Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
28.11.2007, 20:42.06

Openbox x-810 - formát obrazu

Prosím o radu, mám tento příjmač a standartní CRT TV 4:3. x-810 umí navolit pouze 4:3 nebo 16:9. Programy ale často vysílají, především sport, v jakémsi mírně širším zobrazení které ale nedosahuje formátu 16:9. Na starším satelitním příjmači stačilo nastavit 4:3 letter box a obraz se automaticky zmenšil tak aby byl na šířku celý a od horního a dolího kraje zůstal menší černý pruh. Teď ale buď nechám na příjamči 4:3 a přijdu o část obrazu po stranách, nebo nastavím 16:9 a mám obraz roztažený na výšku, nebo při nastavení 16:9 přidám stejné nastavení i na TV, čímž se obraz ještě víc zúží do nesmyslné do stran roztažené nudličky. Jak tedy nastavím správné zobrazení??
uživatel
potvurka
28.11.2007, 20:45.25

RE: Openbox x-810 - formát obrazu

V Menu-Nastavení obrazu je na pátém řádku i ten Letterbox, ten ale radši vypínám (plazma volí pak sama, s ním ne...)
uživatel
Roy73
28.11.2007, 20:54.11

A safra.. ono to na tém pátém řádku funguje :-) Ona se ta položka jmenuje "schránka" a jednou jsem zkoušel co to dělá a nedělalo to nic. Zřejmě asi byl obraz v plném rozlišení a tak ani nemohlo. Vůbec mi nedošlo že schránka by mohla být letterbox :-) Každopádně děkuji :-)
uživatel
potvurka
28.11.2007, 20:59.04

Soft 5.14 to česky nemá, ale funguje... chápu že za "schránkou" (na dopisy) jsi nehledal zrovna formát obrazu :))) tak ostrý obraz a čistý zvuk R^
uživatel
Roy73