Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno 3dny, sekce: Zkušenosti

TV Samsung - výpadky zvuku

Zdravím kamarády a prosím o radu. V rodinném domě provozují 4 TV přijímače. Pozemní anténní systém je v pořádku. Úroveň signálu na jednotlivých TV je cca 65dM/uV. Před 3týdny zakoupil novou TV Samsung /model bohužel neznám/ a začaly problémy. Zvuk na této TV nepravidelně vypadává v krátkých impulsech, jakoby např. hlasatelka "spolkla" začátek, nebo konec slova. Nejvíce se to vyskytuje na programech TV Prima, 28k. Podle vlastní diagnostiky TV Samsung má signál i jeho kvalita hodnotu 100% a chybovost 0. Stanoviště TV je H.Jelení. Anténa /log-per/ je nasměrována na Č.Horu. Děkuji za názory. Za mne - reklamace.

jiriks
Registrace: 12/2018
Odpověď v diskusním vlákně 3dny

@jiriks

Mám u jednoho zákazníka naprosto stejný problém, má také Samsung (kupovaný před cca půl rokem, novější model, přesný typ si nepamatuji)
Kratičké výpadky zvuku speciálně na programech Primy (K28), občas i na ČT (K26), stanoviště nedaleko Hořic v Podkrkonoší, vysílač Krásné.
Signál naprosto OK, úroveň na zásuvce okolo 65dB/uV, MER i C/N jak má být.
Původně jsem si myslel, že zákaznice si tak trochu vymýšlí, ale zažil jsem to potom i osobně.
Bude to reklamace.

mediator12
Registrace: 12/2015

RE: TV Samsung - výpadky zvuku

Tahle chyba se týká modelové řady UE....7172. Samsung o ní ví a údajně je už v servisech sw záplata. Bohužel ještě není public. Zatím se to řeší reklamací a výměnou za jiný model. Dělá to pouze u dvb-t2 tuneru, sat je v pohodě. Prodejci jsou z toho už od začátku roku na prášky....

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@jiriks

Tak můj model s tím samým problémem je UE 43DU7172.

mediator12

@jiriks

Pokud si aktivuješ PM, zašlu ti odkaz ke stažení opraveného firmwaru (přímo od Samsungu), nechci to dávat přímo sem.

mediator12

Samšroty zásadně nekupuju. Je to tady pořád dokola.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Je to tady stále stejné, někdo potřebuje poradit a místo toho se tu vždycky najde někdo, kdo rozpoutá naprosto jalovou diskuzi o kvalitě či nekvalitě nějaké značky.
To, že pro nějaký typ televizoru existuje opravený firmware (který řeší nějaký problém) je spíše plus značky než než známka toho, že je to šunt.
Chyba v softu se nevyhýbá žádné značce, ani té nejkvalitnější, mezi které Samsung mimochodem rozhodně patří (viz každoroční žebříčky hodnocení).

mediator12

CHtěl bych se jen optat,podobný problém samsung 55 nu 8002,taktéž u pozemky,všechny polské programy mají 5-8 vteřin zpoždění zvuku,na pozemce,u kablu to nedělalo,u Poda tv taky ne,jsou tam rozdíly ve frekvencích a tv je hledá až najde?děkuji/vážný problém to není/ :((

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra