12.12.2007, 05:51.45 | |
Příjem z více družicVážení, žádám Vás o radu. Po celkem bohaté zkušenosti s terestriálním příjmem jsem začal i se satelitem-v této oblasti jsem nováček. Má sestava. 2x comco GI 870 Xpeed, parabola Emmeesse 85 cm, monoblock twin 0,2 (rozsah 4-6 st) pro 2 přijímače.Sestava se jeví jako velmi dobrá pro příjem ze 2 družic, přesto se mi nedaří přijímat současně z pozic 19,2+23,5 ev 19,2+13. Oba LNB v monobloku správně přijímají i přepínají.V menu přístroje však nelze rozeznat u povelu Diseq, který LNB je A a který B-nevím tedy, který "šilhá". Přestože elevace i úhel je nastaven na obě Astry správně, při příjmu 19,2 přijímám místo 23,5 Nilesat (80/78), terý bych asi z daného směru přijímat neměl. Další věc, které nerozumím je fakt, že cca mezi 05,00-07,00 pixelizuje až vypadává signál silných stanic (běžně 88/88, stabilní) a to i přesto, že při zamrznutí či kostičkování přístroj nikdy nezaznamená pokles kvality signálu pod 60-70%.Anténu jsem seřizoval přímo na střeše s pomocí přijímače a malé TV. Za případnou pomoc děkuji, JF |
![]() francjin |
12.12.2007, 06:35.40 | |
RE: Příjem z více družicPokud stojíš za parabolou a osadíš LNB monoblok tak, že šilhající je vlevo, potom DiSeqC u šilhajícího je 1 nebo A (to je to samé, záleží na přijímači) a LNB v ose je 2 nebo B. Pokud to takto osadíš, tak nastav parabolu - přímý příjem Astra 3 (CZ, SK prog), šilhající Astra 1.Nilesat samozřejmě nepřijímáš, příjmači je jedno jak jsou družice nazvány. |
![]() Zip |