Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
27.11.2007, 11:20.05

Skystar 2 + 2 Druzice(konvektory) = problem

Mam problem s kartou skystar 2 usb. Na nasem bytovem dome je umisten satelit ktery prijima dve druzice astra 19 a hotbirt 13.Do jednotlivych bytu jsou vyvedene zasuvky s jednim vystupem(konektorem)ikdyz satelit prijima dve druzice(dva konvektory).Problem je ze na notebooku mam spravne nainstalovnou(kontroloval jsem to v spravci zarizeni) ale karta skystar 2 usb nic nenaladila.Skousel jsem to v prog dvb i v originalnim playeru od technisatu a nic.Kodeky mam dobre naistalovane, prog dvdb mam dobre nadastavny( v device listu mam zvolenou spravnou kartu, mam zvoly satelit astra 1E...)Zajimalo by mne jestli je problem v tom ze jsou tam dva kovektory a karta si s tim nevi rady? V notebooku je integrovana tv karta aver, nekope se to navzajem?. Pripadne jestli se nekde musi nadstavit ze jsou tam dva kovektory? Zkousel jsem to i dvbdream a nic.Mam nekdo skusenosti s skystar 2 PCI/USB a satelitem se dvema kovektory? Najake napady co jeste nadstavit skusit?
uživatel
mentt
27.11.2007, 11:33.24

RE: Skystar 2 + 2 Druzice(konvektory) = proble...

Samozrejme, ze se musi nastavit, ze jsou tam dva konvertory. Myslim, ze se to v menu nastaveni LNB jmenuje Single A a Single B...
uživatel
Dusan
27.11.2007, 11:50.18

RE: Skystar 2 + 2 Druzice(konvektory) = proble...

Nastavoval jsi v menu DiseqC režim se dvěma LNB?Jesli ne,pak ti obě družice nepojedou.Jestli je ale problem pouze s DiseqC,tak by měla alespon jedna družice fungovat/In 1resp.A/.Zkus připojit obyčejný STB a kouknout na ukazatel síly signálu.Jestli je vše dobře propojeno, pak musí ukazatel síly signálu vykazovat nějaký údaj.Na pudě budeš patrně připojen přes multipřepínač a nikde neni napsáno,že tvuj sat svod je aktivní.F-konektor na víčku ještě neznamená,že je zde satelitní signál.Je třeba postupovat chronologicky.A také praxe je docela vhodná.
Zkus někoho znalého vyhledat a pak pozorně vnímej.
uživatel
Saxon
27.11.2007, 12:53.49

RE: Skystar 2 + 2 Druzice(konvektory) = proble...

Satelitni signal tam je, pred tydnem mne technik montoval zasuvku a zkousel to pres takovou jak kdyby televizi tak by to mnelo byt ok(zasuvka).Ten rezim jsem nenadstavoal v diseqc. Nefunguje ani jedna drzice. Takova ta zelena ikonka se satelitem co je na liste u hodin je cervena a pise no signal(jednou byla zelena a psala ze signal je ok), ale z vlastni zkusenosti vim ze se neda tim ridit protoze doma mam taky skystar 2 (PCI) a ikdyz mi nekdy ikonka se zobrazuje cervene staci spustit progdvb a vse jede jak ma. Doma mam na satelitu jen jeden konvektor a vse jede nekolik let bez problemu.
uživatel
mentt
27.11.2007, 14:20.35

RE: Skystar 2 + 2 Druzice(konvektory) = proble...

Jestli jsou tam dvě, tak ti musí aspoň jedna fungovat, i kdybys neměl nainstalovánu správně podporu DiseqC.
Stačí když vybereš jednu a zkusíš sken a pak druhou (někde v diseqc setting).
Používej raději nejpre ten oficální soft a teprove až s ním dojdeš k tomu, že ti budou hrát FTA programy (volné) tak pokračuj dále.
Odnes ten notebook do satelitního obchodu nebo někam, kde je jednoduchá a 100% funkční satelitní anténa a ověř tam, že ti to vůbec funguje. Teprve pak pokračuj dále. Nebo doma ti ten stroj funguje?
Technik by - v případě řže se vůbec jendá o satelitní anténu - měl být shcopen říct, co je na kterém vstupu DiseqC. A to každému v tom domě. Něco jako DiseqC AA je Astra1 a Diseqc BB je Hotbird. Jestilže to neřekl, je to celé trochu divné - tohle totiž nikdo nemůže uhodnout. Kdovíco je tam vlastně naistalované? Abyses netrápil zbytečně.
uživatel
Antonín
27.11.2007, 16:07.00

RE: Skystar 2 + 2 Druzice(konvektory) = proble...

Doma jsem notebook + Skystar 2 usb nezkousel(doma budu az o vikendu.
uživatel
mentt
01.12.2007, 15:42.16

RE: Skystar 2 + 2 Druzice(konvektory) = proble...

ja mám taktiež skystar2 usb a nedarí sa mi ju rozchodiť. Mám motor a homecast cr150 ale či ho dám napriamo na kábel od paraboly alebo ho pripojím na skystar do výstupu loop out nechytám nič a sila signálu je 40 % . Mal som to pripojené na satelit bez motoru a overil som si že je funkčný ale akonáhle ho pripojím doma nehnem sa z miesta...
uživatel
harvester
14.12.2007, 11:33.55

RE: Skystar 2 + 2 Druzice(konvektory) = proble...

Tak je to vadnou kartou. Do omka pry prisla cela vadna varka. Tak nevim jestli ji koupit jinde a zkusit stesti nebo koupit tu novou SkyStar USB plus? U SkyStar USB plus nevim jestli budou fungovat pluginy v Progdvb. Nema nekdo skusenosti s touhle novou kartou?
uživatel
mentt