Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.12.2007, 22:18.22

USB-RS232 STLab U224

Dobrý večer,pořídil jsem si tuto redukci a mám s ní problémy (flash Fergusonu).Přenos po chvilce zamrzne a je konec.Někde tady jsem četl, že kdosi měl stejný problém a poradili mu jiné , než přiložené ovladače a pak mu to šlapalo.Mohl by mi někdo poradit? Díky.
uživatel
broncek
11.12.2007, 22:23.49

RE: USB-RS232 STLab U224

Samozřejmě jsem si hrál s nastavením přenosové rychlosti, různých portů atd, ale nic nezabralo, asi dělám někde chybu.
uživatel
broncek
12.12.2007, 06:49.46

a proc si kupujes neoverene zarizeni, staci se podivat na stranky satelitnich prodejcu, kteri toto nabizeji, a vetsinou to maji i vyzkouseno, ja koupil u olmi Wiretek a nemem problem
uživatel
rj45
12.12.2007, 09:32.32

Žádné zamrnutí se neděje bez důvodu.
1. Jsi si jistý, že to přenese vůbec aspoň jeden byte?
2. Zkus na ten COM port spustit serial watcher nebo hyperterminál a podívat se, co ti ferguson pošle do PC při inicializaci.
3. Pokud ti vůbec funguje nějaký přenos, pak je potřeba zjistit příčinu ztuhnutí.
a. je to nahodilý okamžik?
b. je to vždycky stejné místo (dalo by se možná určit, kdybys měl další COM port v nějakém COMpu a připojil ho k výstupu z PC RS232USB paralelně a serailwatcherem jenom koukal na to, jak vypadá přenos dat).
uživatel
Antonín
12.12.2007, 11:06.44

Antonín - díky, něco postuduju a pak to otestuju podle tebe.
uživatel
broncek
15.01.2008, 22:27.00

Tak už to funguje!

Díky klokanovi, který se zde někdy před pár dny zmínil, že někomu pošle funkční driver, jsem si ho od něj nechal poslat i já a i když jsem v to už nedoufal (jen díky mé lenosti jsem se převodníku už nezbavil), tak ejhle! Přenos mezi ferdou a PC frčí jak víno. Tak ještě jednou dík klokanovi a lovu zdar!
( na orbitě)
uživatel
broncek