30.11.2007, 06:39.25 | |
TV a 1x HDMI?Ahoj všem, stačí mi u TV 1x HDMI ? Dají se spojovat zařízení za sebou něco jako scart? Nebo musím mít kolik přístrojů tolik vstupů na TV? děkuji... |
![]() Pájík |
30.11.2007, 08:42.40 | |
RE: TV a 1x HDMI?Pokud budeš používat TV bez nějakého AV receiveru tak Ti do budoucna jistě nestačí!Já mám doma obsazené 3 ( Xbox,sat a dvd) Pokud ovšem budeš k TV používat AV receiver, který má HDMI vstupy/výstupy bude Ti jeden HDMI stačit. Určitě bych i vzhledem k zvuku používal AV receiver. Jinak samo,že existují různé přepínače ať už mechanické či elektronické do nich bych,ale vůbec nešel. |
![]() Tomáš |
30.11.2007, 09:00.29 | |
RE: TV a 1x HDMI?Jeden HDMI je perspektivně málo.Dáí se běžně počítat s použítím dvou až tří. 1. DVD 2. SAT 3. pozemní digitál (kabel nebo DVB-T) Případně jednoho dalšího pro přenosná zařízení jako je kamera. Ale perspektivně. Mimochodem poznat od sebe HDMI a propojení přes YPbPr, nebo RGB, nebo YUV na signálech v SD (720x576) nedokáže nikdo, nebo málokdo, nebo jen na některých zařízeních - ono je někdy (zatím skoro vždycky) lepší upscale soft v televizi než v tom playeru. Takže v současné době zase tolik nehoří, doku nejsou k dispozici masově pravá data 1080p lze většinou s docela dobrý výsledkem používat komponentní propojení (ale jasně, je to dočasný kompromis). |
![]() Antonín |