem si bláhově myslel, že to třeba donutí ostatní zlevnit, ovšem cena za Spektrum mě zase vrátila na zem ;P ;P ;P |
![]() poky1 |
04.01.2008, 12:58.43 | |
poky1predpokladam ze tym 32" je LCD HD ready... co na tom pozeras z tych 3m?Vratim sa k tej Orave, zo zvedavosti som tam pistil klasicky divx, z cca 4m to vyzeralo dobre (za danych podmienok ze to bolo prehravane na 1200sk dvd prehravaci ktory bol prepojeny s tym LCD scartom, by som povedal ze to bolo fakt dobre) |
![]() quix |
04.01.2008, 13:05.25 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVbylo HD ready, je HD full a 32palců je bohužel limit nábytkové stěny, ono pověsit to na stěnu a vést tam kabelů jako elektrárně, to taky žádná nádhera není. |
![]() poky1 |
04.01.2008, 13:14.25 | |
poki1takze mas skusenost aj s ready aj s full...aky je medzi nimi rozdiel? povedzme v porovnani kvality obrazu Digital. sat, kablovky, predpokladam ze aj nejaky ten AVI format si vyskusal.. |
![]() quix |
04.01.2008, 13:35.23 | |
VF.neurážaj Oravu ak nie si spokojný s výrobkami Orava dá sa to vysvetliť rozumnejšie. Už sa nečudujem že niekto má chuť premasírovať Ti hubu. |
![]() ddd |
04.01.2008, 13:45.19 | |
quixiTakže kabelovku nemám, nechci. Něco porovnávat je těžké, majitelé všeho ostatního mě sežerou, když HD, tak už jen full a tím bych to ukončil. |
![]() poky1 |
04.01.2008, 14:29.49 | |
@dddber to z toho pohladu ze ORAVA je napis na krabici, vsetko je made in china a ako som pisal davnejsie, mal som hriankovac orava zasekol sa tam chlieb a skoro som vyhorel - odpoved servisaka z oravy bola taka: treba pouzivat oravsky chlieb, tak isto mam oravsky vysavac ktory vysava 5 minut pak vypne tepelna poistka a 15 min sa chladi - asi treba byt napojeny na oravsku elekraren, uzavrime to:znacka ORAVA je momentalne jeden velky cinsky SHIT. pozor stara znacka OTF a rada teliek 445 alebo 46x bola zase jedna z najvydarenejsich CRT v tej dobe ale spat k HDTV: full hdtv je momentalne prepich, zatial co som poskusal tak ani jeden provider nejde vo full hdtv (neskusal som sky italia a bskyb - tam je situacia mozno ina), takze momentalne vyhovuje lacnejsia verzia HD ready trebars od SAMSUNG-u a popri tom paralelne setrit na oled a full hdtv telku ;) |
![]() Vlado Fogo |
04.01.2008, 14:43.53 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVŽádný HDTV kanál není na satelitu v ničem lepší, než 1080i a ani nikdy nejspíše nebude. Full HD má smysl pouze pro vlastníky BluRay a podobných přístrojů. Jinak je HD ready přijatelný kompromis a kdybych měl doporučit při volbě za stejné peníze tak bych preferoval větší úhlopříčku a FullHD bych si koupil jen tehdy, kdybych opravdu neměl finanční limity a koupil si třeba 58" ve Full HD, to jooo. Ale jakmále stojí volba do 50kKč, tak bych určitě raději hledal nějakou 50" a více palcovou a spokojil se s HDready. Ještě důležitější parametr je firmware, protože v dalších cca 5 letech zřejmě většina zdrojů dat bude stále SD (DVD, satelitní vysílání atp.), tak je upscale extra důležitý.Všechno může být ovšem jinak, když to celé budete živit z nějakého výkonného upscale čipu v AV receiveru. |
![]() Antonín |
04.01.2008, 15:30.37 | |
Vlado FogoHele dráteníku, Orava LT-1086 byla u nás na prodejně takže jsem ji narozdíl od tebe viděl a testoval - rozhodně jsem už viděl dražší, skromněji vybavené, obrazově nebo zvukově méně kvalitní přístroje od "renomovanějších" výrobců. Ale těžko se bavit s někým jako ty - jak říká kolega "některým blbcům by stačilo přelepit logo" R^ |
![]() Topoblbek |
04.01.2008, 15:52.40 | |
@Topoblbekkomediante az k tobe do toho zatuchleho sklipku co nazyvas prodejna dorazi i neco jineho jak orava zistis co to je rozliseni, co to je pozorovaci uhel 178 stupnu (orava to taky ma ale o 100 mene)atd atd |
![]() Vlado Fogo |
04.01.2008, 17:05.35 | |
@Antonínzaujimavy nazor... priznam sa ze viac ako 40/42" ma nelaka (a nie len kvoli cene)Cize skutocne ta obrazovka ktora ma full HD rozlisenie nepomoze nekvalitnemu signalu (vsetko okrem HD) aby bol zobrazovany lepsie? Nefunguju ani rozne technologie ktore pridavaju na kvalite zobrazovania a mali by eliminovat rozne problemy ako rozmazany obraz, neostrost z menej kvalitneho signalu (viem ze kazda firma tvrdi ze ten ich patentovany najnovs vymysel najlepsie skvalitnuje obraz atd., a su to zrejme len marketigove reci..ale ktovie)? Myslim ze LCD spred 2 rokov nemoze byt tak kvalitna ako dnesne. |
![]() quix |
04.01.2008, 17:11.22 | |
@Vladoskusal si Full HD na SD signaloch (DVD, divx, standard sat. signa atd.)? HD ma momentalen az tak netrapia kedze su mi zatial malo dostupne (nechcem to komentova ale je to fakt).Jasne nove technologie slubuje vela, ale cakat kym pridu, potom cakat kym budu cenovo dostupne atd. OLED vyzera krasne, rovnako aj laserove TV, SED, len kedy to bude... |
![]() quix |
04.01.2008, 18:09.56 | |
RE: Full HD TVP a Digi TV1. 40/42" je nesmysl. Leda když chybí peníze, a v takovém případě bych uvažoval spíše o CRT.2. Vyplešování obrazu se nekoná. Spíše snad jakési zakrývání chyb. Více nebo méně dokonale. Vylepšování obrazu je nesmysl. 3. Firmware se vyvíjí a zlepšuje, novější softy jistě lépe zakrývají nejhorší chyby. Lepší televize ovšem mají lepší soft. |
![]() Antonín |
04.01.2008, 18:11.16 | |
pro Antonína odborníkatakze myslis ze na vdalenost 1m až 2m nema cenu kupovat 37palcu full hd panel i kdyžř ho budu využivat na blue-ray filmy, co si o tom myslíš? |
![]() zori |
04.01.2008, 18:24.01 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVz teto vzdalenosti jsem porovnaval stejny signal ful hd na hd ready 37palcich a full hd 37palcich a obrazove se mi to libylo kazdopadne vice nez na hd ready a crt proti tomu - no ano přirovnat se nedá... :zombie: tak nevim...už... |
![]() zori |
04.01.2008, 20:53.28 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVPro BluRay má jistě smysl, ba skoro nutnost, mít FullHD schopné zobrazit 1080p. |
![]() Antonín |
07.01.2008, 11:23.30 | |
2quix32" HDReady sony, koukam na to asi tak z tech 3 - 4 metru. Musim napsat, ze ale co se tyka druheho transporderu CSLinku, tak ten obcas kostickuje. ... ale napr, kdyz si delam avi, tak jednoznacne 720x567 a prumerny prutok 1500kbps tak to nema chybu (pro me). Pokud bude maly datovy tok, tak je uplne jedno jakej ten panel ma na sobe napis. |
![]() Pavel_K |
09.01.2008, 17:02.24 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVPre tele "odborníkov" nie som zástancom značky orava treba si sadnúť pred "perfektnú značku"podla niekoho su perfekt Taiwanské sony alebo chines panasonic ale aj malaiský tiger jvc a prídšli by na to nie že značka je zlá ale ,že tok signálu a všeobecne jeho zobrazenie na hd tv je mizerné porovnaj kvalitu sky link a Digi na hd príjmači a budete vediet o čom hovorím najlepšie si potom prepnúť na niečo od premiere balika off |
![]() apetitius |
10.01.2008, 21:49.49 | |
RE: Full HD TVP a Digi TVPánové Vlado má pravdu, ale možná neví, že se plazmy ORAVA vyrábějí i v Turecku. Známý mně dal opravit PLAZMU 106 ORAVA, kde vylomil antenní konektor z tuneru a ještě do té díry co zbyla v tuneru poj*bal šroubovákem, tak, že očesal SMD součástky a poničil cesty ( To nejde vymyslet ). Volal jsem pseudo výrobci na Oravu jestli mají nějaké dily (náhradní tuner) a tam mně sdělili, že by to museli objednat v Turecku a trvalo by to 1-2 měsíce. Nakonec to kolega objednal za pár kaček z Anglie na nějakém eshopu.Nevím tedy co vyrábí ORAVA sama, ale plazmy si myslím, že aní nebalí do beden. To všechno Turci.Jsou to jen překupníci. |
![]() George |