27.12.2007, 09:04.46 | |
Samsung PS42Q97HDMá niekto z Vás túto plazmu? Na nete chýbajú pre Samsung PS42Q97HD recenzie. Prosím, napíšte Vaše skúsenosti a hodnotenie, ako ste spokojný. |
![]() Marco40 |
27.12.2007, 09:20.12 | |
RE: Samsung PS42Q97HDMyslíš, že ti některý majitel televize, kterou si koupil, napíše, že je blbec? Navíc s čím to bude srovnávat? S deset a více let starou televizí? Nebo myslíš, že si někdo koupí tuhle, kdyby měl doma nějakou lepší? Pochybuji, že takto můžeš získat jakokoukoliv relevantní informaci. Nemluvě o tom, že zážitky s většími televizemi jsou prudce závislé na datech, který má daný uživatel k dispozici. |
![]() Antonín |
27.12.2007, 09:59.26 | |
žadný smajlík RE: Samsung PS42Q97HDĎakujem Antonín aj za Tvoj názor! |
![]() Marco40 |
27.12.2007, 10:12.15 | |
RE: Samsung PS42Q97HDkoukni na diskuzi tadyhttp://www.golias.cz/index.php?modul=audio&sub=forum&page=forum&id=117373&inetMAG=9a6c89572d496de90a47a2d54e1bfec9 vymaž mezery |
![]() pakusi |
27.12.2007, 10:13.42 | |
RE: Samsung PS42Q97HDantonin ma vsetko full hd a nic ine podla neho nestoji za vyhodenie prachov..takze to ber s rezervou... kamos ju ma a je plne spokojny... ja vaham medzi touto a pan 42px70ea.. asi vyhra pan... len som ho nechcel kupovat pred vianocami, ked vsetci saleju.. mozno bude teraz aj lacnejsi... |
![]() jdodo |
27.12.2007, 11:06.31 | |
RE: Samsung PS42Q97HDMilý jdodo,a. se starej o sebe, uděláš lépe, méně ti bude dunět v tom nádoru, co máš na krku, houby ti je po tom, co já mám nebo nemám. b. nemám všechno FullHD, protože si nemyslím, že je to potřeba pro data, která většinou užívám, asi 100x jsem to tady vysvětloval, c. k předmětné televizi se nevyjadřuji, protože ji osobně neznám, vyjadřoval jsem se k metodě otázky, která principiálně nemůže přinést relevantní odpovědi. Rozdíl mezi panasonicem a samsungem je především v software. Nedivil bych se, kdyby ty samotné panely byly úplně identické třeba od hitachi. |
![]() Antonín |
27.12.2007, 11:56.41 | |
RE: Samsung PS42Q97HDĎakujem všetkým za ich názor, špecialne Tebe "pakusi", super, to je to čo som chcel. |
![]() Marco40 |
27.12.2007, 12:42.40 | |
Antonineano je mi houby po tom co mas..len som reagoval, pretoze ty sam tu prezentujes, ze kazdy, kto nema full hd a aspon 50 uhlopriecku je podla teba menejcenny ... mas pravdu..opakujes to tu stale..aspon 100 krat ako si pisal... je mi uplne fuck co mas doma..ale nemyslim si, ze by ti to davalo opravnenie inych urazat... a skorej si myslim, ze chory nador na krku ma ten, co si kupi Full HD za dvojnasobnu cenu oproti beznej HD ready a krmi to potom signalom z cs linku..alebo este lepsie z Digi |
![]() jdodo |
27.12.2007, 12:58.22 | |
RE: Samsung PS42Q97HDnojono koukám že Antonín to zase psychicky neunáší...je nějakej podrážděněj po svátcích...A přiostřuje... to aby začínal tahat nějaké nádory na krku ...vždy používal mírnější výrazy. Co se děje ???Toníku problémy ??? |
![]() pat |
27.12.2007, 13:51.56 | |
4TondaRád si vždy přečtu tvé názory hlavně technického směru(který je mi taky bližší), jen škoda, že se necháváš lacino vyprovokovat. Kdyby někdo tady v diskusi napad mě, tak mi ani nestojí o další námahu. Já taky nerozumím zedničině..ahoj |
![]() Tomik535 |
27.12.2007, 13:56.14 | |
RE: Samsung PS42Q97HDPánové, jenom klid na součastné distribuční signály je OK pro TV -"CRT",druhořádý pro HD 1OO Hz plazma,až potom pro LCD v nesnobských cenách je III. Nenechte se unést FULL HD a obrazem ze spec. přehávačů ve značkových prodejnách a než pro ně bude signál. Dál už se o tom tady psalo a psalo. Samsung není špatná volba - jen ta spotřeba. www.hifishop.cz |
![]() CES |
27.12.2007, 13:59.54 | |
RE: Samsung PS42Q97HDKdyž tady aspoň 100x napíšu, že je v současné době přednostní otázka velké úhlopříčky před rozlišením, a pak se nějaký bezcenný trumpeta začne naprosto mimo téma závistivě navážet do toho, co mám nebo nemám doma, tak si přece nemůže nikdo na světě myslel, že má hlavu a v ní mozek. Nebo možná může a pak mohou založit LPON.P.S. Nikdy jsem se ani nepokusil urazit něco jako jdodo, protože lépe než on sám to zvládnout neumím. |
![]() Antonín |
27.12.2007, 14:14.16 | |
Pan velkomozny antonin...no comment... kazdy vidi, co tu pises a nech si kazdy urobi svoj nazor...a ty si akoze kto??? ked inych nazyvas bezcenny trumpeta?? Asi ti to treba napisat po martansky...kedze si podla teba viac ako ostatni... nema vyznam sa s tebou vobec bavit.....mimochodom..ak si konecne precitas moj prispevok, tak mozno aj "ty" pochopis, ze som sa do nikoho nenavazal. |
![]() jdodo |
27.12.2007, 14:15.03 | |
re:já mám doma obyč. CRT, 100hz, 72cm, 4:3 a jediné, čeho bych doteď mohl litovat je, že jsem ji před třemi roky nevzal ve formátu 16:9 kvůli filmům z DVD. Pro mě je hlavní kontrast, jas, stránkování a pohled z boku a dosud jsem LCD, která by se k mému obrazu jen přiblížila neviděl. Plazma je už v tomto o třídu lepší, ale mám zatím skvělý zrak a malý obývák a nechci se dívat na jednotlivé body a zatím platit tu spotřebu. Zvyšovat úhlopříčku ve stejném rozlišení je stejné, jako posunout si gauč třeba o 2metry blíže TV.. |
![]() Tomik535 |
27.12.2007, 14:33.05 | |
RE: Samsung PS42Q97HDNení. |
![]() Antonín |
27.12.2007, 14:38.42 | |
re:Nemyslel jsem konkrétně tento samsung HD, ale obyč. bez HD(kterých už asi moc nebude), např. 94, 107cm. Není to stejné? Proč? Dík |
![]() Tomik535 |
27.12.2007, 15:01.02 | |
RE: Samsung PS42Q97HDPanasonic má lepší podání barev, jsou přirozenější, červená naní tak brutálně připálená. Samsung PS42Q96HD měl takovou divně fialovou masku, takže celý obraz měl nádech do fialova, ale ta nová verze PS42Q97HD to už takhle nemá, ale stejně ty barvy nejsou tak dobrý, jako na Panasonicu (mluvím o 10. generaci, takže řadě TH-42PX7, 70 a 700 a lepších).A co se týče interpolačního softu, asi na tom bude lehce líp Samsung, hlavně u špatnýho signálu, jako třeba v Datartu, byl třeba text líp čitelný...Ale u dobrýho signálu funguje Panasonic dost dobře... Jo a na okraj - mám doma Panasonic, vybíral jsem z obou, ale nakonec mi přišel obraz z něj lepší, než ze Samsungu...Takže je to můj subjektivní názor, kdo si chce udělat svůj, musí to prostě vidět, je docela bezpředmětný sem psát s tím, že se tady rozhodne, který výrobek je lepší. Televize se prostě nedá kupovat naslepo... Jo a na netu JE recenze na Samsung PS42Q97HD, jen se musí trochu hledat a je to anglicky. |
![]() Fantomas |
27.12.2007, 15:30.11 | |
RE: Samsung PS42Q97HDNení, například protože žádná CRT televize nemá 768 řádků, což je ten horší typ současných plazmových/LCD televizí. Nebo proto, že poskytuje možnost neprokládaného obrazu. Nebo proto, že upscalový software obraz upravuje lépe než oko a mozek. Nebo proto, že svítící CRT z jednoho metru není moc příjemná, ani zdravá (není náhoda, že se u CRT doporučuje koukat ze 4-5násobku úhlopříčky, kdežto u plochých televizí z 1,5-2,2 násobku. Prostě není.Na 72 cm CRT 4:3, je reálná úhlopříčka obrazu 16:9 nějakých 60 cm? Když se je hezké koukat na 50" (127 cm) tak ze dvou, tří metrů, tak bych musel být před tou 72cm asi jako před počítačovým monitorem... Není. |
![]() Antonín |
27.12.2007, 17:01.38 | |
RE: Samsung PS42Q97HDMám PS42Q96 HD asi týždeň.Q97-ka sa oficiálne v SK nepredáva.Pokiaľ viem,je to totožný model,97 má naviac striebornú lištu pod obrazovkou. Žiadnu fialovú masku a ani obraz do fialova nepozorujem.V porovnaní so 72cm CRT Nokiou má oveľa biednejší zvuk,diaľkové ovládanie nemá moc šťastne rozložené často používané tlačidlá,napr.teletextové je strašne maličké,v teletexte sa nedajú predvoliť najpoužívanejšie stránky,nekomfortná práca s podstránkami.Kŕmiť sa musí výlučne kvalitným signálom, u mňa najlepšie Premiere Direct, potom ČT z CS linku( novšie natočené relácie),Prima.Ostatok CS linku nič moc,Digi TV hrôza( všetko uvádzam sat.príjem).Každý znížený dátový tok, alebo vek relácie sa na obrazovke šialene prejaví.Je to pozerateľné, ale nieje to to,čo som čakal. S úsmevom čítam reakcie podaktorých,ktorí majú na plazmách na všetkých kanáloch super obraz. Často sa tento model porovnáva s Panasonicom PX70.Podľa mňa je PX70 o triedu nižší model,porovnateľný model je PX700 ale za trochu inú cenu. |
![]() ptr |
27.12.2007, 17:43.55 | |
to CESta spotřeba uváděná na štítku je maximální. Tuto televizi mám, zkusmo jsem připojil ampermetr (wattmetr nemám). Výsledek je v souladu s očekáváním. Proud se mění v závislosti na jasu obrazovky - od 0,6 do 1,6 A. Při běžném nastavení jasu lehce nad 1 A. Jednoduše řečeno, spotřeba je úměrná velikosti panelu - to se ošidit nedá. Takže pohoda. |
![]() Mrzout |
27.12.2007, 17:56.01 | |
Jak píše FantomasA mockrát to tady bylo, je třeba vidět přístroj v provozu. To u mně taky rozhodlo. Zklamání je pouze DVB-T. Mám možnost sledovat v DVB-T pouze ORF.Při sportovních přenosech to někdy prostě nestíhá. Při střihu někdy vidím jak se obraz "dává dohromady". Pozadí při rychlích pohybech kamery zejména v noci - tragedie. A to ORF používá datový tok 6 mega ! Naopak třeba filmy - velmi pěkné. Vysvětluji si to mizerným DVB-T tunerem. Má někdo podobné zkušenosti? Fantomas by měl ORF taky přijímat, pokud si dobře pamatuju. |
![]() Mrzout |
27.12.2007, 18:08.33 | |
RE: Samsung PS42Q97HDTaky bych měl:) Ale jsem trochu v dolíku, takže vysílače, jako Linz nebo St. Pölten s normální 20-ti prvkovou yagi prostě nechytám. Možná by to šlo na síto, určitě to půjde, až bude vysílat Weitra (teda pokud už nevysílá).Zas tak mě to nezajímá, ORF mám ze satelitu. Spíš jsem zvědavý, jak to dopadne s českým DVB-T experimentem...:) (ale taky to nepotřebuju, satelit zatím stačí). |
![]() Fantomas |
27.12.2007, 18:17.30 | |
to FantomasWeitra - Wachberg vysílá mux A na 31 kanále. Analog ORF 1 stále v provozu. http://www.dvb-t.at/ tady najdeš vše potřebné |
![]() Mrzout |
28.12.2007, 10:25.44 | |
Pro MrzoutMáš pravdu a rozumím tomu stejně jako Ty, ale porovnej se s Panasonicama. To ORF Vám závidím,u nás nejde,ale v O.h. občas a ČR DVB-T také ne. |
![]() CES |
28.12.2007, 13:57.06 | |
RE: Samsung PS42Q97HDTo porovnání je čím dál složitější. Výrobci už mnoho zajímavých parametrů vůbec neuváději. |
![]() Mrzout |
28.12.2007, 14:28.07 | |
RE: Samsung PS42Q97HDJo to je ta "GLOBALIZACE", někdy jsou na stejný produkt udány rozdílné parametry. |
![]() CES |